Ευριπίδης Στυλιανίδης «Τα κόμματα διαμαρτυρίας δεν αντέχουν στον χρόνο»

Επίθεση εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη για την υποψηφιότητά του στον Νομό Ροδόπης εξαπολύει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης , υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νομό Ροδόπης, χαρακτηρίζοντας τον ΛΑΟΣ «κόμμα ακραίας συμπεριφοράς που υπονομεύει την εκλογή χριστιανών βουλευτών» . Κατά τον κ. Στυλιανίδη ένας πραγματικός ηγέτης αποφασίζει με κριτήριο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, απαντώντας στην ερώτηση πότε πρέπει να φεύγει ένας ηγέτης.

- Πώς εκτιμάτε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών για τη ΝΔ;

«Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν τον τόπο. Αυτό που πρέπει όλους να μας απασχολεί είναι η επόμενη ημέρα της Ελλάδος, αν επικρατήσει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα. Προτιμώ το εφήμερο πολιτικό κόστος παρά την ακύρωση της στρατηγικής και του ρόλου της πατρίδας μου».

- Εξακολουθείτε να επιμένετε σε αυτό που είπατε « Καραμανλής ή χάος»; Δηλαδή, αν χάσει στις εκλογές η ΝΔ θα επικρατήσει το χάος;

«Μην ερμηνεύετε από μόνος σας αυτό που είπα, αφήστε να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν οι εξελίξεις. Αλλωστε αυτό το δίλημμα είναι ακόμη μπροστά μας».

- Γιατί η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ως κόμμα των άκρων;

«Τα κόμματα διαμαρτυρίας δεν αντέχουν στον χρόνο. Οταν επικρατήσουν η ψυχραιμία και η λογική και παύσουν οι φανατικές φωνές, τότε αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στον Νομό Ροδόπης δεν στοχεύει ούτε στην κατάκτηση έδρας ούτε στην περισυλλογή ψήφων, μια και ο νομός είναι μικρός με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος: «Στοχεύει στο να πολεμήσει το τουρκικό προξενείο». Στην πραγματικότητα, όμως, όπως γνωρίζει άλλωστε και η θρακιώτικη κοινωνία, υπηρετεί με φανατισμό ακραίους κύκλους της τουρκικής πολιτικής, διευκολύνοντας τη χειραγώγηση της μειονότητας και δυσκολεύοντας την απελευθέρωσή της. Γυρίζει τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω και υπονομεύει την εκλογή χριστιανών βουλευτών. Αυτό είναι ένα τεκμήριο ακραίας συμπεριφοράς».

- Πότε κατά τη γνώμη σας πρέπει να φύγει ένας ηγέτης;

«Ενας πραγματικός ηγέτης ποτέ δεν αποφασίζει με κριτήριο τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές».

-Ποια θα πρέπει να είναι η πρώτη απόφαση της νέας κυβέρνησης ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική;

«Να πει στους πολίτες προεκλογικά με σαφή τρόπο αυτά που θα πράξει την επόμενη ημέρα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και να εφαρμόσει την επομένη με ειλικρίνεια και συνέπεια αυτά που είπε».

- Πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί ο εκλογικός νόμος, ώστε να υπάρξει ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα;

«Κατ΄ εμέ λειτουργικό εκλογικό σύστημα είναι αυτό που παράγει σταθερές κυβερνήσεις, συνδυάζει τις αιρετές με τις αριστίνδην θέσεις στο Κοινοβούλιο και προστατεύει τους πολιτικούς από τις εξαρτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένας τέλειος εκλογικός νόμος θα πρέπει να συνδέεται και με τη θεσμοθέτηση της Δημοκρατίας μέσα στα κόμματα».

- Και ξαφνικά βγήκε η ηγεσία του Πανθρακικού να λέει ότι με ενέργειες του κ. Στυλιανίδη πήρε η ομάδα τη χορηγία των ΕΛΤΑ; Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είστε πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ και δώσατε χρήματα για την ομάδα της εκλογικής σας περιφέρειας; Είναι αυτό που λέμε σεμνά και ταπεινά;

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείςδεν ενοχλείται από τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων του κέντρου. Τους πείραξε η χρηματοδότηση και η διαφήμιση από τους ΕΛΤΑ μιας ακριτικής ομάδας που πρώτη φορά προβάλλει τη Ροδόπη και ενώνει τη διαπολιτισμική κοινωνία;».


Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στις 27/9/2009.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.