Εάν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει για εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι

Δημοσιεύθηκε στις 31/10/2010 στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα.

Τι λέει για Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή και Ντόρα

 

“Ο λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται με κάλπες από τον πρωθυπουργό αν δεν υποκύψει στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια”, τονίζει ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζοντας στη “Μακεδονία της Κυριακής” τα όσα υποστήριξε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. Ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει επί του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών που άφησε ανοιχτό ο κ. Παπανδρέου πως “τον χρόνο των εκλογών τον αποφασίζει η πλειοψηφία, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε προκληθούμε, να απαντήσουμε”.

Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει επίσης πως διαχρονική θέση του κόμματός του είναι πως “οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν τον χρόνο να ολοκληρώσουν το έργο τους και να κρίνονται συνολικά, ώστε η χώρα να μην ταλαιπωρείται και η οικονομία να μην κλονίζεται”. Ο κ. Στυλιανίδης μιλά επίσης και για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κάνοντας μια ιδιαίτερα σημαντική επισήμανση. “Ο Καραμανλής ποτέ δεν δέχθηκε να εφαρμόσει τέτοια πολιτική, γι’ αυτό και έφυγε”, τονίζει αναφερόμενος στα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

Η ΝΔ έθεσε ως πολιτικό διακύβευμα των εκλογών το μνημόνιο. Γιατί είναι εκβιασμός όταν θέτει το δικό του πολιτικό δίλημμα το ΠΑΣΟΚ;

Η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της νίκησε τη φτώχεια και τον απομονωτισμό. Πέτυχε να ενταχθεί στον κύκλο των ισχυρών κρατών και συχνά κέρδισε τον θαυμασμό της διεθνούς κοινότητας, κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους. Από τη γενναία αντίστασή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ταχεία ανάπτυξή της μετά, ως την πρόσφατη διοργάνωση των Ολυμπιακών της Αγώνων. Ο λαός αυτός, εμείς, δεν αποδεχόμαστε ότι είναι “λαός διεφθαρμένων”, όπως κατά τον κ. Γιούνκερ είπε ο κ. Παπανδρέου. Κυρίως δεν δεχόμαστε ότι ο λαός αυτός μπορεί να εκβιάζεται, και μάλιστα από τον προσφάτως εκλεγέντα πρωθυπουργό, αν δεν υποκύψει στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι Έλληνες μπορούν, και μάλιστα με τις δικές τους δυνάμεις μπορούν καλύτερα.

Θα σηκώσει η ΝΔ το γάντι των πρόωρων εκλογών που πέταξε η κυβέρνηση;

Οι εκλογές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι απόφαση της πλειοψηφίας. Εμείς, όποτε προκληθούμε, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.

Δεν θα σας ρωτήσω αν είστε έτοιμοι, αλλά αν επιθυμείτε εκλογές.

Η στάση της ΝΔ στο θέμα αυτό είναι διαχρονικά θεσμική, είτε όταν είμαστε κυβέρνηση είτε όταν είμαστε αντιπολίτευση. Πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν τον χρόνο να ολοκληρώσουν το έργο τους και να κρίνονται συνολικά, ώστε η χώρα να μην ταλαιπωρείται και η οικονομία να μην κλονίζεται. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ αυτή την αρχή δεν τη σεβάστηκε ούτε ως αντιπολίτευση, όταν έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε βέβαια τώρα ως κυβέρνηση, που ο Γ. Παπανδρέου εκβιάζει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, τις αγορές και τους πολίτες με κάλπες, προκειμένου να αυξήσει τη συσπείρωση ενόψει της επερχόμενης συντριβής στις περιφερειακές εκλογές. Αυτό όμως που δεν έχουν συνειδητοποιήσει είναι ότι ο λαός δεν εκβιάζεται.

Θα απαντήσει με διακαναλική και ο πρόεδρος του κόμματός σας;

Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά ενώπιον του λαού. Περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συνομιλεί με τον κόσμο που δοκιμάζεται. Δεν επικοινωνεί μέσα από τη γυάλα. Δεν ομιλεί μέσα από το γυαλί. Δεν φοβάται την πληγωμένη κοινωνία, γιατί καθημερινά κερδίζει την εμπιστοσύνη της και εκφράζει την προσδοκία της, έναντι μιας φοβικής κυβέρνησης που εκβιάζει τους Έλληνες, επιδιώκοντας την επιδοκιμασία των ξένων ενόψει της ταχύτατης αποδόμησής της.

Ας πούμε ότι όντως οι πολίτες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως να υπάρχει και εναλλακτική πρόταση. Ως γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, πόσο εφικτό είναι να πείσετε τον κόσμο ότι όντως μέσα σε 18 μήνες ο κ. Σαμαράς μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα;

Το ΠΑΣΟΚ ειρωνεύτηκε τη “Στρατηγική της Ελπίδας”, δηλαδή την εφαρμοσμένη πολιτική που εμείς εισηγηθήκαμε, υποτιμώντας το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν περιορίστηκε μόνο σε κριτική, αλλά κατέθεσε πρόταση στοιχειοθετημένη, κοστολογημένη και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Σύντομα όμως το ΠΑΣΟΚ αυτοαναιρέθηκε. Αυτοακυρώθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν μίλησε από μόνο του για μείωση του ελλείμματος κατά 38% μόνο φέτος. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: όταν ένα μίγμα λανθασμένης κατά τη γνώμη μας πολιτικής -που γεννά ύφεση- προκαλεί μείωση του ελλείμματος τέτοιου ύψους σε έναν χρόνο, γιατί η δική μας πολιτική που είναι πιο σωστή, πιο στοχευμένη και πιο δίκαιη να μην μπορεί σε 18 μήνες να μηδενίσει το διαρθρωτικό έλλειμμα;

Πώς σχολιάζετε την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να παραπέμψει πέντε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ στο δικαστικό συμβούλιο;

Το ΠΑΣΟΚ ξαναγράφει τη νομική επιστήμη με τρόπο που προσβάλλει τον δικαιικό μας πολιτισμό. Παραπέμπει -χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις- πέντε υπουργούς για ποινικές ευθύνες που δεν αποδείχθηκαν ποτέ. Δεν διερεύνησαν, παρότι το ζητήσαμε, τους δρόμους του χρήματος, τη σύνθεση των offshore εταιρειών, τη διαχείριση της Μονής. Δεν απέδειξαν ζημία του ελληνικού δημοσίου, το αντίθετο. Χρησιμοποίησαν το Βατοπέδι για να ανέλθουν στην εξουσία συκοφαντώντας συλλήβδην το Άγιο Όρος. Κατέστησαν τη Βουλή δικαστήριο σκοπιμοτήτων για να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από την αδυναμία τους να δώσουν λύσεις στα προβλήματα. Συκοφάντησαν την Ελλάδα διεθνώς για να καθηλώσουν αντιπολιτευτικά τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα όμως είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Στις 21 Νοεμβρίου η κ. Μπακογιάννη θα ιδρύσει το κόμμα της. Πόσο σας προβληματίζει ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα; Ανησυχείτε για αποχωρήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ;

Είναι ένα θέμα που εμάς δεν μας αφορά και την παράταξή μας δεν την αγγίζει. Η διαδρομή της ΝΔ διαχρονικά απέδειξε ότι το μέταλλο της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα είναι αδιάσπαστο. Δύναμή μας είναι ο κόσμος μας. Αυτόν τον κόσμο οφείλουμε όλοι να τον σεβόμαστε, να τον τιμούμε και να τον υπηρετούμε και όχι να τον χρησιμοποιούμε. Η παράταξή μας έχει ιστορία, αξίες και προοπτική που ξεπερνά τις ατομικές διαδρομές και την ταυτίζει με τη μοίρα και την ελπίδα του ελληνισμού.

Ο κ. Βορίδης θα χωρούσε στη ΝΔ;

Αν δεν φοβάστε μήπως εκνευριστεί ο κ. Καρατζαφέρης, ρωτήστε τον ίδιο τον κ. Βορίδη.

 

“Έτοιμοι για νίκη Γκιουλέκας και Ψωμιάδης”

Ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές; Στις πόσες περιφέρειες θέτετε τον πήχη;

Τον πήχη τον τοποθετεί ο λαός και όχι τα κόμματα ή οι σκοπιμότητες. Πάντως εισπράττω, όπως και εσείς φαντάζομαι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Από εκεί που το ΠΑΣΟΚ, πριν λίγους μήνες, μιλούσε για 12 περιφέρειες, η απεγνωσμένη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου είναι δηλωτική της νέας δυναμικής που ο Αντώνης Σαμαράς έχει δημιουργήσει σε όλη τη χώρα. Προσέξτε κάτι, κ. Πλάκα, εμείς σε έναν χρόνο επιτύχαμε να αντιστρέψουμε τη ροή των γεγονότων. Εμείς προσδιορίζουμε την πολιτική ατζέντα με την πολιτική μας εναντίον του μνημονίου. Η κυβέρνηση αποδομείται ταχύτατα, διότι οδήγησε σε απόγνωση τα λαϊκά στρώματα. Ζούμε τη μεγαλύτερη άδικη ανακατανομή εισοδήματος μετά το Χρηματιστήριο, πάλι εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις, με συνέπεια 30 δισ. ευρώ πλούσιων Ελλήνων να φύγουν στο εξωτερικό. Τώρα ξεσπά πάνω στα χαμηλά εισοδήματα για να πετύχει τους στόχους του. Κόβει 13ο-14ο μισθό, απολύει εκατοντάδες χιλιάδες, μειώνει συντάξεις και επιδόματα, κλείνει 11.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτινάσσει την ανεργία από 9% σε 15% και βουλιάζει την αγορά στην ύφεση. Μετά από αυτά ας τους κρίνει ο κόσμος. Ο Καραμανλής ποτέ δεν δέχθηκε να εφαρμόσει τέτοια πολιτική, γι’ αυτό και έφυγε. Και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει την εναλλακτική της ελπίδας, γι’ αυτό θα έρθει.

Θα ήθελα συγκεκριμένες εκτιμήσεις για δήμο Θεσσαλονίκης και τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης ο αγαπητός συνάδελφος Κώστας Γκιουλέκας έχει ήδη εδραιώσει το προβάδισμά του, προσεγγίζοντας σταθερά νίκη. Στην Κεντρική Μακεδονία ο φίλος μου Παναγιώτης Ψωμιάδης καλπάζει προς τη μεγάλη νίκη. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο παλιός φίλος και συμπατριώτης Γιώργος Παυλίδης κατάφερε να κονιορτοποιήσει τα προγνωστικά, να ανεβάσει ασθμαίνοντα τον πρωθυπουργό στην Αλεξανδρούπολη και να καταστήσει ντέρμπι με σοβαρότατες πιθανότητες νίκης την πιο σίγουρη, πριν από δύο μήνες, περιφέρεια του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης