ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
Του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα Κόμμα που επιδεικνύει ιστορικά τη μεγαλύτερη ιδεολογική και πολιτική ανθεκτικότητα σε σχέση με τους αντίπαλους χώρους, όχι μόνο διότι δικαιώθηκαν οι επιλογές του αλλά και διότι μπόρεσε σε δύσκολες συγκυρίες να εκφράσει ένα διαχρονικό Αξιακό Κώδικα που αντιπροσωπεύει σταθερά ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.
Ο λαϊκός χαρακτήρας της Παράταξης που εδραίωσε την αντίληψη της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ακόμα και στα κείμενα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών δια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η φιλελεύθερη προσέγγιση σε κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, η προσήλωση στην κοινή Ευρωπαϊκή Ιδέα, η πατριωτική αντίληψη για τα εθνικά θέματα που δεν αφήνει περιθώρια απόκλισης στον εθνικισμό, η επιμονή στην λογική της Εθνικής Συνεννόησης και μιας ποιοτικής Δημοκρατίας, καθιστούν τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη και σταθερή αναφορά της κοινωνικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Αυτή η σχέση παρά τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα της πολιτικής και της ιστορίας παραμένει ισχυρή διότι ανανεώνεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψιν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τα βασικά αξιακά χαρακτηριστικά της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας και τις ανάγκες ή τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών.
Είναι χαρακτηριστικά επίσης τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ζητήματα, εμπλουτίζοντας με δική της πρωτοβουλία την πολιτική ατζέντα του δημοσίου διαλόγου, όπως πχ. τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, το Περιβάλλον, η τεχνητή Νοημοσύνη, η Γεωργία Ακριβείας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η νέα γενιά Ψηφιακών Δικαιωμάτων, η Αρχή της Καλής Νομοθέτησης, ζητήματα Ασφάλειας και Κοινωνικής Ειρήνης και πολλά άλλα.
Το κυριότερο όμως στοιχείο που καθιστά σταθερό διαχρονικό πρωταγωνιστή της πολιτικής μας ζωής τα τελευταία 45 χρόνια την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η δύναμη της να ανανεώνεται εσωτερικά, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και εμπιστοσύνη στη νεολαία.
Οι φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την πηγή ανανέωσης και τη δύναμη φρέσκιας πολιτικοιδεολογικής έκφρασης όχι μόνο της νέας γενιάς αλλά και του συνόλου της κοινωνίας.
Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, δίνει την ευκαιρία μιας αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Μιας επικοινωνίας με την κοινωνία που ανανεώνει τις σχέσεις και τις θέσεις της Παράταξης. Σε κάθε περίπτωση όμως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς αναδεικνύονται οι Αξίες που διαχρονικά υπηρετεί και η Επένδυση που σταθερά κάνει στην Ποιότητα και τη Νεολαία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης