Δεν επηρεάζει τη ΝΔ το πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής

Δημοσιεύθηκε στις 08/08/2010 στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα.

O χρόνος που θα επιλέξει να τοποθετηθεί ο Κώστας Καραμανλής δεν επηρεάζει τη θεσμική και πολιτική λειτουργία της ΝΔ και είναι κάτι που ο ίδιος θα το αποφασίσει, δηλώνει στη “ΜτΚ” ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο νέος γραμματέας Προγράμματος της Ρηγίλλης επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελεί “πρόταση μέλλοντος”, θα κρατάει τα θετικά στοιχεία των παλαιότερων, δεν θα αποτελεί συρραφή υποσχέσεων αλλά σύνθεση καινοτόμων πολιτικών, και θα έχει προϋπολογισμό, χρονοδιαγράμματα και τα οφέλη για τους πολίτες από την εφαρμογή του. Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ επισημαίνει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για ρεβανσιστική πολιτική με αφορμή τις εξεταστικές επιτροπές.

 

Το πρόγραμμά σας σε τι θα δίνει βαρύτητα; Και πώς μπορούν οι πολίτες να το εμπιστευτούν μόλις δέκα μήνες μετά την ήττα του κόμματός σας;

Το πρόγραμμα μιας νέας διακυβέρνησης είναι σημαντική και εξαιρετικά υπεύθυνη δουλειά. Είναι η δική μας πρόταση μέλλοντος. Χρειάζεται χρόνο, μεθοδικότητα και πολλούς ανθρώπους, που θα δουλέψουν με μεράκι και σε βάθος. Εκτός από τον κεντρικό προσανατολισμό μιας εθνικής στρατηγικής, θα πρέπει να απαντά πειστικά και σε επιμέρους θεματικά ζητήματα. Δεν μπορεί να είναι συρραφή υποσχέσεων αλλά σύνθεση καινοτόμων πολιτικών, πάνω στις οποίες συναντήθηκαν οι απόψεις τεχνοκρατών, εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, ανθρώπων της αγοράς, πολιτικών και εντέλει της ίδιας της κοινωνίας. Μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να είναι πειστική, οφείλει εξαρχής να ξεκαθαρίζει όχι μόνο τι θα κάνουμε, αλλά και πώς θα το κάνουμε, πόσο θα στοιχίσει, από πού θα χρηματοδοτηθεί, πότε θα ολοκληρωθεί και, βεβαίως, ποια θα είναι η ανταποδοτικότητά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Από το κυβερνητικό παρελθόν και το πρόγραμμα της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 θα κρατήσετε κάτι ή χαράσσετε “κόκκινη γραμμή” με το παρελθόν και ξεκινάτε από την αρχή;

Τα επιτυχημένα κεφάλαια οφείλουμε και να τα συνεχίσουμε και να τα αναδείξουμε. Πάνω όμως στις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος έχουμε χρέος να συμπληρώσουμε και να διαμορφώσουμε νέες σύγχρονες πολιτικές, που θα μας επιτρέψουν να συνομιλήσουμε με τον κόσμο που έρχεται.

Σας προβληματίζει η δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού πόλου από το φόρουμ και το πιθανό κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη;

Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να στερείσαι δυνάμεις της παράταξης. Αλλά τι να κάνουμε; Η κ. Μπακογιάννη διάλεξε τον δικό της δρόμο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κριτής των πάντων είναι ο ίδιος ο λαός. Αυτός μας αναδεικνύει, αλλά και αυτός μας απομονώνει ή μας εξαφανίζει. Για αυτό και η μοναδική αναφορά της ΝΔ δεν είναι άλλη από την ίδια την ελληνική κοινωνία. Σε αυτήν απευθυνόμαστε και από αυτήν αντλούμε τη δύναμη και τη δημοκρατική μας νομιμοποίηση. Για αυτό και έχουμε αποφασίσει να της μιλήσουμε τίμια και ξεκάθαρα για όλα. Χωρίς προσωπικές στρατηγικές και χωρίς πάθη. Χωρίς ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος και ιδεοληψίες. Με πίστη στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Αυτή τη νέα αντίληψη ο Αντώνης Σαμαράς την βάπτισε “στρατηγική της ελπίδας” και είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι ο δρόμος της επιστροφής της Ελλάδας στην εποχή της νέας αυτοπεποίθησης.

Η ΝΔ θα προσδώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβερνητικής πολιτικής;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στέλνουν πάντα πολιτικά μηνύματα, δεν προσδιορίζουν όμως πολιτικές εξελίξεις. Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα εκφράσουν με τον τρόπο τους τον θυμό τους για την αντιλαϊκή πολιτική της “περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας” που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τι λείπει από τη ΝΔ και δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά; Θέσεις και πρόγραμμα, αξιοπιστία λόγω του βεβαρημένου κυβερνητικού της παρελθόντος ή επικοινωνία;

Για να θερίσεις, πρέπει, αφού σπείρεις, να περιμένεις και τον εύλογο χρόνο της ολοκλήρωσης του κύκλου παραγωγής. Εμείς, ύστερα από μια μεγάλη ήττα, ανασυγκροτηθήκαμε. Κινητοποιήσαμε 800.000 συμπολίτες μας σε μια ανοιχτή εκλογή νέου αρχηγού. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Αναδιοργανωνόμαστε μετά το τελευταίο συνέδριο. Δημιουργούμε μια νέα ανθρωπογεωγραφία στελεχών, κυρίως νεότερης γενιάς, που ξεκινούν μια καινούργια προσπάθεια για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, διαδραστικό κόμμα ενεργών πολιτών. Για ένα πειστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα επιθετικής διακυβέρνησης. Η προσπάθειά μας είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα γρήγορα θα αρχίσουν να φαίνονται. Άλλωστε, οι αντίπαλοί μας εμφανίζουν από τους πρώτους κιόλας μήνες σημάδια κυβερνητικής κόπωσης, που εμείς εμφανίσαμε μετά πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης. Άρα το στοίχημα είναι ο χρόνος.

Ασχέτως του χρόνου που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει να τοποθετηθεί δημοσίως, εκτιμάτε ότι μια παρέμβασή του για την οικονομία και την περίοδο διακυβέρνησής του θα βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία;

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι κάτι που ο ίδιος από μόνος του θα αποφασίσει. Αυτό δεν επηρεάζει τη θεσμική και πολιτική λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ένα σύγχρονο κόμμα, που διαχρονικά με τις επιλογές και τη δημοκρατική λειτουργία του πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

 

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε στο Βατοπέδι για να σπιλώσει τη ΝΔ και να σκεπάσει τη δική του ανεπάρκεια

Σας ανησυχεί η υπόθεση Βατοπεδίου για στοιχεία που ενδεχομένως θα βρεθούν εις βάρος πρώην υπουργών της ΝΔ; Πώς σχολιάζετε τις εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία;

Στο Βατοπέδι καθημερινά έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία του ΠΑΣΟΚ:

α) Με νόμο μετέτρεψαν την κατηγορούμενη κ. Μαντέλη σε κατήγορο πολιτικών.

β) Δεν ερεύνησαν τον δρόμο του χρήματος, για να αποκαλυφθεί αν υπάρχει πολιτικό ή βρόμικο χρήμα.

γ) Υπερέβησαν θεσμικά την εξουσιοδότηση της εξεταστικής για νέα αποτίμηση των ακινήτων και λειτουργώντας κομματικά προκατέλαβαν το πόρισμα.

δ) Απέκρυψαν επικοινωνιακά την ύπαρξη πέντε εκθέσεων για την αξία των ανταλλαξίμων ακινήτων (τριών ελληνικών και δύο διεθνών) και το γεγονός ότι συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους.

ε) Με ευκολία αθώωσαν τους δικούς τους υπουργούς που δημιούργησαν το σκάνδαλο και με μεγαλύτερη ευκολία ενοχοποίησαν τους υπουργούς της ΝΔ, παραβιάζοντας βασικές αρχές του νομικού μας πολιτισμού, δηλαδή χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις.

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε τόσο στην υπόθεση Βατοπεδίου όσο και στις άλλες υποθέσεις, για να κατακτήσει την εξουσία, να σπιλώσει και να καθηλώσει αντιπολιτευτικά τη ΝΔ, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα ή τις περίεργες αποφάσεις του και κυρίως για να σκεπάσει τη δική του ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μετέβαλε το κοινοβούλιο από ελεγκτικό και νομοθετικό όργανο της Δημοκρατίας μας σε διαρκές δικαστήριο ρεβανσισμού και σκοπιμοτήτων, επιστρέφοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.