Δεν επηρεάζει τη ΝΔ το πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής

Δημοσιεύθηκε στις 08/08/2010 στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα.

O χρόνος που θα επιλέξει να τοποθετηθεί ο Κώστας Καραμανλής δεν επηρεάζει τη θεσμική και πολιτική λειτουργία της ΝΔ και είναι κάτι που ο ίδιος θα το αποφασίσει, δηλώνει στη “ΜτΚ” ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο νέος γραμματέας Προγράμματος της Ρηγίλλης επισημαίνει ότι το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελεί “πρόταση μέλλοντος”, θα κρατάει τα θετικά στοιχεία των παλαιότερων, δεν θα αποτελεί συρραφή υποσχέσεων αλλά σύνθεση καινοτόμων πολιτικών, και θα έχει προϋπολογισμό, χρονοδιαγράμματα και τα οφέλη για τους πολίτες από την εφαρμογή του. Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ επισημαίνει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για ρεβανσιστική πολιτική με αφορμή τις εξεταστικές επιτροπές.

 

Το πρόγραμμά σας σε τι θα δίνει βαρύτητα; Και πώς μπορούν οι πολίτες να το εμπιστευτούν μόλις δέκα μήνες μετά την ήττα του κόμματός σας;

Το πρόγραμμα μιας νέας διακυβέρνησης είναι σημαντική και εξαιρετικά υπεύθυνη δουλειά. Είναι η δική μας πρόταση μέλλοντος. Χρειάζεται χρόνο, μεθοδικότητα και πολλούς ανθρώπους, που θα δουλέψουν με μεράκι και σε βάθος. Εκτός από τον κεντρικό προσανατολισμό μιας εθνικής στρατηγικής, θα πρέπει να απαντά πειστικά και σε επιμέρους θεματικά ζητήματα. Δεν μπορεί να είναι συρραφή υποσχέσεων αλλά σύνθεση καινοτόμων πολιτικών, πάνω στις οποίες συναντήθηκαν οι απόψεις τεχνοκρατών, εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, ανθρώπων της αγοράς, πολιτικών και εντέλει της ίδιας της κοινωνίας. Μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να είναι πειστική, οφείλει εξαρχής να ξεκαθαρίζει όχι μόνο τι θα κάνουμε, αλλά και πώς θα το κάνουμε, πόσο θα στοιχίσει, από πού θα χρηματοδοτηθεί, πότε θα ολοκληρωθεί και, βεβαίως, ποια θα είναι η ανταποδοτικότητά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Από το κυβερνητικό παρελθόν και το πρόγραμμα της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 θα κρατήσετε κάτι ή χαράσσετε “κόκκινη γραμμή” με το παρελθόν και ξεκινάτε από την αρχή;

Τα επιτυχημένα κεφάλαια οφείλουμε και να τα συνεχίσουμε και να τα αναδείξουμε. Πάνω όμως στις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος έχουμε χρέος να συμπληρώσουμε και να διαμορφώσουμε νέες σύγχρονες πολιτικές, που θα μας επιτρέψουν να συνομιλήσουμε με τον κόσμο που έρχεται.

Σας προβληματίζει η δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού πόλου από το φόρουμ και το πιθανό κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη;

Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να στερείσαι δυνάμεις της παράταξης. Αλλά τι να κάνουμε; Η κ. Μπακογιάννη διάλεξε τον δικό της δρόμο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κριτής των πάντων είναι ο ίδιος ο λαός. Αυτός μας αναδεικνύει, αλλά και αυτός μας απομονώνει ή μας εξαφανίζει. Για αυτό και η μοναδική αναφορά της ΝΔ δεν είναι άλλη από την ίδια την ελληνική κοινωνία. Σε αυτήν απευθυνόμαστε και από αυτήν αντλούμε τη δύναμη και τη δημοκρατική μας νομιμοποίηση. Για αυτό και έχουμε αποφασίσει να της μιλήσουμε τίμια και ξεκάθαρα για όλα. Χωρίς προσωπικές στρατηγικές και χωρίς πάθη. Χωρίς ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος και ιδεοληψίες. Με πίστη στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Αυτή τη νέα αντίληψη ο Αντώνης Σαμαράς την βάπτισε “στρατηγική της ελπίδας” και είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι ο δρόμος της επιστροφής της Ελλάδας στην εποχή της νέας αυτοπεποίθησης.

Η ΝΔ θα προσδώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβερνητικής πολιτικής;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στέλνουν πάντα πολιτικά μηνύματα, δεν προσδιορίζουν όμως πολιτικές εξελίξεις. Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα εκφράσουν με τον τρόπο τους τον θυμό τους για την αντιλαϊκή πολιτική της “περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας” που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τι λείπει από τη ΝΔ και δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά; Θέσεις και πρόγραμμα, αξιοπιστία λόγω του βεβαρημένου κυβερνητικού της παρελθόντος ή επικοινωνία;

Για να θερίσεις, πρέπει, αφού σπείρεις, να περιμένεις και τον εύλογο χρόνο της ολοκλήρωσης του κύκλου παραγωγής. Εμείς, ύστερα από μια μεγάλη ήττα, ανασυγκροτηθήκαμε. Κινητοποιήσαμε 800.000 συμπολίτες μας σε μια ανοιχτή εκλογή νέου αρχηγού. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Αναδιοργανωνόμαστε μετά το τελευταίο συνέδριο. Δημιουργούμε μια νέα ανθρωπογεωγραφία στελεχών, κυρίως νεότερης γενιάς, που ξεκινούν μια καινούργια προσπάθεια για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, διαδραστικό κόμμα ενεργών πολιτών. Για ένα πειστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα επιθετικής διακυβέρνησης. Η προσπάθειά μας είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα γρήγορα θα αρχίσουν να φαίνονται. Άλλωστε, οι αντίπαλοί μας εμφανίζουν από τους πρώτους κιόλας μήνες σημάδια κυβερνητικής κόπωσης, που εμείς εμφανίσαμε μετά πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης. Άρα το στοίχημα είναι ο χρόνος.

Ασχέτως του χρόνου που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει να τοποθετηθεί δημοσίως, εκτιμάτε ότι μια παρέμβασή του για την οικονομία και την περίοδο διακυβέρνησής του θα βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία;

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι κάτι που ο ίδιος από μόνος του θα αποφασίσει. Αυτό δεν επηρεάζει τη θεσμική και πολιτική λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ένα σύγχρονο κόμμα, που διαχρονικά με τις επιλογές και τη δημοκρατική λειτουργία του πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

 

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε στο Βατοπέδι για να σπιλώσει τη ΝΔ και να σκεπάσει τη δική του ανεπάρκεια

Σας ανησυχεί η υπόθεση Βατοπεδίου για στοιχεία που ενδεχομένως θα βρεθούν εις βάρος πρώην υπουργών της ΝΔ; Πώς σχολιάζετε τις εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία;

Στο Βατοπέδι καθημερινά έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία του ΠΑΣΟΚ:

α) Με νόμο μετέτρεψαν την κατηγορούμενη κ. Μαντέλη σε κατήγορο πολιτικών.

β) Δεν ερεύνησαν τον δρόμο του χρήματος, για να αποκαλυφθεί αν υπάρχει πολιτικό ή βρόμικο χρήμα.

γ) Υπερέβησαν θεσμικά την εξουσιοδότηση της εξεταστικής για νέα αποτίμηση των ακινήτων και λειτουργώντας κομματικά προκατέλαβαν το πόρισμα.

δ) Απέκρυψαν επικοινωνιακά την ύπαρξη πέντε εκθέσεων για την αξία των ανταλλαξίμων ακινήτων (τριών ελληνικών και δύο διεθνών) και το γεγονός ότι συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους.

ε) Με ευκολία αθώωσαν τους δικούς τους υπουργούς που δημιούργησαν το σκάνδαλο και με μεγαλύτερη ευκολία ενοχοποίησαν τους υπουργούς της ΝΔ, παραβιάζοντας βασικές αρχές του νομικού μας πολιτισμού, δηλαδή χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις.

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε τόσο στην υπόθεση Βατοπεδίου όσο και στις άλλες υποθέσεις, για να κατακτήσει την εξουσία, να σπιλώσει και να καθηλώσει αντιπολιτευτικά τη ΝΔ, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα ή τις περίεργες αποφάσεις του και κυρίως για να σκεπάσει τη δική του ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μετέβαλε το κοινοβούλιο από ελεγκτικό και νομοθετικό όργανο της Δημοκρατίας μας σε διαρκές δικαστήριο ρεβανσισμού και σκοπιμοτήτων, επιστρέφοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.