Το ΠΑΣΟΚ του Eύκολου και Αδιέξοδου Δρόμου

Δημοσιεύθηκε στις 06/04/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Άλλοι στο Κυβερνητικό κόμμα μιλούν για «σημάδια ανάκαμψης» (Γ. Παπακωνσταντίνου) και άλλοι για «αργό θάνατο της οικονομίας» (Αλ. Παπαδόπουλος). Ένα όμως είναι βέβαιον, ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει τη μαύρη τρύπα των εσόδων, όχι αυξάνοντας το ΑΕΠ, αλλά μειώνοντας την αγοραστική δύναμη και συρρικνώνοντας το βιοτικό των Ελλήνων. Στο οικονομικό επιτελείο λείπει η ευρηματικότητα, η δύσκολη επιλογή ενός άλλου δρόμου, που θα μειώνει το κράτος, θα προωθεί στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, θα επιδιώκει με έξυπνες πολιτικές την προσέλκυση διεθνούς και ελληνικού επενδυτικού κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να προχωρήσει εδώ και ενάμιση χρόνο σε ρηξικέλευθες πολιτικές, διότι προσκρούει στο δικό της κόσμο, τον οποίο εκπαίδευε διαφορετικά επί δύο δεκαετίες, όταν διακήρυττε «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Τώρα όλη Ελληνική Κοινωνία βιώνει την ταύτιση του Σοσιαλισμού με τη Βαρβαρότητα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία, διαπράττεται μία από τις πιο άδικες ανακατανομές εισοδήματος στην ιστορία. Η πρώτη έλαβε χώρα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όταν οι οικονομίες μίας ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων περιήλθαν στα χέρια ολίγων επιτήδειων παιχτών του Χρηματιστηρίου, που από πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, σκοτώνοντας κάθε υγιή επενδυτική και παραγωγική δυνατότητα.

Τώρα ζούμε τη δεύτερη ανακατανομή. Οι πολύ πλούσιοι πήραν προστατευτικό σήμα από την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου από την πρώτη στιγμή. Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη δήλωση ότι «θα φορολογήσω τις καταθέσεις» τους ενημέρωσε να βγάλουν 30 δις Ευρώ στο εξωτερικό, απογυμνώνοντας τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος κατά 15%. Η αιμορραγία αυτή δυστυχώς συνεχίζεται και για άλλους λόγους ακόμα και σήμερα. Τη μαύρη τρύπα του κράτους ουσιαστικά εκλήθησαν για ακόμη μία φορά να την καλύψουν όχι οι «έχοντες και κατέχοντες», αλλά τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μισθωτοί ακόμη και οι νέοι άνεργοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για λόγους επιβίωσης.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε συνειδητά τον εύκολο δρόμο των οριζόντιων περικοπών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια της κοινωνικής έκρηξης. Το εύλογο ερώτημα, που ανακύπτει είναι: Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

Η Νέα Δημοκρατία απαντά με ευθύτητα, ρεαλιστικά και με ευθύνη: ΝΑΙ υπήρχε και υπάρχει εναλλακτική λύση.

Όχι στη μείωση της αγοραστικής δύναμης χωρίς την επιδίωξη αύξησης του ΑΕΠ. Ο στόχος υπηρετείται μόνο με πραγματική ανάπτυξη. Το στόχο αυτό θα εξυπηρετήσει τόσο το Ζάππειο ΙΙ, που σύντομα θα παρουσιασθεί, όσο και η προγραμματική μας πρόταση, που θα είναι μία πρόταση για διακυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, με στόχο την έξοδο από την κρίση.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.