Ποιος σκοτώνει την Περιφέρεια;

Δημοσιεύθηκε στις 25/03/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης, εκτός από τους κινδύνους γεννώνται αναμφισβήτητα και ευκαιρίες τόσο για τους Έλληνες όσο και για την Ελλάδα.

Η επιδίωξη του εξορθολογισμού σε όλα τα επίπεδα της κεντρικής πολιτικής του δημοσίου τομέα και της καθημερινότητας του πολίτη δημιουργεί νέες τάσεις που, αν αξιοποιηθούν σωστά από την Πολιτεία, θα διαμορφώσουν τις νέες ισορροπίες.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται τις νέες ευκαιρίες και αντί να τις αξιοποιεί, τις καταστρέφει για ακόμη μία φορά, όπως είχε πράξει στη δεκαετία του ’80.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανυπαρξία πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης. Τώρα που το κόστος ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα εκτινάσσεται και σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανεργία να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, επανεμφανίζεται η τάση επιστροφής στην Περιφέρεια.

Αντί η Πολιτεία να αξιοποιήσει την κατάσταση ενθαρρύνοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και σκοτώνοντας την αστυφιλία πράττει εντελώς αντίθετα:

  • Καθηλώνει την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, αλλοιώνοντας τη στόχευση της Ν.Δ. να δαπανήσει το 80% στην ελληνική Περιφέρεια.
  • Κλείνει σχολεία σε χωριά και ημιαστικούς οικισμούς χωρίς καν να διασφαλίζει τους πόρους για τη μετακίνηση των μαθητών.
  • Απογυμνώνει αστυνομικούς σταθμούς και Τμήματα, υπονομεύοντας το αίσθημα ασφάλειας, κυρίως σε ακριτικές περιοχές, απ’ όπου και διέρχονται λαθραίοι μετανάστες.
  • Καταλύει μέσω του «Καλλικράτη» τα κέντρα παροχής διοικητικών και κοινωνικών υπηρεσιών των «καποδιστριακών» ΟΤΑ στους πολίτες των μικρών oικισμών.
  • Ουσιαστικά καταργεί την εκκλησιαστική ενορία σε απομακρυσμένα χωριά και πόλεις με την υπαγωγή των ιερέων στην αναλογία 1 προς 5.

Το ερώτημα που τίθεται είναι:

Πώς και γιατί να αποφασίσει μια οικογένεια να μείνει στην Περιφέρεια ή να μετακομίσει προς αυτήν όταν εκεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν θα της παρέχονται πια τα στοιχειώδη, δηλαδή: εκπαιδευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλεια, υποδομές, πνευματική υποστήριξη, επαγγελματική προοπτική.

Με οριζόντιες πολιτικές που σχεδιάζονται χωρίς στρατηγική, που εφαρμόζονται χωρίς μελέτη και που δεν λαμβάνουν υπόψη την ελληνική ιδιαιτερότητα υπονομεύεται ευθέως το μέλλον της ελληνικής οικογένειας, η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.