Περικοπές με Θύματα Εκπαιδευτικούς και Μαθητές

Δημοσιεύθηκε στις 07/05/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Η επένδυση στην Παιδεία και τη Γνώση αποτελεί τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Η Κυβέρνηση αντί να στηρίξει την Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό, που αποτελεί το βασικό συντελεστή για την επίτευξη του στόχου, έχει προχωρήσει χωρίς καμία στρατηγική σε οριζόντιες περικοπές σε όλους τους τομείς και σε μία πρωτοφανή αποδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών.

Την περίοδο 2007-2009, στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πετύχαμε για πρώτη φορά, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, διορισμοί) να γίνουν έγκαιρα, ορθολογικά και με ακρίβεια εισάγοντας μάλιστα την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, μειώνοντας την γραφειοκρατία, εξοικονομώντας χρήματα και αντικειμενικοποιώντας το σύστημα.

Όλα έγιναν βάσει χρονοδιαγράμματος που εκδόθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, το οποίο συμπεριλάμβανε όλη την διαδικασία των μεταβολών έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι ενήμερος και προετοιμασμένος, εξασφαλίζοντας εργασιακή σιγουριά προς όφελος των μαθητών αλλά και του προγραμματισμού του Υπουργείου.

Το 2008 ήταν το μόνο έτος όπου πριν το τέλος του σχολικού έτους είχαν δημοσιοποιηθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις), με συνέπεια όλοι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την οργανική τους θέση, οι σχολικές μονάδες ήταν απόλυτα προετοιμασμένες και στελεχωμένες και τα βιβλία περίμεναν τους μαθητές στην τάξη.

Οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης περί «νέου σχολείου» και «πλήρους αναδιοργάνωσης» διαψεύδονται καθημερινά από τα γεγονότα. Οριζόντιες περικοπές παντού και ένα διοικητικό αλλαλούμ διέπει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φετινές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οι οποίες εκδόθηκαν με λάθη στη πρωτοβάθμια, ενώ στη δευτεροβάθμια δεν έχουν γίνει ακόμη, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του σχολικού έτους. Ενδεικτική της αποδιοργάνωσης που επικρατεί είναι και η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι φέτος οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν μετά τους νέους διορισμούς, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο. Η πρωτοφανής καθυστέρηση αλλά και η ανοργανωσιά που επικρατεί, θα έχει ως συνέπεια οι διορισμοί να γίνουν αφού ανοίξουν τα σχολεία, η εισαγωγική επιμόρφωση να μην πραγματοποιηθεί και πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν πού θα υπηρετήσουν ακόμη και μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, θα τα πληρώσουν για άλλη μία φορά οι μαθητές και οι γονείς τους, χάνοντας χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.