Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και η Ελπίδα του αύριο

Δημοσιεύθηκε στις 12/03/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται στην περιδίνηση μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης που οδηγεί στις παρυφές της χρεοκοπίας.

Η κυβέρνηση όμως δεν δείχνει να συνειδητοποιεί την κατάσταση και να αντιδρά σωστά, με ειλικρίνεια προς τους Έλληνες, με σχέδιο προς τις αγορές και με αποφασιστικότητα προς τους δανειστές και τους εταίρους.

Στο παρελθόν η χώρα μας ξεπέρασε τέτοιες δυσκολίες,

 • εδραιώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική ηγεσία
 • επιτυγχάνοντας την ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών ομάδων
 • και προστατεύοντας ως κόρη οφθαλμού την εθνική υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει συνειδητά επιτύχει να συντρίψει και τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα μπορούσε να βασισθεί η σωτηρία της Ελλάδας.

Με την προπαγάνδα της περί Τιτανικού συκοφάντησε την Ελλάδα διεθνώς, για να φορτώσει τις στρεβλώσεις δεκαετιών στην πενταετία της ΝΔ.

Αντί να απειλήσει με πτώχευση τους δανειστές, που κρατούσαν στα χέρια τους το 56% του δημοσίου χρέους σε ομόλογα, για να πετύχει βελτίωση των όρων δανεισμού, απείλησε τους Έλληνες πολίτες απλώνοντας μελαγχολία και φόβο στην ελληνική αγορά και την κοινωνία και νέκρωσε έτσι τα αντανακλαστικά τους για να περιορίσει το πολιτικό της κόστος.

Το ΠΑΣΟΚ έστησε εξεταστικές επιτροπές παρωδίας. Χρησιμοποίησε υποτιθέμενες ανεξάρτητες αρχές για να προχωρήσει σε κομματικές απολύσεις. Δίχασε τις πολιτικές δυνάμεις και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ταπείνωσε και ταπεινώνει τους Έλληνες, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε όλα τα διεθνή βήματα διατρανώνει ότι κυβερνά «ένα διεφθαρμένο λαό».

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων, διατρανώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», παρότι γνώριζε σύμφωνα και με τη μαρτυρία του Διοικητή της ΤτΕ, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Έβλεπε τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να εκθέτει με ειλικρίνεια την κατάσταση στις παραμονές των εκλογών, αλλά συνέχιζε. Μετά τις εκλογές, άφησε 6 μήνες παράλυτη τη διοίκηση, χωρίς Γενικούς Γραμματείς τα Υπουργεία, χωρίς διοικήσεις τις ΔΕΚΟ.

Ακυρώσε όλα τα μέτρα που πήρε η ΝΔ για να τα επαναφέρει 1,5 χρόνο μετά: Ημιυπαίθριοι, απόσυρση, σχέδιο εξυγίανσης ΟΣΕ, αναδιοργάνωση δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο κ.α.

Οδήγησε και οδηγεί την οικονομία σε ύφεση, καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό.

 • Κατάργησε 13ο και 14ο μισθό, συντάξεις, επιδόματα.
 • Κονιορτοποιεί τις εργασιακές σχέσεις.
 • Συνθλίβει την επιχειρηματικότητα.
 • Διπλασίασε σε ενάμιση χρόνο την ανεργία
 • Γιγάντωσε το ΦΠΑ και αύξησε τους φόρους, αποτρέποντας κάθε νέα επένδυση.
 • Δεν έκανε ούτε μία στοχευμένη αποκρατικοποίηση,
 • Μιλάει μόνο για εκποίηση και όχι για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
 • Το χειρότερο από όλα, συνειδητά έσυρε τη χώρα χωρίς πραγματική διαπραγμάτευση στη διεθνή οικονομική και πολιτική κηδεμονία, εκχωρώντας σημαντικό ποσοστό εθνικής κυριαρχίας.

Αυτή η Κυβέρνηση προσέφερε την Ελλάδα ως Ιφιγένεια προς θυσία ενώπιον της έναρξης ενός νέου «Τρωικού Πολέμου». Ο σημερινός Πρωθυπουργός επικεφαλής αυτού του πολέμου είναι βέβαιον ότι θα αντιμετωπίσει στο τέλος τη μοίρα του Αγαμέμνονα, που τελείωσε από την Κλυταιμνήστρα, τον πιο δικό του άνθρωπο.

Οι Έλληνες θα βρουν το δρόμο τους και θα νικήσουν και σ’ αυτή τη δοκιμασία. Παρά την όποια ταλαιπωρία, το λάφυρο της δικαίωσης θα το κατακτήσει και πάλι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που ξέρει να προτάσσει έξυπνες πολιτικές και να μένει προσηλωμένος στο στόχο του και αφοσιωμένος στην Πατρίδα και το λαό του, στη σύγχρονη Ιθάκη.

Η παράταξη που εκπροσωπώ, η ΝΔ, σε αυτή την Πατρίδα και σε αυτό το Λαό έχει την πρωταρχική της πολιτική αναφορά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.