Οι Έλληνες οδηγούν όπως ακριβώς σκέφτονται και σκέφτονται όπως ακριβώς οδηγούν...

Οι Έλληνες οδηγοί πάντα προτιμούν την αριστερή λωρίδα του δρόμου ανεξάρτητα αν θέλουν ή αν μπορούν να τρέξουν, αρκεί να μην τους προσπεράσουν οι άλλοι. Δεν έχει σημασία αν αυτοί οδηγούν 1.400 κυβικά και οι άλλοι 4.000. Το μεγάλο αυτοκίνητο το θαυμάζουν μόνο αν τους προσπεράσει εντυπωσιακά. Γι αυτό όσοι βιάζονται οδηγώντας αριστερά συνήθως καθυστερούν, καθυστερώντας όμως και όλους αυτούς που θα μπορούσαν να τρέξουν γρήγορα. Έτσι συχνά αυτοί που με επίγνωση των δυνατοτήτων τους οδηγούν δεξιά, φτάνουν γρηγορότερα στον προορισμό τους, με μεγαλύτερη ασφάλεια και διευκολύνοντας τη ροή της συνολικής κίνησης....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πάω αργά γιατί βιάζομαι... Έχω επίγνωση των δυνατοτήτων μου.. Σέβομαι αυτούς που μπορούν περισσότερα...

Όταν συναντήσουν έλεγχο της τροχαίας αμέσως ειδοποιούν με τα φώτα τους όποιον έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση για να κόψει ταχύτητα ώστε να μην τον σταματήσουν, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται για την προστασία της οδικής ασφαλείας, δηλαδή για την προστασία της ζωής τους και την εφαρμογή του νόμου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια σπάνια περίπτωση συνεργασίας και σύμπνοιας των Ελλήνων είναι όταν συνεργάζονται για να αποφύγουν ή να κλέψουν το κράτος τους...

Όταν δύο Έλληνες συναντώνται σε δρόμους του εξωτερικού κάνοντας μια τροχαία παράβαση με ξένα νοικιασμένα οχήματα, πώς γνωρίζονται μεταξύ τους; Μουντζώνοντας ο ένας τον άλλον.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ευγένεια δεν είναι και το καλύτερο εθνικό χαρακτηριστικό μας.

Συχνά ο Έλληνας αρχίζει να βρίζει τους άλλους, όταν αρχίζει να οδηγεί, κυρίως δε για παραβάσεις που μετά από λίγο θα τις κάνει και ο ίδιος...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βλέπουμε με ευκολία τα λάθη των άλλων, όχι όμως τα δικά μας.

Η πιο σύντομη μονάδα μέτρησης του χρόνου είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από το χρόνο που θα ανάψει το κόκκινο, μέχρι να χτυπήσει η πρώτη κόρνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι Έλληνες είμαστε ανυπόμονοι.

Οι Έλληνες παρότι είναι επιδέξιοι οδηγοί σημειώνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα γιατί υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βασίζονται στον εαυτό τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι το λάθος μπορεί να το κάνει αυτός, που έρχεται από απέναντι. Βλέπουν ως εκεί που κοιτάζουν και όχι ως εκεί που φαντάζονται.

Αν μελετήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να εξηγήσει και τη γενικότερη συμπεριφορά των Ελλήνων ακόμα και την πολιτική τους αντίδραση.

  • Επίμονοι με ισχυρή αυτοπεποίθηση, αλλά και εγωιστές συχνά χωρίς αυτογνωσία.
  • Θαυμαστές της αξίας και της δύναμης, αλλά μόνο εφόσον τους επιβληθεί.
  • Αλληλέγγυοι ενώπιον του κινδύνου, αυτοκαταστροφικά αντιδραστικοί όμως στο νόμο και το κράτος.
  • Φιλικοί και ανοιχτοί, αλλά αγενείς.
  • Εύκολα επικριτικοί, αλλά σπάνια αυτοκριτικοί.
  • Γρήγοροι, αλλά ανυπόμονοι.
  • Ευφυείς, αλλά συχνά καθόλου διορατικοί.

Σε μια μόνο περίπτωση έσπασαν όλα αυτά τα συνήθη και αναδείχθηκε ένας ξεχωριστός χαρακτήρας του Έλληνα που εξέπληξε και τους πιο σκληρούς επικριτές του. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων όταν κανένας δεν πατούσε τις κίτρινες γραμμές στους δρόμους, όλοι σέβονταν τους επισκέπτες, τηρούσαν τους κανόνες και ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί και μόνιμα χαμογελαστοί και αισιόδοξοι...

Παρ' ότι αυτή η συμπεριφορά διήρκεσε μόνο όσες μέρες εξελίσσονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο χαρακτήρας που αναδείχθηκε ήταν η ισχυρή απάντηση στη διεθνή αμφισβήτηση που απέδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε. Ήταν η ανάταση της εθνικής υπερηφάνειας και κυρίως η αφύπνιση της πιο ακαταμάχητης δύναμης που κουβαλάμε διαχρονικά μέσα μας και δεν είναι άλλη από το φιλότιμο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.