Νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης

Δημοσιεύθηκε στις 04/06/2011 στην εφημερίδα «PRESS TIME».

Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας και η αδυναμία του να εκφράσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών είναι αποτέλεσμα μίας λανθασμένης λογικής, ανακολουθίας λόγων και έργων, που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή από τη δεκαετία του 80’ και κορυφώθηκε με την ακατάσχετη παροχολογία του ΠΑΣΟΚ με το «λεφτά υπάρχουν» τις παραμονές των εκλογών του 2009.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία προεκλογικά υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, οδήγησε τη χώρα σε μία πρωτοφανή ύφεση, μετέτρεψε την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού και οδήγησε τους πολίτες σε απόγνωση. Αντικρουόμενες δηλώσεις Υπουργών, εξαγγελίες που αυτοαναιρούνται, έλλειψη στρατηγικής και συντονισμού, ατολμία στις μεταρρυθμίσεις, παράλυση της διοίκησης, έλλειψη κοινωνικής λογοδοσίας, απορρύθμιση της αγοράς με συνεχείς τροποποιήσεις του φορολογικού πλαισίου, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα αποστροφής προς το πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να θέλουν να εκφραστούν εξωσυμβατικά, απαξιώνοντας συλλήβδην την πολιτική και τους πολιτικούς.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής. Είναι το τελευταίο προπύργιο σοσιαλισμού και κρατισμού στην Ευρώπη στα θέματα της οικονομίας. Το 75% των οικονομικών αποφάσεων εξαρτώνται από το Κράτος. Η δημιουργική φιλοδοξία και το υγιές κέρδος, ακόμη και αν διέρχονται μέσα από το δημόσιο συμφέρον, είναι απολύτως δαιμονοποιημένα. Οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς νιώθουν καθηλωμένες από τους κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους ανταγωνιστές τους. Η έμμεση «στάση πληρωμών» του Κράτους ανέδειξε ότι υγιείς και βιώσιμες είναι οι επιχειρήσεις που είναι εξωστρεφείς και δεν εξαρτώνται από κρατικά κονδύλια. Τα πάντα είναι παραδομένα στις συντεχνίες, που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με το εθνικό, ούτε με το λαϊκό συμφέρον.

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μία ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είχε πεί ότι «η Δημοκρατία προϋποθέτει ηγεσία που να έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια αλλά και λαό που να έχει το θάρρος να ακούει την αλήθεια και να την τιμά».

Την αλήθεια αυτή οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να την υπηρετούν με ευλάβεια, επανακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μόνο έτσι, μέσα από μία Νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους πολίτες, θα εμπνευστεί ξανά η κοινωνία, θα κινητοποιηθεί η αγορά και θα κερδηθεί η χαμένη διεθνής αξιοπιστία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.