Νέα Συμφωνία για μια Νέα Κοινωνία

Δημοσιεύθηκε στις 17/04/2011 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Στην κάρδια της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης και ενώ η κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τη χώρα, καθιστώντας με το Μνημόνιο ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό μας και εκχωρώντας τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μιλήσεις πειστικά στο λαό για ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, για μία Νέα Συμφωνία.

Για τους λόγους αυτούς οι κανόνες, που ετέθησαν στους 350 περίπου εθελοντές τεχνοκράτες της αγοράς, της διοίκησης, του πνεύματος, του πολιτισμού και της πολιτικής, που δουλεύουν για την προετοιμασία του προγράμματος της ΝΔ είναι αυστηροί και σαφείς:

  • Προτάσσονται μέτρα και πολιτικές που έχουν έντονα ανταποδοτικό οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα. π.χ. Η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, συνδυασμένη με την πολιτική προσέλκυσης 100.000 ξένων φοιτητών στην Ελλάδα με δίδακτρα θα δημιουργήσει μια νέα πηγή για το ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας σκοτώνοντας παράλληλα τη διαρροή εγκεφάλων που πλήττει τη χώρα.
  • Κάθε Υπουργείο κινητροδοτείται έξυπνα, ώστε να μην αρκείται μόνο λόγω της κρίσης στον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και στην παραγωγή εσόδων που θα επενδύονται στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του π.χ. 70.000 άδειες δακτυλίου κάθε χρόνο αντί να μοιράζονται ρουσφετολογικά θα μπορούσαν να κοστολογούνται από 1000 ευρώ η μία. Τα 70 εκ. ευρώ ακόμα κι αν μειώνονταν θα ήταν αρκετά για να εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός και τα μέσα της αστυνομίας προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της αποτελεσματικής πάταξης του εγκλήματος. Η εφαρμογή αυτή εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Όσοι αποφύγουν την κάρτα δακτυλίου με τις μετακινήσεις τους στο κέντρο, θα χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη του λειτουργικού τους ελλείμματος.
  • Εισάγονται νέα ευρηματικά εργαλεία χρηματοδότησης, π.χ. ομόλογα έργων, ΣΔΙΤ.
  • Εγκαινιάζονται επιθετικές πολιτικές αύξησης του ΑΕΠ, π.χ. κινητροδότηση εξαγωγών, στοχευμένος τουρισμός, έξυπνοι τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων.
  • Προωθούνται θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που αβαντάρουν τη νέα επιχειρηματικότητα και εμπεδώνουν την εμπιστοσύνη στη σχέση πολιτείας-πολίτη, π.χ. άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων και εκ των υστέρων δειγματοληπτικός έλεγχος.

Η Νέα Συμφωνία εκτός από τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνει έξυπνες πολιτικές ταχείας ανταποδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Άλλωστε σήμερα πια, ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης δεν είναι εύκολο να γίνει πιστευτό από τους πολίτες, αν δεν είναι προδήλως ρεαλιστικό.

Η διαδραστική διαβούλευση του προγράμματος, που ξεκινά το Μάιο μέσω του νέου Portal της ΝΔ, δεν είναι μόνο ανατρεπτική καινοτομία για την ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά και σύγχρονη σωκρατική-μαιευτική μέθοδος για την άντληση πρωτότυπων ιδεών μέσα από την αγορά και την κοινωνία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».