"Μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας" του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος που δε θα προσδιορίσει απλά τη ζωή των επόμενων γενεών, αλλά τη μοίρα της χώρας και του έθνους συνολικότερα.

Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν μια πολυδιάστατη στρατηγική επιλογή, που δε σχετιζόταν μόνο με τον πόλεμο κατά της φτώχειας και της μιζέριας.

Συνδέονταν και με τη σταθερότητα της Δημοκρατίας, μετά από δύο απομονωτικές δικτατορίες, την επίτευξη της Εθνικής Συμφιλίωσης μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, την εθνική ασφάλεια, μετά την τραγωδία της Κύπρου και το τουρκικό casus belli στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα δε διέχυσε απλά την ανάπτυξη και την ευημερία των ευρωπαϊκών πακέτων σε όλες τις περιφέρειες, σ' όλες τις επιχειρήσεις, σ' όλες τις οικογένειες, σ' όλα τα άτομα που ήθελαν και μπορούσαν... κατέστη και ο ισχυρός παίκτης των Βαλκανίων που με την ψήφο και την επιρροή του συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στην ευρωατλαντική προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας.

Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να μην εγκρίνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητούν οι θεσμοί δεν οδηγεί απλά σε Grexit με απίστευτες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, στη λειτουργία της αγοράς, στην κατάρρευση της οικονομίας και στην αποσύνθεση της κοινωνίας.

Καθιστά την Ελλάδα και ουραγό των Βαλκανίων, αδύναμο γείτονα, δορυφόρο άλλων κέντρων και αγορών, υπονομεύοντας επικίνδυνα τη σταθερότητα και την ασφάλειά της.
Αυτό μάλιστα τη στιγμή που διογκώνεται το κύμα παράνομων μεταναστών από τις εμπόλεμες ζώνες, ενισχύονται το ISIS, η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός και εκδηλώνονται έντονα οι απειλές από διάφορες πλευρές των συνόρων μας, ανοίγοντας όλα τα μέτωπα στα εθνικά μας θέματα.

Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα την Κυριακή θα καθορίσει το μέλλον όχι μόνο του λαού αλλά και του έθνους μας. Είναι αδιανόητο την απόφαση αυτή να επιτρέψουμε να την προσδιορίσει μια αριστερίστικη ιδεοληψία βάζοντας το μικροκομματικό συμφέρον και το πολιτικό κόστος πάνω απ' την πατρίδα.

Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά την επιλογή της κυβέρνησης και η πολιτική θα επιβραβεύσει αυτούς που θα τολμήσουν να μείνουν στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι από μέσα για την αλλαγή της. Ο δρόμος του μέλλοντος για την Ελλάδα δε διέρχεται μέσα από ένα λαϊκίστικο ακτιβισμό, αλλά μέσα από ένα δημιουργικό, ρεαλιστικό και έξυπνο πατριωτισμό που ενισχύει και δεν καταστρέφει τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.