ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΙ;

Η ουσιαστική έξοδος από τη διεθνή οικονομική εποπτεία της Ελλάδας και την μακρόχρονη επιβολή ενός «εκτάκτου μνημονιακού δικαίου αυξημένης τυπικής ισχύος» δεν θα είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπως συχνά προβάλεται στην πολιτική ρητορική.

Αντίθετα θα είναι ένας κοπιώδης και ανηφορικός δρόμος, τόσο για την πραγματική οικονομία, όσο και για τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία., που για να μην έχει παλινδρομήσεις, χρειάζεται να συνοδεύεται από ένα ξεκάθαρο Εθνικό Σχεδιασμό, Έξυπνες Μεταρρυθμίσεις, επιστροφή από την Εικονική στην Πραγματική Οικονομία και πολιτικές Συνεναίσεις που θα κλείνουν οριστικά το δρόμο στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Η Ελλάδα είναι μια χαρισματική χώρα που ποτέ δεν κατάφερε ως Κράτος να κεφαλαιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, παρακολουθώντας αντίστοιχα την επιτυχημένη ιστορική την επιτυχημένη διαχρονικά πορεία που είχε ως Έθνος και ως Πολιτισμός.

Παρά κάποιες φωτεινές κυβερνητικές περιόδους, το Κράτος μας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη θαυμαστή ανά τον κόσμο διαδρομή τους Έθνους και του Πολιτισμού μας, που ξεπέρασαν με τα επιτεύγματα τους τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας και κέρδισαν τον παγκόσμιο θαυμασμό και σεβασμό.

Ακλόνητα σύγχρονα τεκμήρια αυτής της διαπίστωσης είναι οι διακρίσεις Ελλήνων της διασποράς (στο πνεύμα, τις επιστήμες, τις επιχειρήσεις, τις τέχνες, την πολιτική,...) καθώς και η παγκόσμια κυριαρχία της Ελληνικής Ναυτηλίας.

Η ματαμνημονιακή Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία για μια επιτυχημένη Επανεκκίνηση.

Αυτό προϋποθέτει να διαμορφώσουμε σε όλους τους τομείς Όλοι Μαζί μια Εθνική Στρατηγική που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, θα έχει Ορίζοντα όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές και θα υπηρετείται στα βασικά του σημεία αδιατάρακτα από όλα τα κόμματα και όλες τις κυβερνήσεις.

Μερικές ενδεικτικές ιδέες ή αντιλήψεις που θα μπορούσαν να καταστούν στόχοι ενός τέτοιου Σχεδίου είναι:

  • Το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλείου στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με τη δημιουργία Ιδιωτικών ή Μικτών Πανεπιστημίων που θα καταστήσουν τη Χώρα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κεντρο και θα δημιουργήσουν μια νέα πηγή για το ΑΕΠ.
  • Η συνταγματική πρόβλεψη σταθερού φορολογικού συστήματος, με επίπεδο και χαμηλό φορολογικό συντελεστή, που θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.
  • Η προώθηση προαδειοδοτημένων πρότζεκτ και η απλούστευση των διαδικασιών με στόχο την προσέλκυση και διευκόλυνση ξένων επενδύσεων.
  • Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της, ώστε να μη στοιχίζουν στην οικονομία οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαστικές εκρεμότητες της.
  • Η στροφή στην γεωργία ακριβείας, στη βιολογική και συμβολαιακή γεωργία, στην έξυπνη βιομηχανία (start ups), στις ποιοτικές και γρηγορες υπηρεσίες (ψηφιοποίηση) και τον υψηλού επιπέδου τουρισμό, στην αξιοποίηση της προστατευόμενης αλιείας...
  • Η ταχεία και μεθοδική αξιοποίηση τόσο των εναλλακτικών, όσο και των κλασικών πηγών ενέργειας που διαθέτουμε, μέσα και από διεθνείς συνεργασίες.
  • Η στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου και γενικότερα της εξωστρέφειας της Εθνικής Οικονομίας.

Η απλούστευση των διαδικασιών, η ικανότητα των στελεχών της διοίκησης, η ποιότητα του θεσμικού πλαισίου και η αλλαγή νοοτροπίας σε διοίκηση και διοικούμενους μέσα από μια Παιδεία που θα προωθεί την γνώση, την συνεχή αξιολόγηση, την κίνητροδότηση του ήθους και της αποτελεσματικότητας και την ανάδειξη θετικών προτύπων, μπορούν να οδηγήσουν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα εντός ορατού χρονικού ορίζοντα.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν και μια Ηγεσία που θα προσβλέπει στην αναμέτρηση της με την ιστορία και όχι απλά στην άγονη μικροκομματική και προσωπική αντιπαράθεση της με τους πολιτικούς της αντιπάλους για την καρέκλα της εξουσίας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.