Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Γύρω μας μεταβάλλεται ραγδαία το γεωπολιτικό τοπίο. Η επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η αστάθεια στη βόρεια Αφρική, ο τυχοδιωκτικός ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο και τους Κούρδους και κυρίως οι ακραίες απάνθρωπες δράσεις των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, δημιουργούν εκρηκτικό περιβάλλον και επαναπροσδιορίζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας επηρεάζοντας καθοριστικά τη λειτουργική σημασία και της Ελλάδας για τη Συμμαχία.

Για το λόγο αυτό την επόμενη βδομάδα με πρωτοβουλία μας, προκαλέσαμε μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα τη συνεδρίαση ομάδας εργασίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Έτσι η ομάδα εργασίας του ΝΑΤΟ για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα συνεδριάσει από κοινού με την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα συμμετέχει σε ανοιχτές συζητήσεις με ειδικούς για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετέχουν πάνω από 45 διακεκριμένοι κοινοβουλευτικοί από τα 28 κράτη - μέλη καθώς και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων χωρών.

Είναι μοναδική ευκαιρία εντός Ελληνικού περιβάλλοντος οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Δημοσίας Τάξης καθώς και οι Έλληνες κοινοβουλευτικοί να αναδείξουν τη στρατηγική υπεραξία της χώρας μας ενισχύοντας τη διεθνή της θέση.

Μόνο αν η Ελλάδα καταδειχθεί ως απαραίτητη στο συσχετισμό δυνάμεων της περιοχής θα μπορέσει δια της Συμμαχίας να κεφαλαιοποιήσει οφέλη και να κατοχυρώσει τα εθνικά της δίκαια.

    Αυτή η Υπεραξία της χώρας μας εστιάζεται σε 4 σημεία:
  1. Στο ότι είμαστε η χώρα της ΕΕ που δέχεται το κύριο ρεύμα παράνομων μεταναστών από τις διακεκαυμένες ζώνες του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν. Άρα σε μας πέφτει το βάρος να αναχαιτίσουμε ή να φιλτράρουμε τη ροή ώστε να μη κατακλυσθεί η Δύση από μαχητές του Isis ή τρομοκράτες.
  2. Στο ότι παρά την οικονομική κατάσταση μας είμαστε μια από τις 4 χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανά πάνω από το 3% του προϋπολογισμού της για αμυντικές δαπάνες ενισχύοντας έτσι την ανατρεπτική δύναμη της συμμαχίας στην περιοχή.
  3. Έχουμε αναπτύξει στη Θράκη ένα μοναδικό επιτυχημένο μοντέλο ελεύθερης, δημιουργικής και ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων που αν χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο μπορεί να αποτρέψει την εκτροπή της σύγκρουσης με τους τρομοκράτες και τους Τζιχαντιστές σε σύγκρουση Δύσης - Ισλάμ, δηλαδή σε σύγκρουση πολιτισμών.
  4. Τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο της γέφυρας και της συνεννόησης μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών διατηρώντας παράλληλα στη Δύση το κέντρο βάρος των Ορθόδοξων Πληθυσμών.

Είναι βέβαιο ότι αν επιτύχουμε το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε τον ειδικό ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην ευρύτερη περιοχή, δε θα κατοχυρώσουμε απλά ένα σημαντικό ρόλο στη συμμαχία , αλλά θα μπορέσουμε και αποτελεσματικότερα να προστατέψουμε τα εθνικά μας δίκαια και να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Τόλμη, ρεαλισμός, ταχύτητα και ευελιξία είναι αυτά που χρειάζονται οι καιροί.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.