Η Πολυδιάσπαση των κομμάτων κίνδυνος για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία

Η Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα χρειάζονται δύο ισχυρά πόδια για να βασιστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας στην πράξη το σύστημα "των ελέγχων και των ισορροπιών" που μας διαφοροποιεί από άλλα καθεστώτα, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Όταν το ένα από αυτά πληγώνεται, τότε τραυματίζεται όλο το δημοκρατικό σύστημα επηρεάζοντας καταλυτικά και τη λειτουργία του άλλου.

Στην αρχή της κρίσης, όταν η τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιτίθονταν στο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να τον δαιμονοποιήσει προκειμένου να τον αντιμετωπίσει, έγινα δυσάρεστος επισημαίνοντας ότι "η απειλή της Δημοκρατίας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πολυδιάσπαση του πολιτικού μας συστήματος". Αυτή η πολυδιάσπαση δεν υπονομεύει μόνο την πολιτική σταθερότητα και την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά αποδυναμώνει και το γεωστρατηγικό μας ρόλο, εκθέτοντάς σε κίνδυνο ακόμα και τα εθνικά μας δίκαια.

Αυτή τη δοκιμασία τα κυβερνητικά κόμματα τη βίωσαν ήδη στην πρώτη της φάση και προς το παρόν την αντιμετώπισαν με εθνικές εκλογές, που επιβάρυναν σημαντικά την εθνική οικονομία και εξήντλησαν γρήγορα το πολιτικό τους κεφάλαιο. Τη δεύτερη φάση άρχισαν να τη βιώνουν τώρα, που λόγω των πρόσφατων διαγραφών έφτασαν να στηρίζουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία σε τρεις μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, οι οποίοι εύκολα μπορούν να εταιροπροσδιορίζονται σε σχέση με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Η Νέα Δημοκρατία μόλις μπήκε σε ανάλογη περιπέτεια, αφού δεν τόλμησε αμέσως μετά την ήττα του Ιανουαρίου να προχωρήσει συντεταγμένα σε ένα Συνέδριο αυτοκριτικής και σε ομαλή αλλαγή ηγεσίας, διότι κάποιοι τότε μπέρδευαν την εσωκομματική δημοκρατία με την εσωστρέφεια.

Ακόμα κι αν όπως ισχυρίζονται κάποιοι, η πρόσφατη αποτυχία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την αλλαγή αρχηγού μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό δόλου και ανικανότητας, για το καλό της παράταξης δεν πρέπει τώρα να αποδοθούν οι ευθύνες που προφανώς υπάρχουν. Αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι η διεξαγωγή μια αδέκαστης διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού και αμέσως μετά η έναρξη προσυνεδριακής διαδικασίας για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, που θα στοχεύει στην εκ θεμελίων αναδιοργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον προσδιορισμό μια σύγχρονης πολιτικής πλατφόρμας, που θα αποτελέσει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και βεβαίως στην ευρεία ανανέωση προσώπων με αξιολογικά όμως κριτήρια.

Επειδή στην πολιτική τα κόμματα λειτουργούν σα συγκοινωνούντα δοχεία, κανείς δεν πρέπει να εύχεται τη διάλυση του αντιπάλου του, διότι αυτό θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ.
Είναι ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος να θωρακίσει τις άμυνες του και να μην αφεθεί σε εσωτερικά ή εξωτερικά συμφέροντα να το αλώσουν ή να το διαλύσουν, διότι αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις στη χώρα. Η δημιουργία ενός πολυδιασπασμένου πολιτικού παζλ, αφαιρεί την πρωτοβουλία από δημοκρατικά νομιμοποιημένα κόμματα, παροπλίζει τους πολίτες και αφήνει τη χώρα έρμαιο ντόπιων και ξένων ανεξέλεγκτων κέντρων και μάλιστα σε μία εποχή που γύρω μας συντελούνται κοσμογονικές και επικίνδυνες αλλαγές.

Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα αναμφίβολα χρειάζεται ποιοτικές μεταβολές σε δομές, σε πρόσωπα, σε πολιτικές και σε νοοτροπία. Αυτές μπορούν να συντελεστούν μόνο αν υπάρχει η βούληση και ο σεβασμός στους κανόνες της εσωκομματικής δημοκρατίας. Όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάσεις στους πολίτες, τόσο πιο υπεύθυνα εκπαιδεύονται να αποφασίζουν. Καλύτερη δημοκρατία στα κόμματα, σημαίνει περισσότερη και ισχυρότερη δημοκρατία στον τόπο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.