Η πολιτική μάχη της ζωής μας θα δοθεί στο Κοινοβούλιο...

Η εσωτερική δημοκρατική διαδικασία που ξεκινά στη ΝΔ για να επιτύχει, πρέπει να διασφαλίσει τρεις στόχους:

Ενότητα, Ανασυγκρότηση, Επανεκκίνηση.

Η Ενότητα διασφαλίζεται μόνο από μια κοινοβουλευτική ηγεσία που θα εκφράζει τη συνισταμένη αντίληψη όλων των στελεχών, θα αποκαθιστά τις πληγωμένες κοινωνικές συμμαχίες που χάθηκαν την προηγούμενη μνημονιακή περίοδο και θα πρωτοστατεί στη εθνική και κοινωνική μάχη, που καλείται να δώσει η παράταξη ΕΝΤΟΣ του Κοινοβουλίου τα επόμενα χρόνια.

Η Ανασυγκρότηση αφορά στην ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης του κόμματος, όχι στη βάση ενός αριστερού οργανωσιακού μοντέλου, αλλά στη βάση ενός σύγχρονου φιλελεύθερου ευρωπαϊκού κόμματος, που διαβαθμίζει και διαχωρίζει το ρόλο και τα δικαιώματα των φίλων, των μελών και των στελεχών του.

Η Επανεκκίνηση σχετίζεται με τις ιδέες και τα πρόσωπα. Η περιχαράκωση της παράταξης σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που αφορούν:

  • στην ίσως ορθολογιστική αλλά ελιτίστικη αντίληψη μιας οικονομικής αριστοκρατίας,
  • σε ένα νεότευκτο μνημονιακό λαϊκισμό ή
  • στη δύναμη της νεανικής "μουγκής" εικόνας, που αποφεύγει να τοποθετηθεί με ευθύτητα στα πράγματα,

δεν τη διευρύνουν αλλά τη συρρικνώνουν, πλήττοντας το κυρίαρχο ιδεολόγημα της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.

Η ΝΔ χρειάζεται εκτός από το Ευρωπαϊκό και Μεταρρυθμιστικό της πρόσωπο, να ανακτήσει το Λαϊκό, Κοινωνικό και Πατριωτικό της χαρακτήρα.

Να ξαναμιλήσει στο μυαλό και την καρδιά των Ελλήνων.

Να ξαναοριοθετήσει ένα Εθνικό Όραμα μέσα στο οποίο θα χωρούν τα σχέδια κάθε επιχείρησης, οι φιλοδοξίες κάθε πολίτη, τα όνειρα κάθε οικογένειας για μια καλύτερη ζωή, που θα την εγγυάται ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο.

Μια τέτοιου τύπου Επανεκκίνηση απαιτεί τη πρωταγωνιστική συμμετοχή προσώπων από όλες τις γενιές, που την επιλογή τους θα την προσδιορίζει όχι μόνο η ηλικία, αλλά κυρίαρχα η ποιότητα. Και ποιότητα σημαίνει όχι μόνο ικανότητα ή εκπαίδευση, εργατικότητα ή αποτελεσματικότητα, φρεσκάδα ή εμπειρία, αλλά και ήθος, αρετή, ανιδιοτέλεια, ισχυρή βούληση προσφοράς στην πατρίδα και πίστη στο διαχρονικό αξιακό κώδικα αυτής της παράταξης, που της επέτρεψε να ταυτισθεί με τις σημαντικότερες εθνικές μας επιλογές.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.