Η ηγεσία μας οφείλει να ξαναμιλήσει ελληνικά...

Κάθε λαός, κάθε κράτος, κάθε έθνος επιδιώκει να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να προστατεύσει τις ιδιαιτερότητες, που το καθιστούν ξεχωριστό, ώστε να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στο διεθνές περιβάλλον.

Η Ελλάδα τη θέση αυτή την κατοχύρωσε επί μακρόν λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού της και την επικαιροποίησε σε διάφορες στιγμές της σύγχρονης περιόδου χάρη σε επιτεύγματα που πέτυχε ο λαός της, η ηγεσία της ή ξεχωριστοί Έλληνες του πνεύματος, της τέχνης, της αγοράς, της πολιτικής που διακρίθηκαν σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία υπήρξε πάντα αποτέλεσμα μιας απίστευτης δύναμης που ξεπηδούσε μέσα από την ψυχική δύναμη, την εθνική αυτοπεποίθηση και την ικανότητα πολλών Ελλήνων να διακρίνονται σε διάφορα πεδία κυρίως όμως εκτός Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η αυτοπεποίθηση δείχνει να έχει χαθεί. Σε όλους τους τομείς επιβλήθηκε μια δικτατορία των μετριοτήτων η οποία συντηρείται και αναπαράγεται από τα ΜΜΕ και το σύστημα εξουσίας. Δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί να εμπνέουν, καλλιτέχνες να κερδίζουν το θαυμασμό, πνευματικοί ηγέτες να αφυπνίζουν, δημοσιογράφοι να υπηρετούν ελεύθερα την αλήθεια χωρίς σκοπιμότητες και συμφέροντα, επιχειρηματίες να ξεχωρίζουν εξαιτίας της δημιουργικότητας και όχι εξαιτίας της διαπλοκής τους.... Για την ακρίβεια όχι δεν υπάρχουν, αλλά δεν αναδεικνύονται ως θετικά πρότυπα. Αντίθετα, πολεμιούνται μέχρι παντελούς εξολόθρευσης για να μην αμφισβητήσουν ή κλονίσουν το κατεστημένο σύστημα "κληρονομικής δημοκρατίας" ή "προστατευμένης και αναπαραγόμενης μετριοκρατίας". Οι καλύτεροι φεύγουν στο εξωτερικό για να διασωθούν, με συνέπεια η Ελλάδα να αιμορραγεί σε ταλέντα.

Την ώρα λοιπόν που στο εσωτερικό κυριαρχεί η μιζέρια και ο συμπλεγματισμός ο οικουμενικός Ελληνισμός διαπρέπει αποδεικνύοντας ότι η Ελλάς που ως κράτος δεν τα πάει καθόλου καλά τα τελευταία χρόνια, ως έθνος την ίδια περίοδο ξεχωρίζει διεθνώς.
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι:

  • Πώς θα καταφέρουμε το κράτος μας να παρακολουθήσει το βηματισμό του έθνους μας;
  • Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διακεκριμένες μονάδες των Ελλήνων του εξωτερικού;
  • Πώς θα αναβαθμιστεί ποιοτικά η πολιτική μας ηγεσία και τα πολιτικά μας κόμματα;
  • Πώς θα ανοίξουν οι ευκαιρίες στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και θα δημιουργηθεί ένα κινητροδοτικό επιχειρηματικό περιβάλλον;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Για να βρούμε τις απαντήσεις οφείλουμε να ξαναβουτήξουμε βαθιά στις αξίες του πολιτισμού μας με όχημα την ελληνική γλώσσα. Τη γλώσσα του Ομήρου και του Περικλή, τη γλώσσα του Ευαγγελίου και των ποιητών, τη γλώσσα της ιστορίας και της επιστήμης, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, τη γλώσσα που η σύγχρονη ηγεσία μας την περιφρόνησε από κόμπλεξ τα τελευταία χρόνια, εγκαταλείποντάς τη στα διεθνή fora, προκειμένου να κάνει επίδειξη γλωσσομάθειας για εσωτερική κυρίως κατανάλωση. Φτάσαμε σε σημείο Υπουργοί και πρωθυπουργοί να διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στην αγγλική έχοντας ξεχάσει να μιλούν την ελληνική, την ώρα μάλιστα που στο παρελθόν οι κυβερνήσεις Καραμανλή έδιναν διπλωματικές μάχες στην Ευρώπη για να καθιερώσουν τα Ελληνικά ως επίσημη γλώσσα της Ένωσης ή άλλα κράτη όπως η Γαλλία προχωρούσαν στη διπλωματία της γλώσσας δημιουργώντας τη Γαλλοφωνία.

Η ελληνική γλώσσα περικλείει αμετάφραστες έννοιες, που συμπυκνώνουν τη δύναμη της εθνικής πολιτιστικής μας συνείδησης και του εθνικού μας χαρακτήρα. Λέξεις κλειδιά που κλείνουν μέσα τους απίστευτη ενέργεια η οποία μπορεί να ξαναχαλυβδώσει την εθνική αυτοπεποίθηση, να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το δημιουργικό χαρακτήρα, το δαιμόνιο και τις αρετές του σύγχρονου Έλληνα. Φιλότιμο, αρετή, δημοκρατία, αρμονία, ....

Μόνο μέσα από το αξιακό περιεχόμενο των λέξεων μπορεί να ξαναχτιστούν εθνικές πολιτικές σε όλους τους τομείς, που θα εμπνεύσουν και θα κινητοποιήσουν τους Έλληνες.
Όλα είναι θέμα παιδείας, γιατί αυτή είναι η βάση και το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Μέσα από την παιδεία θα αλλάξουμε τη νοοτροπία, θα επαναπροσανατολίσουμε τη νέα γενιά, θα διασφαλίσουμε την αξιοσύνη και την αποτελεσματικότητα ως κριτήρια εξέλιξης, θα αντικαταστήσουμε την εικόνα με την ουσία.

Η αναβάθμιση του επιπέδου της πολιτικής μπορεί να ξεκινήσει μόνο από κάτω προς τα πάνω. Η διεύρυνση του εκλογικού σώματος με την ψήφο των ομογενών, οι οποίοι θα επιλέγουν όχι με "ρουσφετολογικά" κριτήρια , αλλά αξιολογώντας ποιο κόμμα ή ποιος πολιτικός ενισχύει με τις πράξεις του τη δημόσια και διεθνή εικόνα της χώρας, αλλάζει τα δεδομένα. Προτάσσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ως κριτήριο των πολιτών και εξυψώνει τα κριτήρια της πολιτικής επιλογής.

Η διαδεδομένη χρήση των νέων τεχνολογιών επανεντάσσει μέσω της τηλε-εργασίας τις διεθνείς δυνάμεις του Ελληνισμού στην εσωτερική αγορά και κρατά στον τόπο μας άλλους που μπορούν χωρίς να μεταναστεύσουν να εργάζονται στη διεθνή αγορά από το σπίτι τους, μεταλάσσοντας αξιόλογες τοπικές επιχειρήσεις σε ελληνικές πολυεθνικές, εφόσον με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μπορούν να εξυπηρετήσουν διεθνή δίκτυα.

Όλες αυτές οι μεταβολές απαιτούν όμως τολμηρές πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς και κόμματα, που θα αισθάνονται ελληνικά και θα δρουν διεθνώς, πολλαπλασιάζοντας τις συμμαχίες της χώρας. Πολιτικούς που θα νοιάζονται πρωτίστως για το λαό, που τους εμπιστεύτηκε και δευτερευόντως για την πάρτη τους.

Πολιτικούς που στο δημόσιο λόγο τους θα αισθάνονται, θα σκέφτονται και θα μιλούν ελληνικά, αναφερόμενοι όχι μόνο στους επαίνους των δανειστών, όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια, αλλά στους Έλληνες πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν το μέλλον τους. Όταν η ηγεσία μας ξαναρχίσει να αναφέρεται στο λαό μας, τότε θα έχουμε αρχίσει να ξαναβρίσκουμε το βηματισμό μας προς το μέλλον.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.