Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS δίνει το έναυσμα στην παγκόσμια κοινότητα να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα για την καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Η ενημέρωση του κοινού, η καθιέρωση των μέτρων πρόληψης, η παροχή φαρμάκων και η πρόσβαση όλων σε θεραπεία μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συντονισμένες πολιτικές συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας για την ανακοπή της διάδοσης του HIV/AIDS, καθώς σήμερα περισσότεροι από 40 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από τη νόσο.

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι Διεθνών Οργανισμών για την επίτευξη του 6ου στόχου της Χιλιετίας (καταπολέμηση του HIV/AIDS και λοιπών επιδημιολογικών ασθενειών), έχει ήδη διαθέσει μέσω της «HELLENIC AID» του Υπουργείου Εξωτερικών, σημαντική οικονομική βοήθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, ιδιαίτερα σε χώρες της Αφρικής οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό θυμάτων HIV/AIDS και υποστηρίζει ενεργά τα σχετικά προγράμματα της Κοινωνίας των Πολιτών.

 Η «HELLENIC AID» βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την UNAIDS με σκοπό το συντονισμό κοινών δράσεων για την καταπολέμηση του HIV/AIDS και το 2006 η χώρα μας χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα του διεθνούς αυτού Οργανισμού.

Επίσης, κατά το 2006, η χώρα μας διέθεσε διμερώς προς τη Ζάμπια το ποσό των 50.000 ευρώ για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων για την καταπολέμηση του HIV/AIDS, ενώ το ποσό των 30.000 ευρώ διετέθη στη Σουαζιλάνδη, μέσω της UNICEF, για παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε ορφανά παιδιά εξαιτίας της νόσου, ενώ αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη χρηματοδοτήσεις για περαιτέρω δράσεις της εν λόγω Οργάνωσης για ορφανά του HIV/AIDS στη Σουαζιλάνδη και τη Ν. Αφρική, με 30.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ΜΚΟ υλοποιούν προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την «HELLENIC AID» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της νόσου, όπως η ΜΚΟ “ACT UP” για πρόγραμμα ύψους 48.000 ευρώ, εκπαίδευσης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Σερβία κ.ά. Η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» υλοποιεί προγράμματα παροχής ιατρικής φροντίδας και θεραπείας στους ασθενείς με HIV/AIDS στο Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε, ύψους 102.000 ευρώ και 50.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» υλοποιεί πρόγραμμα για νομική αρωγή σε αλλοδαπούς- φορείς του ιού του HIV/AIDS».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.