"Δε δικαιούμαστε να πληγώσουμε άλλο τον κόσμο που μας πιστεύει"

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ

Στις 25 Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία έχασε την κρίσιμη εκλογική μάχη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, που πρέπει να επισημανθούν και να αναλυθούν, αν θέλουμε να διορθωθούν. Η αυτοκριτική πρέπει να γίνει, καθώς και η ανάληψη ευθύνης στο ποσοστό που αντιστοιχεί στον καθένα μας, χωρίς αλαζονεία, γιατί η παράταξη είναι σημαντικότερη από τα πρόσωπα και η ιστορική της ευθύνη βαρύτερη από την συγκυρία. Αυτό όμως είναι μεν μια ανοιχτή, αλλά σαφώς μια εσωτερική υπόθεση που πρέπει να διευθετηθεί το επόμενο διάστημα συγκροτημένα, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα... Δε δικαιούμαστε να πληγώσουμε άλλο τον κόσμο που μας πιστεύει.

Παρά όμως την εκλογική ήττα του κόμματος, η πολιτική μάχη που αφορά στη χώρα, δεν έχει κριθεί ακόμα. Συνεχίζεται... Η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την άποψη που εντέλει θα αποδειχθεί ορθή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει την προεκλογική του συγκρουσιακή λογική με την ΕΕ έχοντας την ψευδαίσθηση και τη μεγαλομανία, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη, μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε απίστευτες περιπέτειες. Αν αντίθετα συμβιβαστεί με τη λογική, ότι η Ευρώπη και η τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ο πλέον ασφαλής και στέρεος δρόμος για την ανάκτηση της διεθνούς μας αξιοπιστίας και την επιστροφή της πατρίδας μας στην ομαλότητα, τότε θα δικαιώσει στρατηγικά για ακόμη μία φορά τη Νέα Δημοκρατία. Η χώρα θα έχει σωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα έχει αποκαλυφθεί και αυτοαποκαθηλωθεί στα μάτια όσων τον πίστεψαν παρασυρόμενοι από το δελεαστικό αλλά απατηλό "λεφτά υπάρχουν".

Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία η Ελλάδα να επιστρέψει στη λογική και η πολιτική στην ειλικρίνεια.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».