Ας διδαχθούμε απ' το μέλλον...

Λίγο καιρό μετά τη μεγάλη ήττα της ΝΔ στις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 από το ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης μια θεαματική νίκη της φοιτητικής της νεολαίας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κυριαρχεί απόλυτα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με ποσοστά που ξεπερνούν το 43% για τα πρώτα και το 58% για τα δεύτερα, δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς αντιπροσωπεύουν δείγμα που ξεπερνά κατά πολύ τους 50.000 φοιτητές και σπουδαστές της χώρας.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη η νεολαία του ΚΚΕ (Π.Κ.Σ.) με 18%, δεύτερη αυτή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ε.Α.Α.Κ.) με 13% και ακολουθεί του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) με περίπου 10%. Είναι αξιοσημείωτο ότι πλήρως εξαφανισμένη είναι η φοιτητική έκφραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή Ένωση) με μόλις 7% και της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η εκλογική εικόνα συμπληρώνεται από την απόλυτη πολιτική, ιδεολογική και επικοινωνιακή κυριαρχία της φιλελεύθερης και φιλοευρωπαϊκής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία δε διστάζει να μιλήσει για ιδιωτικά ΑΕΙ, για αξιολόγηση και αξιοκρατία, για σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και άλλα ζητήματα λειτουργικού συνδικαλισμού που στοχεύουν πάντα και με πρακτικό τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας του Πανεπιστημίου.

Εύλογα λοιπόν γεννιέται η απορία τι είναι αυτό που καθιστά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 29 χρόνια κυρίαρχη στο πιο μορφωμένο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας και δε μπορεί να το μετουσιώσει η ΝΔ σε πολιτική, ιδεολογική και εκλογική επικράτηση εντός της κοινωνίας;
Που οφείλεται αυτή η αντίθεση και η δυσαρμονία που καθιστά τη ΔΑΠ πραγματικά επιτυχημένη πολιτική δύναμη και κάνει τη ΝΔ να φαίνεται συρρικνωμένη και ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις «ξεπερασμένη»;

Πρώτος λόγος πιστεύω ότι είναι η εξωστρέφεια και η πολυσυλλεκτικότητα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ξέρει να ακούει τους φοιτητές, να μελετά και να αναλύει τις σκέψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους συνθέτοντας συλλογικά και ανοιχτά λύσεις, προτάσεις, απαντήσεις.
Ό,τι προτείνει είναι πρακτικό, ό,τι σκέφτεται καινοτόμο και ό,τι απαντά σε πρόβλημα συνθέτει ιδέες διαφορετικές μεταξύ τους, που δεν καταλύουν τον αξιακό κώδικα της φιλελεύθερης ιδεολογίας.

Δεύτερον, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αποδείξει χωρίς φοβικά σύνδρομα ότι ξέρει να καθιστά τις προτάσεις της και τον αξιακό της κώδικα σημείο συνάντησης και συνεννόησης φοιτητών που μπορεί να προέρχονται από άλλους συγγενικούς αλλά και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Τρίτον, μέσα απ’ αυτή τη συλλογική διαδικασία εμπνέονται και δραστηριοποιούνται αξιόλογες μονάδες που συνεισφέρουν με τη σκέψη τους, εμπλουτίζοντας συνεχώς με καινοτομίες την ατζέντα των προτεραιοτήτων της.

Η ανεξαρτησία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε σχέση με τη ΝΔ της έδωσε 29 χρόνια το πλεονέκτημα της κυριαρχίας. Η απομόνωση της ΝΔ όμως για πολλά χρόνια από τη φοιτητική της νεολαία, η αρτηριοσκληρωτική οργανωτική της λειτουργία, η ανασφάλεια πολλών παλαιότερων στελεχών της που δεν είδαν ποτέ το κόμμα ως συγκοινωνούν δοχείο με μια φρέσκια και δυναμική νεολαία, συνδυασμένα με την εσωστρεφή λειτουργία του παλιομοδίτικου κομματικού μοντέλου, είναι οι βασικές αιτίες εκλογικής συρρίκνωσης, ιδεολογικής υποχώρησης και πολιτικής αδυναμίας να κυριαρχήσει στην κοινωνία, έναντι του εξαφανισμένου στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί ψάχνουν τον τρόπο αντίστασης στην αντιευρωπαϊκή λαίλαπα της Συριζαϊκής Κυβέρνησης, προωθώντας τις ψευδεπίγραφες λογικές ενός "Ευρωπαϊκού Μετώπου" που θα ταυτίζει την παράταξη με ένα παρωχημένο ΠΑΣΟΚ και ένα «κατασκευασμένο» Ποτάμι, την ώρα που οι δυνάμεις για την άρση του αδιεξόδου βρίσκεται μπροστά μας και μέσα μας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα του σήμερα μόνο αν δανειστούμε δυνάμεις από το αύριο. Αν μεταγγίσουμε τη σύγχρονη νοοτροπία, την ανοιχτή αντίληψη, την ξεκάθαρη στοχοθέτηση και το μοντέρνο τρόπο δουλειάς της νεολαίας μας στο κόμμα. Αν μάθουμε να ακούμε πριν μιλήσουμε και να συζητούμε πριν αποφασίσουμε. Αν τη μικροκομματική εσωστρέφεια, τις προσωπικές ανασφάλειες και τις ατομικές ματαιοδοξίες τις μετατρέψουμε σε άνοιγμα προς την κοινωνία, σε πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και σε διαμόρφωση εθνικού συλλογικού οράματος. Αν αφήσουμε κάθε γενιά να εκφράσει κυρίαρχα την εποχή της, διδασκόμενη απ’ τα λάθη των προηγούμενων. Αν εμπιστευτούμε το καινούριο, μόνο τότε μπορεί και η ΝΔ να ξαναγίνει «μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.