ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Βουλευτής Ροδόπης μιλώντας ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του θέματος για την ίδια τη Λιβύη, την Ευρώπη και τον Κόσμο και δε δίστασε να κατακεραυνώσει την Τουρκία, η οποία όπως τόνισε αν συνεχίσει να γίνεται μέρος του προβλήματος, δεν θα μπορεί να είναι μέρος της λύσης.
Αναφέρθηκε ειδικά στο παράνομο και άκυρο Μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης το οποίο όπως είπε είναι προϊόν εκμετάλλευσης της Τρίπολης και παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.
Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και οι άλλοι Έλληνες κοινοβουλευτικοί, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως εκπρόσωπος της αριστερής ομάδας και άλλοι Έλληνες και Κύπριοι Βουλευτές.
Συγκεκριμένα στην παρέμβαση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Η κατάσταση στη Λιβύη δεν αφορά μόνο στην ίδια τη Χώρα.

Επηρεάζει την κατάσταση στη Μεσόγειο και φυσικά μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο πόλεμος στη Λιβύη μπορεί να προκαλέσει εκ νέου μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από την Αφρική προς την Ευρώπη και να επιδράσει καταλυτικά στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά και κυρίως στην Ειρήνη.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την θετική πρωτοβουλία του Βερολίνου για την Ειρήνη και τη σταθερότητα.

Χώρες που αποφασίζουν μονομερώς να παρέμβουν στρατιωτικά και διπλωματικά στην εσωτερική αντιπαράθεση της Λιβύης, όπως η Τουρκία, δεν διευκολύνουν τη διεθνή προσπάθεια, διότι καθίστανται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Ιδιαιτέρως όταν επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη στιγμή της γειτονικής Χώρας, όπως έγινε με το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Τουρκίας -Λιβύης έναντι ανταλλαγμάτων.

Το Μνημόνιο αυτό παραβιάζει ευθέως το Δίκαιο της Θάλασσας, αμφισβητεί την ΑΟΖ των νησιών, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα στη Λιβύη, το Αιγαίο και την Μεσόγειο και μάλιστα αυτό το επιβάλει κόντρα στην ΕΕ και στην Διεθνή Νομιμότητα μια Χώρα που δεν έχει καν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κύριε πρόεδρε κάνω έκκληση στη γείτονα χώρα, την Τουρκία, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμβάλει στη νομιμότητα και την Ειρήνη υπηρετώντας τις αξίες του Οργανισμού μας στον οποίο είναι μέλος».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: