ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Βουλευτής Ροδόπης μιλώντας ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του θέματος για την ίδια τη Λιβύη, την Ευρώπη και τον Κόσμο και δε δίστασε να κατακεραυνώσει την Τουρκία, η οποία όπως τόνισε αν συνεχίσει να γίνεται μέρος του προβλήματος, δεν θα μπορεί να είναι μέρος της λύσης.
Αναφέρθηκε ειδικά στο παράνομο και άκυρο Μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης το οποίο όπως είπε είναι προϊόν εκμετάλλευσης της Τρίπολης και παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.
Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και οι άλλοι Έλληνες κοινοβουλευτικοί, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως εκπρόσωπος της αριστερής ομάδας και άλλοι Έλληνες και Κύπριοι Βουλευτές.
Συγκεκριμένα στην παρέμβαση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Η κατάσταση στη Λιβύη δεν αφορά μόνο στην ίδια τη Χώρα.

Επηρεάζει την κατάσταση στη Μεσόγειο και φυσικά μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο πόλεμος στη Λιβύη μπορεί να προκαλέσει εκ νέου μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από την Αφρική προς την Ευρώπη και να επιδράσει καταλυτικά στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά και κυρίως στην Ειρήνη.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την θετική πρωτοβουλία του Βερολίνου για την Ειρήνη και τη σταθερότητα.

Χώρες που αποφασίζουν μονομερώς να παρέμβουν στρατιωτικά και διπλωματικά στην εσωτερική αντιπαράθεση της Λιβύης, όπως η Τουρκία, δεν διευκολύνουν τη διεθνή προσπάθεια, διότι καθίστανται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Ιδιαιτέρως όταν επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη στιγμή της γειτονικής Χώρας, όπως έγινε με το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Τουρκίας -Λιβύης έναντι ανταλλαγμάτων.

Το Μνημόνιο αυτό παραβιάζει ευθέως το Δίκαιο της Θάλασσας, αμφισβητεί την ΑΟΖ των νησιών, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα στη Λιβύη, το Αιγαίο και την Μεσόγειο και μάλιστα αυτό το επιβάλει κόντρα στην ΕΕ και στην Διεθνή Νομιμότητα μια Χώρα που δεν έχει καν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κύριε πρόεδρε κάνω έκκληση στη γείτονα χώρα, την Τουρκία, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμβάλει στη νομιμότητα και την Ειρήνη υπηρετώντας τις αξίες του Οργανισμού μας στον οποίο είναι μέλος».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.