Ε.Στυλιανίδης στο GrTimes: Στη συμφωνία γίνεται η παραδοχή αναγνώρισης Μακεδονικού έθνους

Ως μια επιζήμια και ετεροβαρή συμφωνία που είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαπραγμάτευσης, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός και καθηγητής νομικής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο GrTimes.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

«Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαπραγμάτευσης. Αφήνει ανοιχτά ζητήματα που η Ελλάδα και η περιοχή θα τα βρουν στο μέλλον μπροστά τους» τονίζει ο κ.Στυλιανίδης στην εκπομπή “SamTimes” και προσθέτει πως όποιος διαβάσει το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και όχι τη μετάφραση συμπεραίνει πως μέσα από τις προβλέψεις της γίνεται η παραδοχή αναγνώρισης Μακεδονικού έθνους.«Ότι δεν ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να το διαλύει» επισημαίνει ο πρώην υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να προκαλέσει ο πρωθυπουργός, πρόωρες εκλογές. Αναφέρεται επίσης στην κρισιμότητα που έχει το ζήτημα της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, λέει ποια είναι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ «καυτηριάζει» το γεγονός ότι ο Α.Τσίπρας εκτελεί και χρέη υπουργού εξωτερικών.

Ακόμη κάνει λόγο για «εγκατάλειψη» της Θράκης και της Μακεδονίας από την κυβέρνηση, λέγοντας πως «χωρίς τη Βόρειο Ελλάδα, δεν υπάρχει Ελλάδα», μιλάει για την παρεμβατική πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη, εξηγεί γιατί είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και αναφέρεται στην περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων στο πως και στο γιατί είχε κάνει μυστική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και στο πως ξεκίνησε ο ίδιος και πως κατέληξε σήμερα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Μας κάνει γνωστό τέλος, με ποιον τρόπο χρηματοδότησε μόνος του, το διδακτορικό του στη Γερμανία, αλλά και ποια ήταν η πολυτιμότερη συμβουλή που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.