Παρουσία στην Τελετή Αγιασμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, σεβαστέ εκπρόσωπε της εκκλησίας μας, αγαπητέ δήμαρχε και νομάρχη, εκλεκτοί συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, συνεργάτες εκπαιδευτικοί, γονείς, αγαπητά μας παιδιά.

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης για τη σημερινή του παρουσία εδώ που συμβολικά αποτυπώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για όλη την προσπάθεια που γίνεται απ’ άκρη σε άκρη της χώρας για την εκπαίδευσή μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα εκείνα τα διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς που στερήθηκαν τη φετινή καλοκαιρινή τους άδεια για να μπορέσουν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να λειτουργήσουν με πληρότητα στελεχών και με λειτουργική αρτιότητα, έτοιμα να μοιράσουν τα βιβλία στους μαθητές, με ολοκληρωμένη την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών, και με ετοιμότητα να ξεκινήσει η πρόσθετη διδακτική στήριξη αλλά και η ενισχυτική διδασκαλία άμεσα για πρώτη φορά και για την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, δηλαδή το φροντιστήριο μέσα στο σχολείο που χτυπάει την παραπαιδεία στο σκληρό της πυρήνα και διευκολύνει τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή και ευσυνείδητα έχουν μπει στη μάχη προωθώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία. Να πω στους γονείς ότι με εμπιστοσύνη πρέπει να παραδώσουν τα παιδιά τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα γιατί είναι έτοιμο να απορροφήσει και την Α΄ Δημοτικού αλλά και το σύνολο των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία που από φέτος στην πράξη γίνονται υποχρεωτικά και πλήρη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόσωπο του δημάρχου και του νομάρχη, σε όλη την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η οποία σε άψογη συνεργασία με την πολιτεία συμβάλει στο να κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή 1.233 νέα σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις που πρέπει να δημιουργεί το κράτος ώστε η εκπαίδευση να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά.

Αγαπητά μας παιδιά, οι νεώτεροι, τα πρωτάκια και τα νήπια καλώς ήρθατε. Φίλοι εκπαιδευτικοί είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε άψογα το καθήκον σας. Θέλουμε όλοι εμείς όμως να ξέρετε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα σας για να σταθεί στο οποιοδήποτε πρόβλημα, γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτό τον κόσμο και αυτή την πατρίδα την κληρονομήσαμε από τα παιδιά μας και θα πρέπει να τους την επιστρέψουμε ισχυρότερη, ασφαλέστερη και καλύτερη.

Καλή χρονιά σε όλους».


Στη συνέχεια ο Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλους, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, αλλά κυρίως στα παιδιά.
Μπορώ να πω ότι η Πολιτεία έκανε το χρέος της. Να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τα διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης που στερήθηκαν την καλοκαιρινή τους άδεια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και από την πρώτη ημέρα να λειτουργούν εύρυθμα τα σχολεία, χωρίς λειτουργικά κενά, προβλέψιμα τουλάχιστον, με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές, με την εισαγωγική επιμόρφωση για πρώτη φορά να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα.
Βέβαια το αντίθετο του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς εντείνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνουν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί για να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επενδύουμε στη νέα γενιά, επενδύουμε στην εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι «όλα είναι θέμα παιδείας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα Νηπιαγωγεία τι εικόνα έχετε κ. Υπουργέ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η δυνατότητα απορρόφησης των νηπίων στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα φτάνει τις 140.000, όταν τα νήπια είναι 110.000. Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση διότι πολλοί Παιδικοί Σταθμοί, παρότι είχαν δυο χρόνια τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο, δεν το έκαναν έγκαιρα.
Εμείς από τη μια διευκολύνουμε αυτούς που θέλουν να προσαρμοστούν, χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας στις υποδομές που θα φιλοξενήσουν τα νήπια στους ιδιωτικούς σταθμούς. Η δημόσια εκπαίδευση πάντως είναι έτοιμη να απορροφήσει όλες τις ανάγκες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλά παιδιά γυρνάνε σε σχολεία που είναι για άλλη μια χρονιά ακατάλληλα ή σε άθλια κατάσταση. Πόσο θα συνεχίσει αυτό, δηλαδή κάθε χρόνο να έχουμε παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία που δεν είναι σε καλή κατάσταση ή ακατάλληλα; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε πάνω από 5.000 σχολικές μονάδες ηλικίας κτιριολογικής 45 έως 80 ετών, και έκανε μια τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν 580 καινούργια σχολεία και αναπλάστηκαν περίπου 350 παλαιά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, με υποστήριξη κυρίως του κρατικού προϋπολογισμού, ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής 1.233 σχολείων και πολλών Νηπιαγωγείων μέχρι το 2012.
Ήδη αυτές τις ημέρες συνεχώς εγκαινιάζω σχολεία ή θεμελιώνω άλλα. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται συνεχή μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σας ευχαριστώ.



Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.