Συγκέντρωση προσωπικοτήτων υπέρ της Θράκης στο Λαύριο προκάλεσε το βιβλίο "Θράκη: το επόμενο βήμα..."

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη "Θράκη: το επόμενο βήμα..." στο Λαύριο Αττικής.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, που τοποθετήθηκε θερμά για το έργο και την προσφορά του συγγραφέα και πρώην υπουργού, στη Θράκη από την οποία κατάγεται και ο ίδιος (από την Ανδριανούπολη).
Για το βιβλίο των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ μίλησε ο πρώην Αρχηγός του ελληνικού στρατού και υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας κ. Φραγκος Φραγκούλης, αναγνωρίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες του συγγραφέα για τον τόπο του και επαινώντας τη χρήσιμη και επίκαιρη μελέτη του για τη Θράκη.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη διάλεξή του για το θέμα εξήγησε πως επέλεξε το Λαύριο για δύο λόγους. Πρώτον, για να τιμήσει τον Μητροπολίτη που λόγω της θρακιώτικης καταγωγής του και της ισχυρής πνευματικής παρέμβασής του μπορεί να ενισχύσει τον ενημερωτικό μας πανελλαδικό αγώνα για τη Θράκη.
Δεύτερον, γιατί στο Λαύριο βρίσκεται, όπως είπε, η προέκταση του χωριού του, του Δήμου Μαρώνειας, η Νέα Μαρώνεια που ιδρύθηκε στους αρχαίους χρόνους μεταφέροντας στην Αττική την τεχνογνωσία των Θρακών στην εξόρυξη και το εμπόριο. Αυτό το δρόμο της ιστορίας ξαναβαδίσαμε για να σας ενημερώσουμε και να σας κινητοποιήσουμε για τη Θράκη.
Σημαντικές παρεμβάσεις από προσωπικότητες έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα.
Κορυφαία αυτή του εφοπλιστή, κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος στηρίζει τη μετάφραση του βιβλίου στα αγγλικά με στόχο την προώθηση του στο εξωτερικό και δεσμεύτηκε ενώπιον του Ε. Στυλιανίδη να υποστηρίξει την τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα τη Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής στο έργο της.
Η πρέσβειρα του Ολυμπισμού, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, που χρηματοδότησε κάποτε την κατασκευή του γηπέδου Σαππών "Καλλιπάτειρα" δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια για τη Θράκη μιλώντας με θαυμασμό και εκτίμηση για την προσπάθεια του Θρακιώτη πολιτικού.
Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτής Έβρου κ. Αν. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης της κ. Δούρου, κ. Φιλίππου, ο πρόεδρος του Ευρωατλαντικού Think Tank RIEAS, ο δημοσιογράφος Γ. Πολίτης ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ο πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας και άλλοι.
Στην εκδήλωση στο επισκοπείο Λαυρίου συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Γ. Βλάχος, δήμαρχοι της Αττικής, στρατηγοί της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, πρέσβεις, ιερείς, καθηγητές και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας «Βορεινή», κ. Νίκος Παπαδόπουλος.
Αίσθηση έκανε η παρέμβαση του διεθνούς φήμης καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης κ. Πρεβελάκη, ο οποίος επεσήμανε τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, την ενημερωτική υπεραξία του συγγράμματος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την αξιέπαινη εθνική προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.