ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λαμία το 2ο Πανελλήνιο και Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης& δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων με τη συμμετοχή 150 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Τη νέα παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία, τους σύγχρονους κινδύνους και τις απειλές κατά της Ανθρωπότητας αλλά και τις καινούριες διεθνεις συμμαχίες, ανέλυσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που έγινε στη Λαμία 28-30 Οκτωβρίου, τα εργαλεία μιας Έξυπνης Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Κερδίζοντας το απαιτητικό επιστημονικό ακροατήριο, ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τέως Βουλευτής Ροδόπης, συνδυάζοντας την επιστημονική τεκμηρίωση με την πλούσια βιωματική πολιτική εμπειρία, έδωσε συμπυκνωμένα το περίγραμμα μιας Ολοκληρωμένης Εξωτερικής Πολιτικής, που έχει ως βάση την Εθνική Συνεννόηση, τη Συνέπεια και τη Συνέχεια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε : «Στην Εξωτερική Πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, αλλά συμφέροντα που είτε συνασπίζονται, είτε συγκρούονται. Για να είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά, δεν πρέπει να ασκούμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή δεν πρέπει να λειτουργούμε με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές. Άρα οι επιλογές μας δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο στο Λαό, δηλαδή στους πολίτες- ψηφοφόρους του σήμερα, αλλά στο Έθνος, δηλαδή στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες, όπως επίσης και στους απόδημους Έλληνες, που βλέπουν την πατρίδα πιο καθαρά και με μεγαλύτερη ανιδιοτελεια από τους Έλληνες της Ελλάδας...»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης περιέγραψε το ρόλο της Ελλάδας στη νέα γεωπολιτική ισορροπία και ανέλυσε όλα τα σύγχρονα εργαλεία, που οφείλει να αναπτύξει η εναλλακτική διπλωματία της Ελλάδας, στοιχειοθετώντας επιστημονικά και τους στόχους, που πρέπει να επιδιωχθούν.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξεφώνησε βαρύνουσα ομιλία για τη σχέση Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτικής.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».