Σημαντική διάκριση για το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Θράκη

Το βιβλίο "Θράκη: Το επόμενο βήμα..." του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, προκρίθηκε στην τελική δεκάδα για την κατηγορία ελληνικό non-fiction των Βραβείων Βιβλίου Public 2017.

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας καταγράφηκαν 148.949 ψήφοι που διαμόρφωσαν την τελική δεκάδα, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφια βιβλία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα δέκα βιβλία που προκρίθηκαν στην τελική φάση της κατηγορίας, συγκαταλέγονται κάποια πολύ γνωστών και αξιόλογων συγγραφέων όπως της πρώτης γυναίκας Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, κ. Eλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, του Νομπελίστα Bob Dylan, του Καθηγητή κ. Θάνου Βερέμη, του συγγραφέα κ. Πέτρου Τατσόπουλου, του ιερέα Πατέρα Φιλόθεου, κ.α..

Τόσο η μαζική συμμετοχή στις παρουσιάσεις του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη -οι οποίες συνεχίζονται ανά την Ελλάδα- όσο και η ψήφισή του από το κοινό των καταστημάτων Public στα 10 καλύτερα, δείχνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κατάσταση στη Θράκη και δίνουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και σε βάθος ενημέρωσης για την περιοχή.
Η τελική φάση της ψηφοφορίας συνεχίζεται έως τις 21 Μαΐου για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου βιβλίου. Το βιβλίο "Θράκη: Το επόμενο βήμα..." μπορείτε να ψηφίσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο:

Public Book Awards 2017

Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

"Ευχαριστώ τους 148.000 αναγνώστες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του Public. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να προκρίνεται η μελέτη μου στις δέκα καλύτερες, δίπλα σε δουλειές πολύ σημαντικών και καταξιωμένων συγγραφέων. Η εξέλιξη αυτή με ικανοποιεί ηθικά διότι μου δίνει τη δυνατότητα αυτή τη φορά από ένα άλλο βήμα -και όχι αυτό της πολιτικής- να αναδείξω την ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη Θράκη. Να προβάλω τις αγωνίες αλλά και τις δυνατότητές της, να ενημερώσω την πανελλήνια κοινή γνώμη, αλλά και να ευαισθητοποιήσω την εθνική ηγεσία ελπίζοντας ότι θα δείξει σύντομα το απαραίτητο ενδιαφέρον. Η προσπάθειά μου θα συνεχιστεί με τη μετάφραση του βιβλίου και στα αγγλικά και την κυκλοφορία του εκτός συνόρων. Στόχος είναι η ενημέρωση των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων και του οικουμενικού ελληνισμού. Η Θράκη μας ενώνει..."

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου