Περιοδεία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Γερμανία

 

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2010

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε περιοδεία στη Γερμανία ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο πρώην Υπουργός μίλησε στην ελληνική κοινότητα της Κολωνίας παρουσιάζοντας τη Στρατηγική της Ελπίδας της ΝΔ και ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα του Πολτς και συνομίλησε με ομογενείς. Επίσης, συνάντηση εργασίας είχε με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας, κατά την οποία δεσμεύτηκε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα διστάσει κοινοβουλευτικά να καταγγείλει το κλείσιμο των Προξενείων της Κολωνίας και του Αννόβερο, την κατάργηση του Εργατικού Κλιμακίου στο Ντυσσελντορφ και την αιφνιδιαστική κατάργηση του Ελληνικού Λυκείου της Κολωνίας στο οποίο φοιτά σημαντικός αριθμός μαθητών σε όλες τις τάξεις.

«Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης», τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, «γκρεμίζει σημαντικές γέφυρες που συνδέουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας με τη Μητρόπολη και υπονομεύει τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στα απόδημα ελληνόπουλα. Η ΝΔ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε βάρος του Ελληνισμού της Γερμανίας».

Ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, συναντήθηκε επίσης με τους εκπροσώπους της DHW, της Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών της Γερμανίας, με τους οποίους συζήτησε την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της διεθνούς εικόνας της χώρας μας.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε τόσο από την Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων όσο και από την DHW, που εκπροσωπεί 30.000 ελληνικές επιχειρήσεις και 100.000 εργαζομένους, να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος της ΝΔ για τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού και όχι μόνο.

Επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, κάλεσε τους ομογενείς να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, υπογραμμίζοντας το δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από τη σύγκρουση μεταξύ του φόβου που επέβαλε η Κυβέρνηση και της Ελπίδας που διακηρύσσει η ΝΔ.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.