ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ερευνητική μελέτη της Μαρίκας Καραγιάννη για τους Υδρογονάθρακες στην Κασπία, το θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο εκμετάλλευσης, τους νέους ενεργειακούς διαδρόμους και τις νέες διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες με τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα, παρουσίασαν στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη, ο Επικ.Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αν. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Δρ. Άγγελος Συρίγος.Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών Δρ. Μαρία Γαβουνέλη. Χαιρετισμό έκανε ο πρώην αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας κ.Γ.Μανιάτης. Τα συμπεράσματα της έρευνας ανέλυσε η συγγραφέας Δρ.Μαρίκα Καραγιάννη.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ηθικά και πολιτικά δικαιωμένος για τρεις λόγους:
Πρώτον διότι ο εποπτεύων αυτής της δουλειάς είναι ένας συμπατριώτης Θρακιώτης Αν.Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Β.Γραμματίκας.
Δεύτερον διότι συμπαρουσιάζει την εργασία με ένα πολύτιμο συνεργάτη του σε όλα τα υπουργεία που υπηρέτησε, τον Αγγ. Συρίγο και
τρίτον διότι η Μαρίκα Καραγιάννη ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια ως εξαιρετική συνεργάτης του -εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου μαζί επισκεφθήκαν όλες τις χώρες στις οποίες αναφέρεται.
«Δεν υπάρχει, τόνισε, μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν πολιτικό, από το να διαπιστώνει την ποιότητα και την ικανότητα των ανθρώπων στους οποίους βασίστηκε και επένδυσε και εγώ διαβάζοντας αυτή την έρευνα της Μαρίκας διακατέχομαι απ’αυτό ακριβώς το αίσθημα...».
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε την μεγάλη σημασία του ανοίγματος της αγοράς της Κασπίας για την Ελλάδα, την ΕΕ και ειδικότερα για την Αν. Μακεδονία και Θράκη.
Ο Transcaspian Pipeline που συνδέει το Τουρκμενιστάν με το Αζερμπαϊτζάν και η παραγωγή αερίου και πετρελαίου στη Κασπία, συνδέονται άμεσα με την προοπτική και τη σημασία του TAP και άρα με την γεωστρατηγική αναβάθμιση της ακριτικής Περιφέρειας. Η Αν. Μακεδονία και Θράκη γίνεται κόμβος αλλά και Εγγυητής της Ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Αγοράς, διότι συμβάλει στη διαφοροποίηση των μορφών, των πηγών και των δρόμων ενέργειας...
Στο ακροατήριο συμμετείχαν σημαντικά πρόσωπα από την Ελληνική αγορά ενέργειας, που παρενέβησαν για να υπογραμμίσουν τη σημασία και την ποιότητα της ερευνητικής μελέτης και εκφράσουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».