Skip to Navigation

Ο Υπ. Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης σε Σάπες και Οργάνη

Λέξεις κλειδιά: Εκλογές | Πολιτική | Ροδόπη
Μεγάλη συμμετοχή, μία επιλογή. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

      Στην επαρχία Σαπών αλλά και στον ορεινό όγκο αφιέρωσε τη χθεσινή μέρα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

      Επισκέφθηκε την εμπορική και λαϊκή αγορά Σαπών, συνομίλησε με τους κατοίκους, συζήτησε τα προβλήματα τους, άκουσε τις προτάσεις τους, δέχτηκε όμως και τα συγχαρητήρια τους για όσα έργα προχώρησαν στην περιοχή.

      Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην Οργάνη, όπου μίλησε στους μειονοτικούς συμπολίτες του για τη σημαντική δουλειά που έγινε εκεί.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πολυδύναμο ιατρείο που καλύπτει από άποψη υγείας την περιοχή με 24ωρη παρουσία ιατρού και νοσοκομειακού, στο οδικό δίκτυο το οποίο εκσυγχρονίζεται με 18 εκ. ευρώ και βγάζει από την απομόνωση τους απομακρυσμένους οικισμούς, στη στήριξη των καπνοπαραγωγών που ήταν θεαματική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην ανακαίνιση του δικτύου ύδρευσης που έλυσε ένα πάγιο πρόβλημα της περιοχής, στην επαναλειτουργία του φυτωρίου που απασχολεί πολλά άτομα στην περιοχή δίνοντάς τους ένα πρόσθετο εισόδημα, καθώς επίσης και στην ανακατασκευή  και στην ανάπλαση των σχολείων της περιοχής αλλά και στα χρήματα τα οποία έχει δώσει κατά καιρούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν έργα που βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της Οργάνης.

Το απόγευμα μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σάπες. Η συγκέντρωση αυτή δεν είχε προηγούμενο συμμετοχής. Υπήρξε ιδιαιτέρως μαζική και παραβρεθήκαν όλοι, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρουσία των δύο πρώην βουλευτών Πασχάλη Κωνσταντινίδη που κατάγεται από την περιοχή και του Νίκου Σαλίκα, του δημάρχου Σαπών, καθώς και σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δήμου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε το έργο του στην περιοχή αυτή. Μίλησε για τη δημιουργία της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ, ενός πανεπιστημιακού τμήματος, για την ανάπλαση όλων των παλαιών σχολικών κτιρίων τα οποία έγιναν υπερσύγχρονα, τη χρηματοδότηση του δήμου για την ολοκλήρωση έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα στο δήμο Σαπών αλλά και στους περιφερειακούς οικισμούς. Επίσης, τους μίλησε για τον κόμβο που θα διασυνδέσει την Εγνατία με τον άξονα Στρύμη, Διώνη, Κρωβύλη, Ασκητές, τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου με μία καινούρια βιομηχανία, η οποία έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί προσλαμβάνοντας ντόπιους εργαζομένους, τον προαστιακό που εντάσσει ξανά την επαρχία Σαπών στο σιδηροδρομικό χάρτη, τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με την αύξηση της αγροτικής σύνταξης, αλλά και την αύξηση των επιχορηγήσεων σε περίπτωση ζημιάς στα αγροτικά προϊόντα. Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του φράγματος του Ιασίου, στη χρηματοδότηση και δημιουργία αστικής συγκοινωνίας στις Σάπες για την κάλυψη όλων των περιφερειακών τους οικισμών, την προώθηση του προγράμματος «Συν-κοινωνία» για την δωρεάν μεταφορά των κατοίκων από τους απομονωμένους οικισμούς των καποδιστριακών δήμων της ευρύτερης περιοχής. Την αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης των Πετρωτών και επίσης την τουριστική και εμπορική προβολή των Σαπών που έχει ως συνέπεια την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων.

 Είναι αλήθεια ότι σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα, οι κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, λέγοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν είδαν τόσα έργα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και θεώρησαν προσωπική τους υπόθεση τη στήριξη του.  Στο συμπέρασμα αυτό αθροίστηκαν όχι μόνο οι γνώμες των γηγενών Σαπέων αλλά και της μειονότητας και των παλιννοστούντων ομογενών, οι οποίοι είδαν τα προβλήματά τους τα οποία χρόνιζαν να λύνονται, να τακτοποιείται το στεγαστικό τους πρόβλημα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις και να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την πολιτεία για τα θέματα δανεισμού τα οποία εκκρεμούσαν.

Η απόφαση των Σαπών ήταν ξεκάθαρη. «Στηρίζουμε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για να συνεχίσει πιο δυνατά την προσπάθεια που ξεκίνησε».