Ο Υπ. Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης σε Σάπες και Οργάνη

Μεγάλη συμμετοχή, μία επιλογή. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

      Στην επαρχία Σαπών αλλά και στον ορεινό όγκο αφιέρωσε τη χθεσινή μέρα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

      Επισκέφθηκε την εμπορική και λαϊκή αγορά Σαπών, συνομίλησε με τους κατοίκους, συζήτησε τα προβλήματα τους, άκουσε τις προτάσεις τους, δέχτηκε όμως και τα συγχαρητήρια τους για όσα έργα προχώρησαν στην περιοχή.

      Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην Οργάνη, όπου μίλησε στους μειονοτικούς συμπολίτες του για τη σημαντική δουλειά που έγινε εκεί.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πολυδύναμο ιατρείο που καλύπτει από άποψη υγείας την περιοχή με 24ωρη παρουσία ιατρού και νοσοκομειακού, στο οδικό δίκτυο το οποίο εκσυγχρονίζεται με 18 εκ. ευρώ και βγάζει από την απομόνωση τους απομακρυσμένους οικισμούς, στη στήριξη των καπνοπαραγωγών που ήταν θεαματική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην ανακαίνιση του δικτύου ύδρευσης που έλυσε ένα πάγιο πρόβλημα της περιοχής, στην επαναλειτουργία του φυτωρίου που απασχολεί πολλά άτομα στην περιοχή δίνοντάς τους ένα πρόσθετο εισόδημα, καθώς επίσης και στην ανακατασκευή  και στην ανάπλαση των σχολείων της περιοχής αλλά και στα χρήματα τα οποία έχει δώσει κατά καιρούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν έργα που βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της Οργάνης.

Το απόγευμα μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σάπες. Η συγκέντρωση αυτή δεν είχε προηγούμενο συμμετοχής. Υπήρξε ιδιαιτέρως μαζική και παραβρεθήκαν όλοι, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρουσία των δύο πρώην βουλευτών Πασχάλη Κωνσταντινίδη που κατάγεται από την περιοχή και του Νίκου Σαλίκα, του δημάρχου Σαπών, καθώς και σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δήμου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε το έργο του στην περιοχή αυτή. Μίλησε για τη δημιουργία της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ, ενός πανεπιστημιακού τμήματος, για την ανάπλαση όλων των παλαιών σχολικών κτιρίων τα οποία έγιναν υπερσύγχρονα, τη χρηματοδότηση του δήμου για την ολοκλήρωση έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα στο δήμο Σαπών αλλά και στους περιφερειακούς οικισμούς. Επίσης, τους μίλησε για τον κόμβο που θα διασυνδέσει την Εγνατία με τον άξονα Στρύμη, Διώνη, Κρωβύλη, Ασκητές, τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου με μία καινούρια βιομηχανία, η οποία έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί προσλαμβάνοντας ντόπιους εργαζομένους, τον προαστιακό που εντάσσει ξανά την επαρχία Σαπών στο σιδηροδρομικό χάρτη, τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με την αύξηση της αγροτικής σύνταξης, αλλά και την αύξηση των επιχορηγήσεων σε περίπτωση ζημιάς στα αγροτικά προϊόντα. Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του φράγματος του Ιασίου, στη χρηματοδότηση και δημιουργία αστικής συγκοινωνίας στις Σάπες για την κάλυψη όλων των περιφερειακών τους οικισμών, την προώθηση του προγράμματος «Συν-κοινωνία» για την δωρεάν μεταφορά των κατοίκων από τους απομονωμένους οικισμούς των καποδιστριακών δήμων της ευρύτερης περιοχής. Την αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης των Πετρωτών και επίσης την τουριστική και εμπορική προβολή των Σαπών που έχει ως συνέπεια την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων.

 Είναι αλήθεια ότι σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα, οι κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, λέγοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν είδαν τόσα έργα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και θεώρησαν προσωπική τους υπόθεση τη στήριξη του.  Στο συμπέρασμα αυτό αθροίστηκαν όχι μόνο οι γνώμες των γηγενών Σαπέων αλλά και της μειονότητας και των παλιννοστούντων ομογενών, οι οποίοι είδαν τα προβλήματά τους τα οποία χρόνιζαν να λύνονται, να τακτοποιείται το στεγαστικό τους πρόβλημα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις και να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την πολιτεία για τα θέματα δανεισμού τα οποία εκκρεμούσαν.

Η απόφαση των Σαπών ήταν ξεκάθαρη. «Στηρίζουμε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για να συνεχίσει πιο δυνατά την προσπάθεια που ξεκίνησε».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.