Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Σε Συνέδριο με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ.Σάββα Αγγελίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ.Κυπριανού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην Υπουργός της Ελλάδας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το Συνέδριο οργάνωσε η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Η ΑΟΖ της Κύπρου και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις»
Εκτός από τους παραπάνω, παρέμβαση έκανε ο Ομότιμος Καθηγητής του ΔΠΘ και Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο κ. Ηλιόπουλος καθώς και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού και Ενεργειακού Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιά στην έδρα Ζαν Μονέ, Ν.Φαραντούρης.
Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Πρύτανης του EUC Καθηγητής Κ.Γουλιάμος και συντόνισε ο έχων και την κεντρική οργανωτική ευθύνη, Καθηγητής Νομικής EUC Νίκος Κουλούρης.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη νέα σχέση που δημιουργεί μεταξύ Θράκης και Κύπρου, ο νέος θαλάσσιος ενεργειακός διάδρομος που θα δημιουργηθεί, όταν λειτουργήσει η πλωτή εξέδρα L.N.G. TERMINAL στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να μεταφέρεται στον TAP αέριο από την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου. Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος συνδυασμένος με το Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που διέρχεται από τη Θράκη με τον TAP και μελλοντικά με τον EAST MED, καθιστούν Ελλάδα και Κύπρο Εγγυητές ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ.
Ο Θρακιώτης πολιτικός τόνισε: « Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι. Υπάρχουν συμφέροντα που συνασπίζονται ή συγκρούονται. Η συγκυρία μάς βοηθά να ταυτίσουμε τα συμφέροντα μας με ισχυρούς συμμάχους, ώστε να μπορέσουμε να τα διασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ετσι Ελλάδα και Κύπρος θα μετεξελιχθούν σε πραγματικοί Εγγυητές της Ενεργειακής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Χώρου...»
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Ε. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Σ. Αγγελίδης και τον Πρόεδρο κ. Κυπριανού με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και για τη νέα στρατιωτική συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».