Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνεδρίαση του Club-27 στο Βερολίνο υπό την Προεδρία της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμ. Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Club-27 στη Γερμανία που συνεδρίασε υπό την αιγίδα της Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ

Σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων της Γερμανίας CDU/CSU ολοκλήρωσε ο Bουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε στη Βαυαρία με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της CSU κ. Μπόκλετ, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας κ. Φάρενσον, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ κ. Μιχάλη Πεγκλή, εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην πρωτοβουλία του Club 27, που συνεδρίασε στο Βερολίνο υπό την προεδρία της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ. Το Club 27, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί, αυτή τη φορά συνεδρίασε στο Βερολίνο με θέμα: ¨το ρόλο της Ευρώπης στη διεθνή οικονομική κρίση¨.

Στη συνεδρίαση, που μετείχαν ηγετικά στελέχη των κεντροδεξιών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από όλες τις χώρες της ΕΕ, ο Έλληνας Βουλευτής παρενέβη καταθέτοντας τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας το θετικό ρόλο που επιδιώκει να αναπτύξει για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, που τόσο πολύ κλονίστηκε από την πρόσφατη πρόταση για το δημοψήφισμα.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο κα. Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων CDU/CSU - Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την εφαρμογή κοινών πολιτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Η Ελληνική αντιπροσωπία είχε επίσης σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του αδελφού Γερμανικού κόμματος και συνεργάτες της Καγκελάριου:

• Κάουντερ: Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU).
• Πήτερ Αλτμάγιερ: Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών
• Τόμας Ράχελ: Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας της Γερμανίας

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα δεν είναι πια εθνικά αλλά ευρωπαϊκά. Η οικονομική κρίση πρέπει όχι να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει. Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εγγυάται σήμερα τη συνέχιση και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας.
Πέρα και πάνω απ όλα στηρίζει πολιτικές που ενισχύουν τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό, επιτυγχάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές, προστατεύοντας και όχι καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή.
Ξεκαθάρισα στους φίλους και εταίρους μας ότι τώρα είναι η ώρα για αυτούς να εφαρμόσουν την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, διαβεβαιώνοντας τους όμως ότι είναι παράλληλα και για εμάς η ώρα της ευθύνης.
Είναι η ώρα να αλλάξουμε όλα όσα δεν τόλμησαν να αλλάξουν οι σοσιαλιστές όχι με λαϊκίστικα δημοψηφίσματα αλλά με τολμηρές και υπεύθυνες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές, που θα ξαναφέρουν την Ελλάδα στο προσκήνιο των εξελίξεων του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.