Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνεδρίαση του Club-27 στο Βερολίνο υπό την Προεδρία της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμ. Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Club-27 στη Γερμανία που συνεδρίασε υπό την αιγίδα της Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ

Σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων της Γερμανίας CDU/CSU ολοκλήρωσε ο Bουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε στη Βαυαρία με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της CSU κ. Μπόκλετ, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας κ. Φάρενσον, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση και συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ κ. Μιχάλη Πεγκλή, εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην πρωτοβουλία του Club 27, που συνεδρίασε στο Βερολίνο υπό την προεδρία της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ. Το Club 27, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί, αυτή τη φορά συνεδρίασε στο Βερολίνο με θέμα: ¨το ρόλο της Ευρώπης στη διεθνή οικονομική κρίση¨.

Στη συνεδρίαση, που μετείχαν ηγετικά στελέχη των κεντροδεξιών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από όλες τις χώρες της ΕΕ, ο Έλληνας Βουλευτής παρενέβη καταθέτοντας τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας το θετικό ρόλο που επιδιώκει να αναπτύξει για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, που τόσο πολύ κλονίστηκε από την πρόσφατη πρόταση για το δημοψήφισμα.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο κα. Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων CDU/CSU - Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την εφαρμογή κοινών πολιτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Η Ελληνική αντιπροσωπία είχε επίσης σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του αδελφού Γερμανικού κόμματος και συνεργάτες της Καγκελάριου:

• Κάουντερ: Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU).
• Πήτερ Αλτμάγιερ: Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών
• Τόμας Ράχελ: Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας της Γερμανίας

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα δεν είναι πια εθνικά αλλά ευρωπαϊκά. Η οικονομική κρίση πρέπει όχι να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει. Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εγγυάται σήμερα τη συνέχιση και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας.
Πέρα και πάνω απ όλα στηρίζει πολιτικές που ενισχύουν τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό, επιτυγχάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές, προστατεύοντας και όχι καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή.
Ξεκαθάρισα στους φίλους και εταίρους μας ότι τώρα είναι η ώρα για αυτούς να εφαρμόσουν την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, διαβεβαιώνοντας τους όμως ότι είναι παράλληλα και για εμάς η ώρα της ευθύνης.
Είναι η ώρα να αλλάξουμε όλα όσα δεν τόλμησαν να αλλάξουν οι σοσιαλιστές όχι με λαϊκίστικα δημοψηφίσματα αλλά με τολμηρές και υπεύθυνες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές, που θα ξαναφέρουν την Ελλάδα στο προσκήνιο των εξελίξεων του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».