Ομιλία στο 1ο Προσυνέδριο για Οργανωτικά Θέματα στη Θεσσαλονίκη

Φίλες και Φίλοι,

Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρο. Θα αφήσουμε τη Νέα Εποχή να μας «ξεράσει» ή θα την εκφράσουμε;

Βρισκόμαστε ενώπιον κρίσιμων και δύσκολων επιλογών. Βεβαίως και πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και την αυτοκάθαρσή μας. Όσο πιο ουσιαστικά γίνεται. Οφείλουμε όμως να υπερασπισθούμε την τιμή και το σημαντικό έργο, που αυτή η παράταξη άφησε πίσω της σε πολλούς τομείς. Είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε τώρα.

Θα βουλιάξουμε στο τέλμα της μιζέριας και της εσωστρέφειας όπου συστηματικά και προπαγανδιστικά μας σπρώχνουν οι αντίπαλοί μας ή θα βγούμε μπροστά αναζητώντας τους κώδικες του μέλλοντος;

Θα ενισχύσουμε με την πολιτική μας την εθνική αυτοπεποίθηση ή θα εγκλωβιστούμε στη φιλοσοφία που εκπέμπεται από τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί «μειωμένης εθνικής κυριαρχίας»;

Θα συνάψουμε ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες με δυναμικές ομάδες της κοινωνίας και της αγοράς προασπίζοντας τον λαϊκό αλλά και συνάμα φιλελεύθερο χαρακτήρα της παράταξής μας ή θα περιθωριοποιηθούμε στη μιζέρια και στην ηττοπάθεια;

Θα αρκεστούμε στη συντήρηση ενός ξεπερασμένου παλαιοκομματικού μοντέλου οργάνωσης ή θα αναγεννηθούμε μέσα από ένα Συνέδριο που θα μας ταυτίσει με τη ζώσα κοινωνία και θα μας επιτρέψει να συνομιλήσουμε με τον κόσμο που έρχεται;


κ. Πρόεδρε,

800.000 Έλληνες μας έδειξαν το δρόμο.

• Μας υπέδειξαν να δράσουμε ανοιχτά και συλλογικά, γιατί μόνο αθροίζοντας δυνάμεις πολλαπλασιάζουμε αποτελέσματα.

• Μας δίδαξαν να αντιδρούμε χωρίς ιδεολογικά συμπλέγματα, αλλά με περηφάνια για τις αξίες μας, τις ιδέες μας και την προσφορά μας.

Η σύγχρονη κεντροδεξιά πολιτική δεν χρειάζεται αριστερή επικύρωση για να αποκτήσει αξία. Αρκεί να πείσουμε την νέα γενιά για την υπεροχή των ιδεών μας και θα καταστούμε κοινωνικά και πολιτικά πρωτοπόροι, όπως το έπραξε η γενιά των νικητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια

Όχημα για ένα τέτοιο προορισμό μπορεί να είναι μόνο ένα Σύγχρονο, Δημοκρατικό, Ανοιχτό και κυρίως Διαδραστικό Κόμμα. Ένα κόμμα ενεργών πολιτών που θα συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα και καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε:

• Την ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων αλλά και την εφαρμογή της αρχής «των ελέγχων και ισορροπιών» κατά την εκλογή Προέδρου από τη βάση χωρίς θητεία, για να μην μειώνεται η αποτελεσματικότητα και η συνοχή του κόμματος, με τη δυνατότητα όμως αμφισβήτησης κατά το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων, όπως το Βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα.

Στόχος μας είναι:

• Να αναπτύξουμε μία σύγχρονη οργανωτική δομή ταυτόσημη με τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας.
• Να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Μητρώο Μελών.
• Να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ φίλου, μέλους και τεχνοκρατικού ή αιρετού στελέχους.
• Να αξιολογούμε συνεχώς τα στελέχη μας να συστήσουμε στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής μια Τράπεζας Ανθρώπινου Στελεχιακού Δυναμικού.
• Να αναπτύξουμε θεματικές οργανώσεις με συνεχή παρεμβατική συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.

Όλα αυτά είναι καινοτομίες που διασφαλίζοντας περισσότερη δημοκρατία στο κόμμα, εγγυώνται μία ποιοτικότερη δημοκρατία των κομμάτων.

Κορύφωση της μετεξέλιξής μας μπορεί να αποτελέσει κύρια η ανάπτυξη του Διαδραστικού Χαρακτήρα του κόμματός μας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ενεργός πολίτης, όπου κι αν ζει, ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο, την οικονομική του κατάσταση, την κοινωνική του θέση ή την ηλικία του να μπορεί να επικοινωνεί διαδικτυακά με την πολιτική του ηγεσία. Να μπορεί να καταθέτει διαδραστικά τις προτάσεις του για κεντρικές, θεματικές ή τοπικές πολιτικές. Να έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να θέσει τις ερωτήσεις του, να καταθέσει τα παράπονά του.

Ευθέως, διαδικτυακά και χωρίς ενδιάμεσους. Και βεβαίως να παίρνει απαντήσεις απ’ τους Τομεάρχες ή και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από αυτήν την αμφίδρομη διαδραστική σχέση κόμματος και κοινωνίας διαμορφώνεται ένας άρτιος προγραμματικός λόγος και αναπτύσσονται οι απαιτούμενες νομοθετικές ή πολιτικές πρωτοβουλίες.

Το κόμμα δεν αποστεώνεται. Οι πολιτικοί δεν κλείνονται σε «γυάλα» αλλά ασκούν ή προετοιμάζονται να ασκήσουν Ανοιχτή Διακυβέρνηση με συμπρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες. Οι οργανώσεις μας ξαναζωντανεύουν και με τον εξοπλισμό και την στελέχωσή τους διασφαλίζουν την ισότητα στην πρόσβαση ακόμα και για αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι πολίτες συμμετέχουν συνεχώς και παντού στην εκλογή των οργάνων, στη διαμόρφωση δυναμικού προγραμματικού λόγου, στην ενθάρρυνση νέων πολιτικών, στην παρακίνηση νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Το Ανοιχτό Διαδραστικό Κόμμα, η νέα Νέα Δημοκρατία, μεταβιβάζει με αυτή τη λειτουργία το ποσοστό ευθύνης που αντιστοιχεί στους πολίτες διατηρώντας όμως στους αναβαπτισμένους πολιτικούς το βάρος εκείνων των αποφάσεων που αφορά όχι μόνο τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές.

Ήλθε η ώρα να επιδείξουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες.

Ήλθε η ώρα να προτάξουμε την ιδεολογική αλλά και την εθνική μας αυτοπεποίθηση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore χαρακτήριζε «ως την ηλεκτρονική λεωφόρο που οδηγεί στη γνησιότητα της συμμετοχικής δημοκρατίας της αρχαίας Αθήνας». Μίας διαχρονικής Δημοκρατίας Αξιών και Αξίων που πέτυχε διότι αναγνώριζε πως, όσο μεγαλύτερη ευθύνη μεταβιβάσεις στον πολίτη, τόσο πιο υπεύθυνα αποφασίζει.

 

 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.