Ομιλία Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κ.Ε. της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη

Σημεία Ομιλίας Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.

Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι,

κατανοώ απόλυτα την αμηχανία του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από χθες, και ιδιαίτερα σήμερα, η οποία δικαιολογείται.

Δικαιολογείται γιατί για μία ακόμα φορά αιφνιδιάζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών από τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό μας, Κώστα Καραμανλή.

Είχαν πιστέψει τους προηγούμενους έξι μήνες, που βουλιμικά φλέρταραν με την εξουσία, ότι θα επιβάλλουν το δικό τους τρόπο αντιπαράθεσης σε αυτό τον τόπο.

Είχαν πιστέψει ότι θα μπορούσαν να φυλακίζουν διαρκώς την πολιτική, που παράγει αποτελέσματα, στον χώρο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.

Απαντήσαμε στο δικό τους γήπεδο, όχι σπρώχνοντας τις υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά τοποθετούμενοι υπεύθυνα και ειλικρινά ενώπιον του Σώματος του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Τώρα, όμως, απαντούμε στην πρόκλησή τους καλώντας τους να αναμετρηθούμε πια ξεκάθαρα στον χώρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτό το περιβάλλον οι αντίπαλοί μας δεν αντέχουν την αντιπαράθεση. Και δεν την αντέχουν, διότι μέσα από την σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων, του κόσμου των μεγάλων λόγων του παρελθόντος και του κόσμου των αποτελεσμάτων, που εμείς εκπροσωπούμε, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει ο κόσμος των αποτελεσμάτων.

Εκεί που αυτοί απέτυχαν μέσα σε ιδανικές διεθνείς οικονομικές συνθήκες, με τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης να ρέουν με άφθονο χρήμα προς την Ελλάδα, εμείς επιτύχαμε στην δίνη της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης αποτελέσματα που ο ελληνικός λαός οραματίζονταν επί δεκαετίες.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ αναλυτικά. Ειπώθηκαν και από τον Κωστή τον Χατζηδάκη. Απλά τα αναφέρω: Η Ελλάδα διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος. Αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εκεί που αυτοί απαντούν με σκανδαλολογία και κατηγορίες χωρίς περιεχόμενο, εμείς, δια του Προέδρου μας, δίνουμε μία πρόταση εφαρμόσιμη, αποτελεσματική και ανταποδοτική για την κοινωνία, που δείχνει ότι η δική μας παράταξη με μία πολιτική κοινωνικής οικονομίας της αγοράς στέκεται δίπλα σε αυτούς οι οποίοι δοκιμάζονται.

Στέκεται δίπλα στους αγρότες δίνοντάς τους 500 εκατομμύρια να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη στιγμή. Στέκεται δίπλα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες με τα προγράμματα των 2 δις που στηρίζουν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ την επιχείρησή τους.

Στέκεται δίπλα στους νέους με τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια και την στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας. Στέκεται δίπλα στους συνταξιούχους που τους στηρίζει στις μετακινήσεις με το εκπτωτικό πρόγραμμα μαζικών μεταφορών.

Στέκεται δίπλα στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, ο οποίος σήμερα νιώθει ότι μπορεί να ακουμπήσει με εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Καραμανλή.

Φίλες και φίλοι,
η Κυβέρνησή μας βαθμολογείται θετικά, γιατί έδωσε με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μία μετωπική απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι οι πολιτικοί είναι για παραθυράκηδες, σε όσους πίστεψαν ότι με όρους αλληλοκατηγορίας μπορούν να πείθουν τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται πια αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν πόντους, απλώς κατηγορώντας τους αντιπάλους τους. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν από τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις τοποθετήσεις ξεκάθαρες, πολιτικές εφαρμόσιμες και αποτελέσματα μετρήσιμα.

Παρά, λοιπόν, την δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, εμείς δεν σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Σε όλους τους τομείς προχωρήσαμε, τολμήσαμε να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, έχοντας την ματιά μας στραμμένη όχι στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές.

Και νομίζω ότι τώρα που αρχίζει πια η αντιπαράθεση ενώπιον της κοινωνίας, μπορούμε να καταγράψουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα σηματοδοτήσει την περίοδο μίας σύγχρονης Ελλάδας ανάλογη με αυτή που οραματίστηκε και θεμελίωσε κάποτε ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η μόνη υπόσχεση που μπορούμε σήμερα ενώπιόν σας να δώσουμε είναι ότι το διάστημα από σήμερα μέχρι και την ημέρα της ευρωεκλογικής αναμέτρησης κανένας από εμάς, κανένας από εσάς, κανένας από την οικογένεια της μεγάλης μας παράταξης δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται αναδεικνύοντας αυτά τα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσει να συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις έχοντας όμως τη ματιά, την ψυχή και το μυαλό του στραμμένο στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, που δοκιμάζονται σφοδρά μέσα στις δύσκολες αυτές μέρες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Φίλες και φίλοι,
η παράταξή μας είναι πρωτίστως ευρωπαϊκή. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν έπαψε να είναι λαϊκή και κοινωνική. Μεταρρυθμίζει γιατί σκέφτεται και επενδύει στις επόμενες γενιές. Αισθάνεται τον πόνο του δοκιμαζόμενου Έλληνα και σκύβει επάνω του στην δύσκολη στιγμή και τον στηρίζει.

Και κατευθύνει τις αποφάσεις της πάντοτε με ένα κριτήριο. Το πώς θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα να δυναμώσει περισσότερο. Η πολιτική, η οποία περιγράφουμε σήμερα, εκπέμπει ένα κεντρικό μήνυμα εν όψει των ευρωεκλογών: περισσότερη Ευρώπη στην Ελλάδα, περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη.

   
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.