ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΡΟΔΟΠΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΡΟΔΟΠΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μια Πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Παιδείας και υπ. Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, αναδεικνύει την Εκπαίδευση ως το βασικό εργαλείο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ροδόπης.
Ο Θρακιώτης πολιτικός κάλεσε σε ανοιχτό διάλογο τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Ροδόπης, τους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων καθώς και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα της εκπαίδευσης γενικά αλλά και τοπικά και να διαμορφώσει από κοινού προτάσεις, που θα μπορούσαν αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές υποδομές και το επιστημονικό δυναμικό του Νομού να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε απολογιστική Μελέτη για την Εκπαίδευση στο Νομό Ροδόπης και κατέθεσε κι ο ίδιος Θέσεις βγαλμένες μέσα από τη γνώση και την εμπειρία του, για την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών, κατασκηνωτικών, πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα, όταν ο ίδιος προΐστατο του Υπουργείου Παιδείας.
Αναφέρθηκε στα 80 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν επί των ημερών του στο Ν. Ροδόπης για την ολοκλήρωση 58 έργων κατασκευής, ανάπλασης, αναβάθμισης και αξιοποίησης σχολικών και αθλητικών υποδομών όπως πχ το 3ο και 10ο δημοτικό Κομοτηνής, τα σχολικά συγκροτήματα Ιάσμου, Σαπών, Ξυλαγανής, των μειονοτικών σχολείων, του κλειστού γυμναστηρίου της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ 2ο Λύκειο, του Ν. Σιδηροχωρίου κλπ (πίνακες σχολείων και στοιχείων)
Συζήτησε τα προβλήματα διαχείρισης εκπαιδευτικού προσωπικού(διορισμοί, αναπληρώσει, κάλυψη λειτουργικών κενών, βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, συντηρήσεις κτηρίων, ειδική αγωγή και εκπαίδευση, εισαγωγή στα πανεπιστήμια κλπ). Μίλησε για την έλλειψη προγραμματισμού και την προχειρότητα της ηγεσίας Γαβρόγλου. Κατήγγειλε την υπονόμευση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με την ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα και τη ραγδαία μείωση εισακτέων φοιτητών και προϋπολογισμού. Ανέδειξε με παραδείγματα την ιδεοληψία της κυβέρνησης στα εκπαιδευτικά θέματα, ιδίως σε ότι σχετίζεται με τα θρησκευτικά και τη διδασκαλία της εθνικής ιστορίας και ταυτότητας. Τέλος επισήμανε ότι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί είναι μοναδική δύναμη ανάδειξης, ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ροδόπης, αρκεί να συμμετέχουν δημιουργικά στη διαμόρφωση ενός Νέου Σχεδίου για την περιοχή και στην υλοποίηση του, που θα αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές δημιουργώντας τη νέα ταυτότητα και επιτυγχάνοντας νέα έσοδα για την τοπική αγορά. Άκουσε τις απόψεις τους και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. (Πίνακας προτάσεων)
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο προεδρος της ΕΛΜΕ και εκπρόσωποι των καθηγητών και των δασκάλων στα τοπικά και κεντρικά όργανα του κλάδου, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρώην πρυτάνεις και κοσμήτορες του ΔΠΘ, εκπρόσωποι των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές αναγκες, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπρόσωποι του ιδιωτικού το ένα εκπαιδευσης(φροντιστήρια) και εκατοντάδες απλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
Αρκετοί πήραν το λόγο και συνεχάρησαν τον Θρακιώτη πολιτικό για την πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μεγάλη προσφορά και αποτελεσματικότητα του στο Υπουργείο Παιδείας και δηλώνοντας την προθυμία τους να συμμετέχουν στην υλοποίηση του Νέου Σχεδίου για να καταστεί η Ροδόπη και η Θράκη Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».