Ιστορική Συνέντευξη του πρώην Καγγελάριου Χέλμουτ Κόλ στη Bild

ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ

Ο Καγκελάριος της επανένωσης της Γερμανίας κλείνει τα 80 του και ομιλεί στη γερμανική εφημερίδα Bild για πολύ προσωπικές στιγμές και μη: για τις συνέπειες του σοβαρού ατυχήματος που είχε πριν δύο χρόνια, την αγάπη που τρέφει για την σύζυγό του Μάικε, τα πολιτικά και προσωπικά χτυπήματα που δέχτηκε, τα λάθη και τις προσδοκίες του για το μέλλον.

Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Kai Diekmann και Daniel Biskup.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Καγκελάριε, χρόνια σας πολλά! Σήμερα γίνεστε 80 ετών. Πώς αισθάνεστε;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Είμαι αρκετά καλά. Θα ήταν λιγάκι υπερβολικό να πω πολύ καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαι 80 χρονών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγες εβδομάδες υπεστήκατε επέμβαση στη χοληδόχο κύστη. Έχετε αναρρώσει;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Μετά από κάποιες επιπλοκές που ήταν αναμενόμενες, ανάρρωσα εκπληκτικά γρήγορα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν από δύο χρόνια τραυματιστήκατε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Ειπώθηκαν πολλά τότε... Τι είχε συμβεί όμως ακριβώς;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Πράγματι γράφτητκαν απο τότε πολλά και διάφορα. Θα σας πω όμως τι πραγματικά συνέβη. Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου έπεσα στις σκάλες του σπιτιού μου. Για κακή μου τύχη ήμουν μόνος, η σύζυγός μου Μάικε – τότε βέβαια δεν ήμασταν ακόμη παντρεμένοι – είχε βγει για ψώνια. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της αλλά δεν τα κατάφερα, πήρα μάλλον λάθος νούμερο πάνω στη σύγχυσή μου, και τελικά βρήκα τον οδηγό μου. Μεταφέρθηκα στην πλησιέστερη κλινική, που απέχει μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι μου. Είχα σοβαρές πληγές στα χέρια και το τραύμα που είχα στο κεφάλι πέρασε αρχικά απαρατήρητο, αλλά παρέμεινα στη κλινική για προληπτικούς λόγους. Κατόπιν, με πρωτοβουλία της γυναίκας μου μεταφέρθηκα το ίδιο απόγευμα στην Πανεπιστημιακή κλινική της Χαϊδελβέργης στους επι χρόνια προσωπικούς γιατρούς μου. Εκεί διαγνώστηκε σοβαρός εγκεφαλικός τραυματισμός και χειρουργήθηκα επιτυχώς το ίδιο κιόλας βράδυ. Είχα λοιπόν παρα πολλή τύχη μέσα στην ατυχία μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι συνέπειες του ατυχήματος είναι ορατές μέχρι σήμερα. Χρειάζεστε ακόμη αναπηρικό καροτσάκι…
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ναι, οι συνέπειες ήταν σοβαρές αλλά όχι και ασυνήθιστες για τέτοιο σοβαρό τραυματισμό. Για πολλές εβδομάδες δεν είχα επαφή με το περιβάλλον. Έκανα τεράστιες προσπάθειες να κινηθώ, να περπατήσω. Είναι θαύμα που μπορώ και κάθομαι εδώ μαζί σας σήμερα και συζητώ. Έχω κάνει σημαντική πρόοδο παρά τις δυσκολίες που είχα στο βάδισμα και την ομιλία. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου και το νοσηλευτικό προσωπικό για την φροντίδα που μου παρείχαν, αλλά ιδιαίτερα την σύζυγό μου Μάικε, για την οποία πολλές αναλήθειες ειπώθηκαν. Ξέρετε, είναι πολύ απλό. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα ήμουν τώρα στη ζωή, δεν θα άξιζε καν να ζω. Χαιρόμαστε και οι δυο τη ζωή, απολαμβάνουμε το χρόνο που διανύουμε μαζί και τις στιγμές που περνάμε με καλούς μας φίλους, και ευχαριστούμε τον καλό Θεό για το δώρο αυτό. Αυτό μας είναι σημαντικό. Θα ήθελα να το αναφέρετε αυτό όπως ακριβώς το είπα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι δημόσιες εμφανίσεις σας στη πολιτική σκηνή έχουν περιοριστεί σημαντικά από τότε. Θα έχουμε την τιμή να παρευρεθείτε και πάλι στο Βερολίνο τον Οκτώβριο στην επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους ως καγκελάριος της ενοποίησης;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Σκοπεύω να παρευρεθώ, αλλά δεν θα ήθελα να δεσμευτώ γι’ αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάνοντας έναν απολογισμό του παρελθόντος, τι είναι αυτό που σας συγκινεί ιδιαίτερα στη ζωή σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ευγνωμοσύνη και τύχη. Παρά τις καταστροφικές συνέπειες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και παρά τις στερήσεις της μεταπολεμικής περιόδου, η γενιά μου στάθηκε πολύ τυχερή. Δεν ήμασταν άμεσα εμπλεκόμενοι στα όσα φοβερά διαπράχθηκαν στο όνομα της Γερμανίας. Και εμείς οι έφηβοι ενηλικιωθήκαμε, ωριμάσαμε νωρίς, αναλάβαμε ευθύνες και είχαμε συνεπώς περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή μας. Συμβάλαμε στο να ανοικοδομηθεί και πάλι η Γερμανία, να σταθεροποιηθεί η δημοκρατία, και να ενσωματωθεί η χώρα στη Συνομοσπονδία Ανεξαρτήτων Κρατιδίων. Συνεισφέραμε ώστε να θεμελιωθεί η ειρήνη και η ελευθερία στον τόπο μας και να διαρκεί μέχρι σήμερα. Στρέφοντας το βλέμμα μου στο παρελθόν νιώθω ότι η ζωή μου είχε νόημα. Τις ίδιες αποφάσεις θα έπαιρνα και τώρα. Αισθάνομαι όμορφα να μπορώ να το λέω αυτό στα ογδόντα μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, και αισθάνομαι αυτό σας μεγάλη ευτυχία!.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιοι άνθρωποι σημάδεψαν περισσότερο την ζωή σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Οι γονείς μου. Προέρχομαι από ένα παραδοσιακό σπιτικό. Μεγάλωσα σε ένα χριστιανικό-καθολικό οικογενειακό περιβάλλον, που ήταν ταυτόχρονα όμως και φιλελεύθερο και πατριωτικό. Στο σπίτι μας δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος ούτε για ολοκληρωτικές ιδεολογίες ούτε για τον Εθνικοσοσιαλισμό. Οι Χριστιανικές αξίες με σημάδεψαν και με συνοδεύουν ακόμη και σήμερα και μου δίνουν την αναγκαία δύναμη και ηρεμία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Θεός δηλαδή είχε πάντα καλές προθέσεις για σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ναι, οπωσδήποτε, ο αγαπητός Θεός ήθελε το καλό μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ζωή μου κύλησε ομαλά. Το αντίθετο, έπρεπε πάντα να αγωνιστώ σκληρά, δε μου χαρίστηκε ποτέ τίποτε και πάντα υποτιμήθηκα. Δεν λύγισα όμως ποτέ, έμεινα πάντα πιστός στις πεποιθήσεις μου, και είχα την ευκαιρία για πολλά χρόνια σε κρίστιμες στιγμές να συνδιαμορφώσω την ιστορία της Πατρίδας μου! Κι αυτό δεν ήταν καθόλου αυτονόητο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ας το πούμε καλίτερα έτσι: ο καλός Θεός μου χάρισε αρκετές ευτυχισμένες στιγμές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κάποιες ανεκπλήρωτες επιθυμίες σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Σίγουρα υπάρχουν, αλλά μιας και δεν μπορώ να θυμηθώ καμία αυτή τη στιγμή, μάλλον δεν ήταν και τόσο σημαντικές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεχτήκατε σοβαρά χτυπήματα τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά. Υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας που τα βάλατε με τη μοίρα σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ναι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου πριν δυο χρόνια, είχα χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα. Αν δεν μου είχε συμπαρασταθεί η γυναίκα μου, θα είχε πάρει άλλη τροπή η ζωή μου. Δυο ακόμη χτυπήματα της μοίρας με πλήγωσαν, η αυτοκτονία της τότε συζύγου μου Χαννελόρε τον Μάιο 2001 και φυσικά η υπόθεση των δωρεών. Ξέρετε, αν κάποιος έχει αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή στην πολιτική και μετά διαπιστώνει ότι και οι πιο στενοί κομματικοί του σύντροφοί ξαφνικά τον αποφεύγουν ή στρέφονται εναντίον του γιατί έκανε ένα λάθος, τότε είναι που στεναχωριέται κανείς. Τα έβαλα όχι με την μοίρα μου, αλλά με τους ανθρώπους αυτούς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί στο κόμμα σας ζητούν τώρα ενόψει των γενεθλίων σας να αναλάβετε πάλι καθήκοντα ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, τίτλο από τον οποίο παραιτηθήκατε μετά το σκάνδαλο. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Τέτοιο θέμα για μένα δεν τίθεται προς στιγμή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωή σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Είναι όπως ακριβώς και με τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Υπήρχαν μερικές δύσκολες στιγμές όπως ανέφερα ήδη: ο σοβαρός τραυματισμός μου πριν δυο χρόνια, η αυτοκτονία της τότε σύζυγό μου Χαννελόρε πριν εννέα χρόνια και το σκάνδαλο με τις δωρεές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα αλλάζατε στις αποφάσεις σας εάν γνωρίζατε όσα γνωρίζετε σήμερα;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Όπως είπα, το ίδιο θα αποφάσιζα και πάλι. Ίσως βέβαια έπαιρνα άλλη απόφαση για τον εθνικό εορτασμό της επανένωσης της 3ης Οκτωβρίου. Επέλεξα συνειδητά τότε τον μήνα Οκτώβρη για τον εορτασμό της ενοποίησης λόγω του καιρού. Ζήλευα πάντα τους Γάλλους για την δική τους εθνική γιορτή τον μήνα Ιούλιο, στην ωραιότερη εποχή του χρόνου. Ολόκληρη η Γαλλία γιορτάζει με χαρά την ημέρα εκείνη. Έτσι ήθελα να γιορτάζουμε κι εμείς στη Γερμανία. Η απόφαση που πήρα τότε να γιορτάζεται η εθνική γιορτή κάθε χρόνο σε διαφορετικό κρατίδιο, στο κρατίδιο δηλαδή που έχει κάθε φορά την προεδρία στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ήταν νομίζω λανθασμένη. Η ημέρα της επανένωσης της Γερμανίας ως εθνική γιορτή δεν καθιερώθηκε σε όλη τη χώρα, παραμένει γιορτή του ενός κρατιδίου. Αντιθέτως, μια ετήσια εθνική γιορτή στην πρωτεύουσά μας θα είχε μια άλλη απήχηση στον κόσμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή είναι επιθυμία των γενεθλίων σας ή εντολή προς την κυβέρνηση;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι μια απάντηση στην ερώτησή σας για το τι θα άλλαζα σήμερα ή τι θα αποφάσιζα διαφορετικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι τότε η μεγαλύτερη επιθυμία σας για τα γενέθλιά σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Να ζήσω ακόμη πολλά και όμορφα χρόνια με τη γυναίκα μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα επιθυμούσατε από τη σύζυγό σας Μάικε;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Να παραμείνει όπως είναι. Είναι μια καταπληκτική γυναίκα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από ποιους θα δεχθείτε ευπρόσδεκτα ευχές και από ποιους όχι;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Δε θέλω να αναφερθώ ονομαστικά: από πάρα πολλούς, κάλλιστα θα γέμιζαν τον τηλεφωνικό κατάλογο του Βερολίνου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα γιορτάσετε τα γενέθλιά σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ιδιωτικά, στο σπίτι με λίγους στενούς φίλους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είδους εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα των γενεθλίων σας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Για λόγους υγείας, ζήτησα να μετατεθούν οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις στην πατρίδα μου Ludwigshafen για τις 5 Μαΐου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα, 12 χρόνια μετά τη λήξη της καγκελαρίας σας, βρίσκεται και πάλι ο μαυρoκίτρινος συνασπισμός στην κυβέρνηση (Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι). Οι σημερινές κυβερνητικές διαμάχες σας κάνουν καθόλου να αναπολείτε τις εσωτερικές διαμάχες του συνασπισμού της δικής σας κυβέρνησης;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Πολλές κόντρες μου θυμίζουν το παρελθόν, όχι όμως όλες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας ενόχλησε τελευταία περισσότερο;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: (γελώντας) Η χοληδόχος κύστη μου. Σοβαρά όμως: δυσανασχετώ όταν βλέπω τη Γερμανία να χάνει τόσες ευκαιρίες. Και δεν εννοώ μόνο στην πολιτική αλλά και γενικά στην κοινωνία. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε τόσες δυνατότητες και οικονομικούς πόρους, αποδείξαμε την ισχύ μας – και σπαταλούμε σήμερα τον εαυτό μας σε μικροπρέπειες που δεν τις κατανοώ. Θα επιθυμούσα ο καθένας μας να δείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι μόνο η επανένωση της Γερμανίας, αλλά και η ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έργο δικό σας, έργο ζωής. Ανησυχείτε για την τύχη της Ε.Ε. λόγω της σημερινής εξέλιξης της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Όχι, καθόλου. Κι εδώ θα επιθυμούσα λιγότερη ομφαλοσκόπηση και περισσότερη συναίσθηση του τι είναι σημαντικό για το σύνολο. Στους Έλληνες συμβουλεύω να εκτελούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους ως πολίτες και να παίρνουν στα σοβαρά την ιδέα της αλληλεγγύης. Στους Ευρωπαίους σαν σύνολο συμβουλεύω μεγαλύτερη ψυχραιμία αλλά και ενότητα. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ευρώπη, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Καγκελάριε, μία τελευταία ερώτηση: τι επιθυμεί για τη Γερμανία ο ως τώρα μακροβιότερος Καγκελάριος της χώρας;
ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ: Ειρήνη! Ειρήνη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η Γερμανία πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, υπερηφάνεια, μετριοφροσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Καγκελάριε, σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε και πάλι χρόνια πολλά!

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.