Η ΘΡΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Η ΘΡΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Κυκλοφόρησε στα αγγλικά από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ το νέο βιβλίο του Επίκουρου Καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργού και τ. Βουλευτή Ροδόπης Δρ.Ευριπίδη Στ.Στυλιανίδη, με τίτλο:

“Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society”

Το βιβλίο στα Ελληνικά, είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ το 2016, υπό τον τίτλο:

« Θράκη: Το επόμενο βήμα...»

Την πρώτη παρουσίαση της Ελληνικής έκδοσης διοργάνωσε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ.Αθανασιος Μ. Δημόπουλος, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητή κ.Προκόπιου Παυλόπουλου.
Ακολούθησαν πάνω από δεκαπέντε παρουσιάσεις σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την εξάντληση και της δεύτερης έκδοσης στα Ελληνικά.
Το βιβλίο ψηφίστηκε από 149.000 αναγνώστες των καταστημάτων PUBLIC, στα δέκα καλύτερα βιβλία της χρονιάς, στην κατηγορία Greek Non-Fiction.
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η μετάφραση του από τον κ. Γιώργος Μπαρουξής και η έκδοση του στα αγγλικά από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, είναι οι εξής:

Η επιτυχία της Ελληνικής έκδοσης, που προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και προβληματισμούς, σε πολιτικό, ακαδημαϊκό, νομικό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό επίπεδο.

Το γενικότερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για την περιοχή της Θράκης, λόγω κυρίως του νότιου ενεργειακού διαδρόμου και η μετεξέλιξη της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή, που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τις ανησυχίες του συγγραφέα, πριν καν στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία, η καταλυτική επίδραση του «Στρατηγικού Βάθους» του Α.Νταβούτογλου στην Αναθεωρητική Νεοοθωμανική πολιτική του Τ.Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η ανασφάλεια που έφερε στους γείτονες, η στροφή από την πολιτική της «Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης» στην Τουρκική πολιτική της αυξημένης παρεμβατικότητας στη Θράκη με στόχο την «Συνδιοίκηση», παύουν να είναι διμερή ή τοπικά ζητήματα και καθίστανται ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, διότι θέτουν σε δοκιμασία τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ λόγω παράνομης μετανάστευσης και προσφυγικού, ενώ παράλληλα απειλούν την ομαλή λειτουργία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Η ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της Θράκης ως ένα διεθνές Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, όπου συμβιώνουν ειρηνικά και δημιουργικά διαφορετικές θρησκείες, γλώσσες και πολιτισμοί, καθιστώντας σε μια περίοδο και μια περιοχή συγκρούσεων, τα μειονεκτήματα του παρελθόντος συγκριτικά πλεονεκτήματα του μέλλοντος.

Τέλος η απόφαση προβολής της Θράκης ως Ιδανικού Διεθνούς Επενδυτικού Προορισμού,που αξιοποιώντας φυσικά και επίκτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί να αναδειχθεί σε Ενεργειακός Διάδρομος, Διαμετακομιστικός και Εμπορικός Κόμβος, Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο, Πύλη αλλά και Γέφυρα της Ευρώπης προς αγορές, κοινωνίες και πολιτισμούς της Ανατολής.

Στόχος της έκδοσης “Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society” είναι:

Να ενημερώσει τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
Να προκαταλάβει θετικά, με όπλο τη λογική και την πραγματικότητα, τους διαμορφωτές της διεθνούς πολιτικής και της διεθνούς κοινής γνώμης για τη Θράκη.
Να προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την περιοχή.
Να κερδίσει την υποστήριξη της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας με ισχυρά πολιτικά, νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα, στην προσπάθεια ανάδειξης του μοντέλου Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που έχτισε στη Θράκη η Ελληνική Δημοκρατία, με τη συμβολή όλων μαζί των κατοίκων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Να διαπλάσει τη Διεθνή Κοινή Γνώμη, ώστε να μην καταστεί ξανά θύμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας στο μέλλον, όπως έγινε με την υπόθεση της Μακεδονίας.

Η Θράκη μας είναι μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, που μπορεί αν αντιμετωπισθεί στρεβλά και αδιάφορα, να δημιουργήσει στο μέλλον το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα. Αν όμως αντιμετωπισθεί με ευθύνη, Εθνική Συνεννόηση και Εθνική Στρατηγική, έχει τη δύναμη να σηκώσει στην πλάτη της την Ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας, την Αποκατάσταση της Εθνικής Εξωστέφειας και την Επιστροφή της Ελλάδας σε νέους διεθνείς Πρωταγωνιστικούς Ρόλους.
Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος και η φιλοδοξία της αγγλικής έκδοσης.
Η Αφύπνιση του Οικουμενικού Ελληνισμού.
Η Ενημέρωση του Διεθνούς Παράγοντα.
Η Ενίσχυση ενός νέου παγκόσμιου Φίλελληνικού Ρεύματος.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».