ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΟ: «3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ»

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΟ: «3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ»

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αίγειρο μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος της Ροδόπης.
Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των αγροτικών υποδομών, στην καθυστέρηση των αναδασμών και των συνοδευτικών έργων, στο πάγωμα των έργων υδροοικονομίας που όξυνε το πρόβλημα της υφαλμύρωσης, στην παράνομη εισαγωγή φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, στο φορολογικό των αγροτών που δημιούργησε απίστευτη γραφειοκρατεία με συνέπεια οι αγρότες αντί να είναι στο χωράφι, να τρέχουν καθημερινά για να συγκεντρώσουν άχρηστα έγγραφα.
Ο πρώην Υπουργός επισήμανε ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής, έχει εγκλωβιστεί ο παραγωγός σε μονοκαλλιέργειες που αν δεν πάνε καλά όπως φέτος τα βαμβάκια και τα καπνά, είναι αδύνατο να επιβιώσει η αγροτική οικογένεια. Τόνισε μάλιστα ότι «Όταν είναι το κράτος να εισπράξει, είναι επιτακτικά Παρόν, όταν όμως είναι να ενισχύσει, να στηρίξει ή να αποζημιώσει, είναι Εξαφανισμένο...» Τέλος επισήμανε ότι η πολυδιάσπαση του κλήρου που εκτινάσσει το κόστος παραγωγής, η απουσία στρατηγικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα και την Ροδόπη, με αναδιάρθρωση καλλιεργειών, γεωργία ακριβείας, συμβολαιακή γεωργία, σχέδιο υδροοικονομίας για τη σωστή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, προώθηση των προϊόντων στην εσωτερική και στις διεθνείς αγορές, κινητροδοτικό πλαίσιο για επενδύσεις στη συσκευασία και τη μεταποίηση, αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως αυτό για «τις λίμνες και τις θάλασσες», αποδεικνύουν την αδιαφορία της κυβέρνησης, όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για τον αγροτικό κόσμο γενικότερα και καθιστούν αναγκαία και επείγουσα την ανάπτυξη μιας νέας πρωτοβουλίας για τη Ροδόπη, που προτίθεται να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.
Δεν παρέλειψε να παρουσιάσει δημογραφικά στοιχεία για την απερήμωση των χωριών του Νομού Ροδόπης αλλά και να επιμείνει, ότι υπάρχει η ελπίδα αλλά και η δύναμη ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της περιοχής, αναδεικνύοντας ως τέτοια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης και το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό της τοπικής κοινωνίας.
«Είμαστε όρθιοι. Ειμαστε ικανοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Μπορούμε να την αντιστρέψουμε την κατάσταση μόνο αν είμαστε ενωμένοι, έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο και ικανή ηγεσία, δηλαδή Ισχυρή Εκπροσώπηση. Αυτό είναι στα δικά σας χέρια» Σε συζήτηση που ακολούθησε, αγρότες και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας τοποθετήθηκαν. Αναφέρθηκαν στα προβλήματά τους. Υπέβαλαν προτάσεις για την περιοχή.
Αίσθηση έκανε η αναφορά του γνωστού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Ντίνου Μορφακίδη, ο οποίος μιλώντας στο χωριό του, αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στη διαδρομή και το έργο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Ροδόπη τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας ότι «τώρα την εμπειρία, τη γνώση και τη δύναμη του Ευριπίδη την έχει ανάγκη ο τόπος και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».
Έντονη ήταν η παρουσία επίσης πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλους τους πολιτικούς χώρους, των ΔΣ των πολιτιστικών και γυναικείων συλλόγων της περιοχής και φυσικά του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ιάσμου Νίκου Μπίκου με πολλούς εκπροσώπους από τους γειτονικούς οικισμούς του Παλλαδίου, της Σάλπης και της Αμβροσίας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».