ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΥ

Την Ξάνθη και τη Ροδόπη επισκέφθηκε ο νέος Ιάπωνας Πρέσβης μετά από πρόσκληση των δύο πρώην Υπουργών Αλέκου Κοντού τ. Βουλευτή Ξάνθης και Ευριπίδη Στυλιανίδη τ. Βουλευτή Ροδόπης και επι διετία προέδρου της Ελληνοιαπωνικής Επιτροπής Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων.
Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας διπλωμάτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτη και επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας(ΣΕΚΕ).
Στη Ροδόπη αντίστοιχα επισκέφθηκε τα εκκοκιστήρια και κλωστήρια του Ι. Ακκά και Στ. Κουρούδη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τα οποία εξάγουν στην Ιαπωνία όπως και η ΣΕΚΕ.
Έκανε μια στάση στο Μουσείο καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου, όπου ενημερώθηκε για τις τοπικές κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Ενώ συνάντηση είχε με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετριδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Τσαλικίδη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο (ΕΒΕΡ) όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Ν. Αγγελίδη και Α. Γραβάνη, τον Αντιπρόεδρο Βιομηχανίας κ. Α. Φραντζή, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιας κ. Α. Βαφειάδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδου. Παρόντες ήταν η π. Αντιδημαρχος κ. Μ. Γιαμουστάρη, ο Επιχειρηματιας κ. Π. Κατίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολιτσάκης και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.
Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, προώθησης εξαγωγών, ανάπτυξης του τουρισμού και πολιτιστικών συνεργιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020.
Σε δηλώσεις του στο τέλος της επίσκεψης ο έχων και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρώην Υπουργός Ευριπιδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Αναλάβαμε αυτή τη στοχευμένη πρωτοβουλία μαζί με τον καλό συνάδελφο και φίλο Αλ. Κοντό διότι η Ιαπωνία είναι για τον τόπο μας μια σημαντική αγορά. 7000 ντόπιοι παραγωγοί καπνού Μπασμά και πολλοί περισσότεροι παραγωγοί βάμβακος εξάγουν εκεί την παραγωγή τους μέσω της ΣΕΚΕ και των τοπικών εκκοκκιστηρίων. Τώρα μάλιστα που η ιαπωνέζικη τσιγαροβιομηχανία JTA ολοκληρώνει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η φίλη χώρα αποκτά για τη Θράκη ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν να βρεθούμε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, για να προστατέψουμε το μέλλον των αγροτών και των βιομηχανιών μας. Παράλληλα νοιαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και άλλων προϊόντων καθώς και για την προώθηση επενδύσεων ή συνεργασιών που θα ζωντανέψουν τη βιομηχανική μας παραγωγή. Στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της τουριστικής μας προβολής και της πολιτιστικής μας συνεργασίας μέσω και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ τον Ιάπωνα Πρέσβη για την ανταπόκριση του και του ζητώ να δώσουμε πρακτική συνέχεια σε αυτή την επιτυχημένη επίσκεψη του στη Θράκη».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.
11 Ιουνίου 2020 - 7:54μμ

ΜΕ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Μακρά και γόνιμη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη.