Επίσκεψη Fuchtel στην Κομοτηνή για την αδελφοποίηση των Δήμων Κομοτηνής και Erlangen

Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Merkel για την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, κ. Hans Joachim Fuchtel, επισκέφθηκε την Κομοτηνή συνοδευόμενος από πέντε βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών και της γερμανικής αριστεράς καθώς και το Δήμαρχο της πόλης Erlangen, Dr. Siegfried Balleis.
Ο στόχος της επίσκεψης ήταν να προετοιμαστεί η αδελφοποίηση του Δήμου Κομοτηνής με το Δήμο Erlangen, των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των δύο πόλεων.
Η εξέλιξη αυτή υλοποιεί μια παλιά συμφωνία που έγινε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας, κ. Joachim Herrmann και του τέως Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την οποία είχαν επικυρώσει κατά την επίσημη συνάντησή τους ο Βαυαρός Πρωθυπουργός, κ. Horst Seehofer με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Μέσα από αυτή την αδελφοποίηση, όπως τόνισαν τόσο ο βουλευτής Ροδόπης όσο και ο κ. Fuchtel, επιδιώκεται όχι μόνο η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο Δήμων, αλλά κύρια, η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των Πανεπιστημίων των δύο πόλεων.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι απ΄ τη Βαυαρία ξεκινούν τα ισχυρότερα δίκτυα προώθησης αγροτικών και διατροφικών προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα το Erlangen αποτελεί τη γερμανική πρωτεύουσα παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονης βιομηχανίας, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο για την αναγέννηση των Βιομηχανικών Περιοχών της Θράκης.
Μετά το πέρας της κλειστής σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κομοτηνής, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, επικυρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, συμφωνήθηκε η εντατική συνεργασία των Επιμελητηρίων των δύο πόλεων η οποία θα συστηματοποιηθεί με τη σύσταση ενός επαγγελματικού forum, με στόχο τη στήριξη των βιομηχανικών μονάδων και την εντατικοποίηση των εξαγωγών και της παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας και διαμορφώθηκε το πλαίσιο για την επιστημονική και ακαδημαϊκή συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που φιλοξενούν οι πόλεις της Κομοτηνής και του Erlangen.
Η συνέχεια θα δοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου η γερμανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με επιτροπή της ομάδας φιλίας των δύο χωρών.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.