Επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Ισραήλ, για τις ανάγκες Ομάδας Εργασίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο ομάδας εργασίας της Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας και Ενεργειακής Ασφάλειας. Ο βουλευτής Ροδόπης επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο (Knesset) στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε συναντήσεις με τις Επιτροπές Άμυνας, Εξωτερικών και Τεχνολογίας.
Συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα είχε επίσης με τη Βιομηχανία Οπλικών Συστημάτων του Ισραήλ (Ι.Α.Ι.), με την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης φυσικού αερίου Noble Energy, η οποία προχωρά και τις αντίστοιχες εξορύξεις στην Κύπρο και με Ινστιτούτα ή Think Tanks στο Τελ Αβίβ και τα Ιεροσόλυμα, με τα οποία συζήτησε τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
Κύκλο γόνιμων συναντήσεων είχε επίσης με Ισραηλινούς επιχειρηματίες και επενδυτές, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα σημερινά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απώτερο σκοπό να προσελκύσει το επενδυτικό – συνεργατικό ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, μακαριότατο κ.κ. Θεόφιλο Γ’, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή το Πατριαρχείο μας.
Ο βουλευτής Ροδόπης κατά την παραμονή του στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε και προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο.
Τέλος, κατά την τελευταία μέρα της παραμονής του, μαζί με τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ισραήλ, κ. Σπύρο Λαμπρίδη και τον Πρόεδρο, κ. Ιβάν Σαββίδη, παρακολούθησαν στη Χάιφα τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, με την τοπική ομάδα , στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Europa League.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου