Επίσκεψη στη ΣάμοΟ Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο.

Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Στυλιανίδης συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία με το Νομάρχη Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλα και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου και παρακολούθησε την εγκατάσταση τερματικού για την παροχή γρήγορου δορυφορικού internet στο σχολικό κτίριο. Και η εγκατάσταση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΟΡΥ, με στόχο να συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες εφαρμογές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (όπως η τηλεκπαίδευση), ενώ παράλληλα, θα διευκολύνει την πρόσβαση τους σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανάλογο τερματικό θα εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες και στο Δημοτικό σχολείο Θύμαινας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του νησιού όσο και του σχολείου και του ΚΕΠ της περιοχής.

Αργότερα, ο Υπουργός επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία στο Καρλόβασι όπου έγινε η τοποθέτηση πομπών παροχής δωρεάν internet (Wi Fi). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός είχε συνομιλία, μέσω web camera, με φοιτητές από την Μυτιλήνη καθώς το πρόγραμμα Wi Fi επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους.

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας που προωθεί το ΥΜΕ, με στόχο την άρση της τηλεπικοινωνιακής απομόνωσης και την παροχή ίσων ευκαιριών στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Τέλος, ο Υπουργός πραγματοποίησε ομιλία στο Δήμο Καρλοβάσου με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις-Τα Επόμενα Βήματα».


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.