ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΠΘ.

Δεν χαρίστηκε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κατήγγειλε την προηγούμενη Κυβέρνηση για μικροκομματική σκοπιμότητα και εκπαιδευτική προχειρότητα, εξαιτίας της προεκλογικής της απόφασης να δημιουργήσει χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά μόνο, είναι περισσότεροι από τους δικηγόρους όλης της Γαλλίας. Αναφέρθηκε στην ουσιώδη αντίδραση των υφιστάμενων Νομικών Σχολών που παρακμάζουν λόγω υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης, καθώς και στην αρνητική στάση της πλειοψηφίας των δικηγορικών συλλόγων της Χώρας που διαπιστώνουν τον κορεσμό των νομικών επαγγελμάτων.
Υπογράμμισε βεβαίως ότι οι νομικές σπουδές πρέπει να είναι ανοιχτές για όλους, αυτό όμως δεν υπηρετείται με τον πληθωρισμό των Νομικών Σχολών, αλλά με την ποιοτική αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τη Νομική Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μειώνοντας τη χρηματοδότηση από τα 18 εκ. ευρώ το χρόνο σε 5,6 εκ. ευρώ, απελευθέρωσε τις μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών αδειάζοντας το Πανεπιστήμιο και τη Θράκη, μείωσε τους εισακτέους, κατέστησε το ΔΠΘ από 3ο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα 8ο.
Έξω από τους εκπαιδευτικούς λόγους που περιέγραψε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο Βουλευτής Ροδόπης ανέδειξε και τους σοβαρούς εθνικούς λόγους που συνδέουν το Δημοκρίτειο με την πνευματική θωράκιση, τη δημογραφική ενίσχυση, την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης που εγγυάται την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εκφυλισμό του Ασύλου που από εμβληματικός θεσμός προστασίας της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας που ήταν την περίοδο της μεταπολίτευσης, κατάντησε «Άσυλο ανομίας, εγκληματικότητας και συχνά κατάλυσης της Ελευθερίας».
Απαντώντας αυστηρά στο κ.Πολάκη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ρώτησε: «Ο ξυλοδαρμός καθηγητών όπως του συναδέλφου Α.Συρίγου, το κτίσιμο πρυτάνεων μέσα στα γραφεία τους, οι επικίνδυνες βιαιοπραγίες σε βάρος φοιτητών, το κάψιμο εκατοντάδων διατριβών στο Πολυτεχνείο που τις έγραφαν επί χρόνια φτωχόπαιδα που είδαν τη ζωή τους σε μια νύχτα να ακυρώνεται, το εμπόριο ναρκωτικών στους πανεπιστημιακούς χώρους, το παραεμπόριο,... τι είναι όλα αυτά; Περιβάλλον ελευθερίας; Βήμα ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης έρευνας και διδασκαλίας; Έλεος... Στις σύγχρονες δημοκρατίες το άσυλο ελευθερίας δεν περιορίζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά επεκτείνεται νόμιμα σε όλη την κοινωνία. Άρα δε χρειάζεται κανένα ειδικό καθεστώς εκτός από αυτό της λειτουργίας των νόμων και της δημοκρατίας».
Ο Βουλευτής Ροδόπης δεν παρέλειψε να πάρει θέση και υπέρ των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση που ενισχύουν τον εκτελεστικό ρόλο του δημάρχου και διευθετούν ζητήματα αποτελεσματικότητας στη διοίκηση των δήμων πχ ορισμό επιτροπών, διορισμό Γενικού Γραμματέα στους μικρούς δήμους κλπ
Στη ένσταση δε αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αποστομωτικά εξηγώντας ότι αντισυνταγματικός είναι ο υφιστάμενος νόμος, διότι κλονίζει την Ευρωπαϊκή Αρχή της Επικουρικότητας που αποτελεί σκληρό πυρήνα του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο βάση του άρθρου 28 του Συντάγματος έχει τουλάχιστον ισοδύναμη ισχύ με το Σύνταγμα μας. Αυτή η Αρχή επιβάλει οι αποφάσεις να παίρνονται όσο πιο κοντά στο πολίτη γίνεται, αλλά «να παίρνονται αποφάσεις», κάτι που με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται και για αυτό πρέπει να αλλάξει, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση την τετραετία που ξεκινά. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο νόμος της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ελέγχει προτιμά να το διαλύει και αυτό επιχείρησε και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».