Για την "ζωή με...(-τα;) την πολιτική" μιλούν Στυλιανίδης και Πεταλωτής

Το Σωματείο «Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη» διοργανώνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Η ζωή με...(-τα;) την πολιτική". Στην παρούσα εκδήλωση θα τεθούν προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που ίσως όλοι έχουμε.
Η πολιτική ως επάγγελμα. Ζεις για την πολιτική ή ζεις από την πολιτική;
Πολιτική-Πολιτικοί και η διάθεση προσφοράς στο κοινό, στη χώρα, στους πολίτες-συμπολίτες.
Υπάρχει εναλλαγή προσώπων στην πολιτική σκηνή;
Τι κάνει ο πολιτικός όταν δεν εκλεγεί; Πως προσπορίζεται τα προς το ζην;
Πως προσπαθεί να επανεκλεγεί; (μέθοδοι-τακτικές)
Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές οι Γιώργος Πεταλωτής (δικηγόρος, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης). Συντονισμός συζήτησης Ηράκλεια Γκατζίνη πρόεδρος Ομάδας Μελέτης της Πολιτικής επιστήμης και Κώστας Δικαίος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) άνοιξε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Όμιλος Μελέτης Πολιτικής Επιστήμης μαζί με το Πολιτικό Τμήμα του ΔΠΘ, με αυτά τα λόγια.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή και ηθική δικαίωση να συμμετέχω σήμερα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνει στην Κομοτηνή το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του οποίου η ίδρυση φέρει την υπογραφή μου ως Υπουργού Παιδείας.
Παρά την σφοδρή κριτική που τότε είχα δεχθεί από τμήμα του Αθηναϊκού τύπου, η απόφαση μου σήμερα δικαιώνεται, διότι τώρα που η σημερινή ηγεσία υποβαθμίζει το ΔΠΘ και την Κομοτηνή ιδρύοντας τέταρτη Νομική στην Πάτρα, αυτό το τμήμα με πρωτοστάτες νέους φοιτητές συμβάλει στον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία...»

Η αθρόα συμμετοχή νέου κόσμου δυναμώνει την ελπίδα επιστροφής της πατρίδας μας από το λαϊκισμό στην πολιτική ποιότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κ. Δικαίο για την πρωτοβουλία και να συγχαρώ την Πρόεδρο και φίλη συντοπίτισσα Ηράκλεια Γκατζίνη και τα άλλα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική δράση τους.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.