Για την "ζωή με...(-τα;) την πολιτική" μιλούν Στυλιανίδης και Πεταλωτής

Το Σωματείο «Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη» διοργανώνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Η ζωή με...(-τα;) την πολιτική". Στην παρούσα εκδήλωση θα τεθούν προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που ίσως όλοι έχουμε.
Η πολιτική ως επάγγελμα. Ζεις για την πολιτική ή ζεις από την πολιτική;
Πολιτική-Πολιτικοί και η διάθεση προσφοράς στο κοινό, στη χώρα, στους πολίτες-συμπολίτες.
Υπάρχει εναλλαγή προσώπων στην πολιτική σκηνή;
Τι κάνει ο πολιτικός όταν δεν εκλεγεί; Πως προσπορίζεται τα προς το ζην;
Πως προσπαθεί να επανεκλεγεί; (μέθοδοι-τακτικές)
Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές οι Γιώργος Πεταλωτής (δικηγόρος, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης). Συντονισμός συζήτησης Ηράκλεια Γκατζίνη πρόεδρος Ομάδας Μελέτης της Πολιτικής επιστήμης και Κώστας Δικαίος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) άνοιξε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Όμιλος Μελέτης Πολιτικής Επιστήμης μαζί με το Πολιτικό Τμήμα του ΔΠΘ, με αυτά τα λόγια.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή και ηθική δικαίωση να συμμετέχω σήμερα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνει στην Κομοτηνή το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του οποίου η ίδρυση φέρει την υπογραφή μου ως Υπουργού Παιδείας.
Παρά την σφοδρή κριτική που τότε είχα δεχθεί από τμήμα του Αθηναϊκού τύπου, η απόφαση μου σήμερα δικαιώνεται, διότι τώρα που η σημερινή ηγεσία υποβαθμίζει το ΔΠΘ και την Κομοτηνή ιδρύοντας τέταρτη Νομική στην Πάτρα, αυτό το τμήμα με πρωτοστάτες νέους φοιτητές συμβάλει στον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία...»

Η αθρόα συμμετοχή νέου κόσμου δυναμώνει την ελπίδα επιστροφής της πατρίδας μας από το λαϊκισμό στην πολιτική ποιότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κ. Δικαίο για την πρωτοβουλία και να συγχαρώ την Πρόεδρο και φίλη συντοπίτισσα Ηράκλεια Γκατζίνη και τα άλλα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική δράση τους.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».