ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΟΑΣΑ) ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.

Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας που έγινε στα Καμένα Βούρλα υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, ήταν κεντρικός ομιλητής ο Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα:
«Θράκη: το επόμενο βήμα...».
Ο Θρακιώτης πολιτικός παρουσίασε όλες τις πτυχές του ζητήματος της Θράκης εθνικά αλλά και αναπτυξιακά. Ανέλυσε την Ελληνική μειονοτική πολιτική στην περιοχή και την τουρκική παρεμβατικότητα. Άσκησε κριτική σε όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις διαχρονικά, επισημαίνοντας όμως και τις θετικές πολιτικές που κατά καιρούς έχουν γίνει. Ανέδειξε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ακριτικής Ελλάδας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θετικό ρόλο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλα τα χρόνια στη Θράκη.
Ζήτησε την αναβάθμιση της παρουσίας τους τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής τόσο για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων όσο και για τη δημογραφική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν παρόν κατά τη διάλεξη του, του ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω η τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες, να κινητροδοτηθεί το προσωπικό και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την μεταφορά στην Θράκη του αρχηγείου της Πανευρωπαϊκής δύναμης της FRONTEX από την Πολωνία.
«Αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν πραγματικά για τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα από την Ανατολή, ας το δείξουν έμπρακτα» είπε χαρακτηριστικά, «ας φέρουν εδώ να εκπαιδεύσουν στο πεδίο την πανευρωπαϊκή δύναμη, αξιοποιώντας τις σύγχρονες υποδομές των Σχολών της Αστυνομίας μας. Ας το διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Αυτό θα ενισχύσει την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και θα τονώσει και την τοπική οικονομία της Θράκης».
Θετική ήταν η αρχική αντίδραση της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τις τοπικές αρχές της Αυτοδιοίκησης ο Βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας καθώς και εκατοντάδες εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΑ από όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Από τη Ροδόπη επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Τσαβδαρτζής.
Στο τέλος της εκδήλωσης το προεδρίο της ΠΟΑΣΑ βράβευσε τον Θρακιώτη πολιτικό για τους αγώνες του για τη Θράκη αλλά και για τη διαχρονική στήριξη του στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την ΠΟΑΣΑ.
Ο Ε. Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την προσφορά τους στην ακριτική μας περιοχή.
Μαζί με τον Ε. Στυλιανίδη βραβεύτηκαν ο νυν αρχηγος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσουβάλας, ο πρώην Στρατηγός κ. Σύρος για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που έπεσαν θύματα τρομοκρατίας καθώς και βετεράνοι αστυνομικοί για το έργο που προσέφεραν.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.