Δηλώσεις κατά τη διάρκεια θεμελίωσης πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών στη Θεσσαλονίκη

«Βρισκόμαστε σε μια πρότυπη, καθετοποιημένη Νομαρχιακή Υπηρεσία στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μια υπηρεσία στην οποία έχουν ψηφιοποιηθεί τα πάντα. Έχει αντικειμενικοποιηθεί πλήρως ο τρόπος αξιολόγησης των νέων οδηγών. Και όταν θα προστεθεί στην υποδομή της το ηλεκτρονικό πάρκο στο οποίο θα γίνεται η εξέταση των οδηγών -όπου πριν από λίγο βάλαμε το θεμέλιο λίθο- τότε πια θα έχουμε ένα υπόδειγμα λειτουργίας προς όφελος του πολίτη.

Το πάρκο αυτό το οποίο γίνεται στον παρακείμενο χώρο σε έκταση 66 στρεμμάτων, στοιχίζει 4.7 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα ακόμη και για διενέργεια εξετάσεων όχι μόνο στον τομέα των σημάτων που γίνονται εδώ, αλλά και στον τομέα της οδήγησης για να γίνει με αντικειμενικό τρόπο. Αυτό έχει δυο συνέπειες:
Πρώτον, στο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών της κάθε Νομαρχίας, επανιδρύεται το κράτος. Δηλαδή ο πολίτης αξιολογείται αντικειμενικά και πατάσσεται κάθε φαινόμενο γραφειοκρατίας ή διαφθοράς που συχνά γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Δεύτερον, αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση του οδηγού. Άρα, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τους παραγόμενους οδηγούς. Και αυτό είναι όρος για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιους xώρους, διότι έχει πληρώσει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από ατυχήματα, επειδή ακριβώς στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις τα διπλώματα είτε στους επαγγελματίες οδηγούς, είτε στους καθημερινούς οδηγούς, δεν δίδονταν με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν γινόταν η σωστή εκπαίδευση, η σωστή αξιολόγηση. Αυτό τώρα αντιμετωπίζεται.
 
Οφείλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη Θεσσαλονίκης  κ. Ψωμιάδη, τον Αντινομάρχη  κ. Παλαιστή. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας υπηρεσιακούς παράγοντες και στη Νομαρχία και στο Υπουργείο, διότι αυτά τα δυο μεγάλα έργα, συνδυασμένα, αποτελούν μοντέλο για ολόκληρη τη χώρα

Θέλω να πω ότι επίσης αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δέκα πάρκα αξιολόγησης νέων οδηγών. Το σύστημα της ψηφιοποίησης επεκτείνεται σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλη τη χώρα για να επιτύχουμε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προς όφελος, πάντα, του πολίτη».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Χθες είχαμε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, λίγα μόλις μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ευθύνη από την πολιτεία. Και νομίζω ότι με τα μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, ουσιαστικά δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Ο κ. Ψωμιάδης σας χαιρέτισε στο νέο σας υπουργείο σήμερα, αλλά χθες ο κ. Σουφλιάς σας ανέθεσε άλλο υπουργείο, απ’ ό,τι ακούσαμε...

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κ. Σουφλιάς είναι ένας έμπειρος πολιτικός με σημαντική διαδρομή και αξιόλογο έργο και προσφορά στον τόπο. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχει άποψη θεσμική, για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί και η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση.  Εγώ σέβομαι τις απόψεις του και κάθε φορά με πολύ περισυλλογή ακούω τις προτάσεις του. Όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι νεώτεροι πολιτικοί, όταν οι παλαιότεροι, μας μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, κάποιοι φαίνεται να δυσαρεστούνται. Ήταν αναγκαία και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο για την κυβέρνηση;

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Δεν είναι αυτό το κριτήριό μας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή θέλει το νου της και τα μάτια της να τα έχει στραμμένα στην επόμενη γενιά. Όχι απλά στις επόμενες εκλογές, όπως συνήθως γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, δυσμενούς και απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Πρέπει να επιδείξουμε ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αντιδράσεις μας. Τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατά τη γνώμη μου, μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ισορροπήσει την κατανομή των βαρών, με τρόπο δίκαιο.  Προσπαθεί δηλαδή να προστατεύσει τις ασθενείς οικονομικά τάξεις, να εξυγιάνει, στο μέτρο του δυνατού, τα δημόσια οικονομικά και να κατανείμει το κόστος της κρίσης στους έχοντες και κατέχοντες με τρόπο αναλογικό, ώστε και κοινωνική να είναι η πολιτική μας μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά και αποτελεσματική για την εθνική οικονομία.


-Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.