Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εφημερίδα Real News

-Αν επιμείνει η τρόϊκα στις νέες εργασιακές ανατροπές, η κυβέρνηση πρέπει να το δεχθεί;
Η κυβέρνηση Σαμαρά σέβεται τις υπογραφές που έβαλε η Ελλάδα σε πρότερο χρόνο, έχει όμως και υπέρτατο χρέος να προστατέψει το εθνικό συμφέρον, τη συνοχή της ελληνική κοινωνίας και τη δημοκρατική σταθερότητα, ιδιαίτερα όταν αυτή απειλείται από άκρα και ακρότητες.
-Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά αν έρθουν με τη μορφή που τα ήθελε η τρόικα. Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, δεν θα ψηφίσει κι εκείνο. Η ΝΔ θα τα ψήφιζε;
Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Η κυβέρνηση μάχεται στα όρια της αντοχής της, γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Η ενιαία θέση της είναι η συνισταμένη όλων των κομμάτων που την συναποτελούν.
-Απολύσεις θα γίνουν;
Για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, να γίνει αυτό που ορίζουν οι νόμοι και το δίκαιο. Όσον αφορά όμως στους συνεπείς και ενσυνείδητους, η κυβέρνηση αγωνίζεται για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και αδικίες.

-Η σκλήρυνση του Τόμσεν οφείλεται στη διαμάχη ΔΝΤ – Ε.Ε.; Στην επιμονή κάποιων υπουργών σε σχέδια που δεν την πείθουν ότι θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα;
Πιστεύω ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα συνδυασμό αιτιών. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, επίμονα, αλλά καλοπροαίρετα, καταθέτοντας συνεχώς λειτουργικές αντιπροτάσεις. Η τρόικα, μερικές φορές δυσπιστεί επηρεαζόμενη από την αναποτελεσματικότητα του παρελθόντος. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε., που όλοι ελπίζουμε να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
-Κάποιοι υποστήριξαν ότι η τελευταία κόντρα κυβέρνησης – τρόικας ήταν και λίγο «σικέ», για να περάσουν τα μέτρα. Κάτι σαν το δωμάτιο του Χότζα…
Αυτές τις μέρες θα ακουστούν πολλά. Το ζήτημα είναι να πάρουμε τη δόση και να διεκδικήσουμε την παράταση.
-Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που κυκλοφορούν στις λίστες;
Η «λιστομαχία» βλάπτει σοβαρά τον τόπο. Απομυθοποιεί πολιτικούς και διοικητικούς πρωταγωνιστές του παρελθόντος. Εξαντλεί την εμπιστοσύνη που απέμεινε στους πολίτες για την πολιτική και την Πολιτεία. Κλονίζει το τραπεζικό σύστημα αποστερώντας του την ρευστότητα που του απέμεινε.
Αν υπάρχουν ένοχοι με ονοματεπώνυμο πρέπει να πληρώσουν όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη. Η ισοπέδωση που προκαλούν οι γενικότητες είναι φασιστική και επικίνδυνη για την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στη δημοκρατία τη λύση θα κληθεί να δώσει και πάλι η πολιτική. Ας προστατέψουμε λοιπόν τα υγιή στοιχεία που απομένουν μέσα της γιατί αυτά θα είναι η μήτρα του καινούριου.

-Μπήκε ή δεν μπήκε θέμα εκκένωσης ελληνικών νησιών κάτω των 150 κατοίκων για λόγους οικονομίας στις διαπραγματεύσεις, έστω και από χαμηλόβαθμο στέλεχος;
Όπως είπα και στο κοινοβούλιο με ενημέρωσαν και με διαβεβαίωσαν ότι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές και ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι την εθνική πολιτική την χαράσσει η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, η οποία με ευθύνη και μαχητικότητα εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Κάθε περαιτέρω σπέκουλα επί του θέματος κάνει μόνο κακό στην Ελλάδα.
-Μπορούν να αντέξουν οι Ελληνες μέτρα ύψους 9 δις. μόνο μέσα στο 2013; Δεν υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης;
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όριά του. Διακατέχεται όμως από ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, γιατί συναισθάνεται ότι θα ξανασυναντηθεί με την ελπίδα μόνο αν φύγει προς τα εμπρός. Κάθε υπαναχώρηση σε εύκολους λαϊκισμούς, καταγγελτικές και αντιευρωπαϊκές λογικές και εθνικιστικά παιχνίδια μπορεί να μας εκτοξεύσει στο παρελθόν. Αντίθετα, η επιμονή σε μια δύσκολη μεταρρυθμιστική πολιτική θα μας κρατήσει στο δρόμο της Ευρώπης και είμαι βέβαιος ότι θα αντιστρέψει τη δυναμική της Ελλάδας με απροσδόκητη ταχύτητα.
-Βλέπετε ανασχηματισμό;
Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά να το κρίνω.
-Οι εκλογές πώς θα λειτουργούσαν;
Αποσταθεροποιητικά και υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια.
-Η Χρυσή Αυγή να βγει εκτός νόμου;
Η καλύτερη τιμωρία για τους ακραίους είναι να τους απομονώνει ο ίδιος ο λαός.
-Τι σκοπεύετε να κάνετε με την ψήφο των ομογενών;
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών. Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε στον Οικουμενικό Ελληνισμό όσα κάνει για την πατρίδα στο εξωτερικό. Η ψήφος είναι πρόσθετη γέφυρα που θα ξανασυνδέσει τη μητρόπολη με περίπου 8 εκατομμύρια Έλληνες. Αυτοί είναι η νέα ανεκμετάλλευτη δύναμή μας. Η ζωντανή διαφήμιση του πολιτισμού και του πνεύματός μας. Αυτός ο ελληνισμός ξεπερνά τα όρια του προβληματικού μας κράτους και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί τη δύναμη που θα το αναγεννήσει όταν του δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα.
-Θα δώσετε κίνητρα για να βοηθήσει η «άλλη Ελλάδα» την εθνική προσπάθεια;

Η κινητροδότηση συμμετοχής ομογενών σε προαδειοδοτημένα και στοχευμένα επενδυτικά προγράμματα θα διευκολύνει τον επαναπατρισμό σημαντικών κεφαλαίων που διαθέτουν.
Η μετεξέλιξη επιλεγμένων δημοσίων Πανεπιστημίων σε μεικτά με ιδιωτική διοίκηση (management) θα φέρουν πίσω ξεχωριστά ελληνικά μυαλά καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές πνευματικό κέντρο και δημιουργώντας έσοδα μεγαλύτερα και από τον τουρισμό. Η αναδιοργάνωση της διεθνούς παρέμβασης (lobbying) της χώρας μέσα από το δίκτυο διακεκριμένων ομογενών θα επισπεύσει την ανάκτηση του κύρους και την αποκατάσταση της επιρροής της χώρας παγκοσμίως.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.