Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εφημερίδα Real News

-Αν επιμείνει η τρόϊκα στις νέες εργασιακές ανατροπές, η κυβέρνηση πρέπει να το δεχθεί;
Η κυβέρνηση Σαμαρά σέβεται τις υπογραφές που έβαλε η Ελλάδα σε πρότερο χρόνο, έχει όμως και υπέρτατο χρέος να προστατέψει το εθνικό συμφέρον, τη συνοχή της ελληνική κοινωνίας και τη δημοκρατική σταθερότητα, ιδιαίτερα όταν αυτή απειλείται από άκρα και ακρότητες.
-Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά αν έρθουν με τη μορφή που τα ήθελε η τρόικα. Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, δεν θα ψηφίσει κι εκείνο. Η ΝΔ θα τα ψήφιζε;
Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Η κυβέρνηση μάχεται στα όρια της αντοχής της, γιατί αυτό απαιτεί το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Η ενιαία θέση της είναι η συνισταμένη όλων των κομμάτων που την συναποτελούν.
-Απολύσεις θα γίνουν;
Για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, να γίνει αυτό που ορίζουν οι νόμοι και το δίκαιο. Όσον αφορά όμως στους συνεπείς και ενσυνείδητους, η κυβέρνηση αγωνίζεται για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και αδικίες.

-Η σκλήρυνση του Τόμσεν οφείλεται στη διαμάχη ΔΝΤ – Ε.Ε.; Στην επιμονή κάποιων υπουργών σε σχέδια που δεν την πείθουν ότι θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα;
Πιστεύω ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα συνδυασμό αιτιών. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, επίμονα, αλλά καλοπροαίρετα, καταθέτοντας συνεχώς λειτουργικές αντιπροτάσεις. Η τρόικα, μερικές φορές δυσπιστεί επηρεαζόμενη από την αναποτελεσματικότητα του παρελθόντος. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε., που όλοι ελπίζουμε να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
-Κάποιοι υποστήριξαν ότι η τελευταία κόντρα κυβέρνησης – τρόικας ήταν και λίγο «σικέ», για να περάσουν τα μέτρα. Κάτι σαν το δωμάτιο του Χότζα…
Αυτές τις μέρες θα ακουστούν πολλά. Το ζήτημα είναι να πάρουμε τη δόση και να διεκδικήσουμε την παράταση.
-Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που κυκλοφορούν στις λίστες;
Η «λιστομαχία» βλάπτει σοβαρά τον τόπο. Απομυθοποιεί πολιτικούς και διοικητικούς πρωταγωνιστές του παρελθόντος. Εξαντλεί την εμπιστοσύνη που απέμεινε στους πολίτες για την πολιτική και την Πολιτεία. Κλονίζει το τραπεζικό σύστημα αποστερώντας του την ρευστότητα που του απέμεινε.
Αν υπάρχουν ένοχοι με ονοματεπώνυμο πρέπει να πληρώσουν όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη. Η ισοπέδωση που προκαλούν οι γενικότητες είναι φασιστική και επικίνδυνη για την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στη δημοκρατία τη λύση θα κληθεί να δώσει και πάλι η πολιτική. Ας προστατέψουμε λοιπόν τα υγιή στοιχεία που απομένουν μέσα της γιατί αυτά θα είναι η μήτρα του καινούριου.

-Μπήκε ή δεν μπήκε θέμα εκκένωσης ελληνικών νησιών κάτω των 150 κατοίκων για λόγους οικονομίας στις διαπραγματεύσεις, έστω και από χαμηλόβαθμο στέλεχος;
Όπως είπα και στο κοινοβούλιο με ενημέρωσαν και με διαβεβαίωσαν ότι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές και ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι την εθνική πολιτική την χαράσσει η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, η οποία με ευθύνη και μαχητικότητα εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Κάθε περαιτέρω σπέκουλα επί του θέματος κάνει μόνο κακό στην Ελλάδα.
-Μπορούν να αντέξουν οι Ελληνες μέτρα ύψους 9 δις. μόνο μέσα στο 2013; Δεν υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης;
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όριά του. Διακατέχεται όμως από ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, γιατί συναισθάνεται ότι θα ξανασυναντηθεί με την ελπίδα μόνο αν φύγει προς τα εμπρός. Κάθε υπαναχώρηση σε εύκολους λαϊκισμούς, καταγγελτικές και αντιευρωπαϊκές λογικές και εθνικιστικά παιχνίδια μπορεί να μας εκτοξεύσει στο παρελθόν. Αντίθετα, η επιμονή σε μια δύσκολη μεταρρυθμιστική πολιτική θα μας κρατήσει στο δρόμο της Ευρώπης και είμαι βέβαιος ότι θα αντιστρέψει τη δυναμική της Ελλάδας με απροσδόκητη ταχύτητα.
-Βλέπετε ανασχηματισμό;
Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά να το κρίνω.
-Οι εκλογές πώς θα λειτουργούσαν;
Αποσταθεροποιητικά και υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια.
-Η Χρυσή Αυγή να βγει εκτός νόμου;
Η καλύτερη τιμωρία για τους ακραίους είναι να τους απομονώνει ο ίδιος ο λαός.
-Τι σκοπεύετε να κάνετε με την ψήφο των ομογενών;
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών. Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε στον Οικουμενικό Ελληνισμό όσα κάνει για την πατρίδα στο εξωτερικό. Η ψήφος είναι πρόσθετη γέφυρα που θα ξανασυνδέσει τη μητρόπολη με περίπου 8 εκατομμύρια Έλληνες. Αυτοί είναι η νέα ανεκμετάλλευτη δύναμή μας. Η ζωντανή διαφήμιση του πολιτισμού και του πνεύματός μας. Αυτός ο ελληνισμός ξεπερνά τα όρια του προβληματικού μας κράτους και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί τη δύναμη που θα το αναγεννήσει όταν του δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα.
-Θα δώσετε κίνητρα για να βοηθήσει η «άλλη Ελλάδα» την εθνική προσπάθεια;

Η κινητροδότηση συμμετοχής ομογενών σε προαδειοδοτημένα και στοχευμένα επενδυτικά προγράμματα θα διευκολύνει τον επαναπατρισμό σημαντικών κεφαλαίων που διαθέτουν.
Η μετεξέλιξη επιλεγμένων δημοσίων Πανεπιστημίων σε μεικτά με ιδιωτική διοίκηση (management) θα φέρουν πίσω ξεχωριστά ελληνικά μυαλά καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές πνευματικό κέντρο και δημιουργώντας έσοδα μεγαλύτερα και από τον τουρισμό. Η αναδιοργάνωση της διεθνούς παρέμβασης (lobbying) της χώρας μέσα από το δίκτυο διακεκριμένων ομογενών θα επισπεύσει την ανάκτηση του κύρους και την αποκατάσταση της επιρροής της χώρας παγκοσμίως.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου