Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το «Άνοιγμα» Παπανδρέου προς μέρος Προτάσεων ΝΔ

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 25/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το «Άνοιγμα» του Πρωθυπουργού προς μέρος των Προτάσεων της ΝΔ.

Δημοσιογράφος: Ήταν, μάλλον, γενναίο -θα έλεγε κανείς-, το άνοιγμα του πρωθυπουργού, με την έννοια ότι δεν έχει ξαναγίνει. Που άρχισε, δηλαδή, να απαριθμεί μία - μία προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, που τις αποδέχεται ή τις έχει ενσωματώσει ή αποδέχεται να τις συζητήσει. Πώς το εκτιμάτε εσείς;

Ε. Στυλιανίδης: «Ο λαός μας λέει "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται". Και περί αυτού πρόκειται. Η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει από την αρχή, ότι είναι εσφαλμένος ο προσανατολισμός διαχείρισης που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι, διότι με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, κατ' ουσίαν, εκχώρησε τον σκληρό πυρήνα της εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια, τα οποία, εκ των πραγμάτων, ενδιαφέρονται για την κάλυψη των δανειστών πρώτα και μετά για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Και δεύτερον, διότι το μείγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή του 2010 και μετά, είναι -κατά τη γνώμη μου- ένα εσφαλμένο μείγμα, διότι ιεραρχεί λάθος τις προτεραιότητες...

Οι ιδιωτικοποιήσεις, που τώρα προκύπτουν ως λύση, θα έπρεπε να έχουν συνεχίσει να εφαρμόζονται από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία... Τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε συνολικά τζίρο 9,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ τώρα έχουμε μηδενικό τζίρο...

Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει μια 2η φοροεπιδρομή, να συρρικνώσει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα. Το οικονομικό επιτελείο είναι παντελώς ξεκομμένο από την πραγματικότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Δεν καταλαβαίνει ότι ο Έλληνας δεν τα βγάζει πια πέρα. Πώς θα μαζέψει λεφτά; Μια οικογένεια δεν μπορεί τα αναγκαία να αγοράσει πια.

Αν αυτά που δέχεται ο Πρωθυπουργός δεν αλλάζουν τον προσανατολισμό, πώς μπορούμε εμείς ως ΝΔ να νομιμοποιήσουμε έναν λανθασμένο προσανατολισμό; Ο προσανατολισμός, η κεντρική ιδέα πρέπει να αλλάξει... Όσο κάνουμε λάθους χειρισμούς είναι σα να κινούμαστε πάνω σε κινούμενη άμμο. Επισπεύδουμε, δηλαδή, το βούλιαγμά μας. Θα πρέπει τα πράγματα να γίνονται ψύχραιμα, μελετημένα και υπέυθυνα».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης