Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Γύρω μας μεταβάλλεται ραγδαία το γεωπολιτικό τοπίο. Η επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η αστάθεια στη βόρεια Αφρική, ο τυχοδιωκτικός ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο και τους Κούρδους και κυρίως οι ακραίες απάνθρωπες δράσεις των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, δημιουργούν εκρηκτικό περιβάλλον και επαναπροσδιορίζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας επηρεάζοντας καθοριστικά τη λειτουργική σημασία και της Ελλάδας για τη Συμμαχία.

Για το λόγο αυτό την επόμενη βδομάδα με πρωτοβουλία μας, προκαλέσαμε μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα τη συνεδρίαση ομάδας εργασίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Έτσι η ομάδα εργασίας του ΝΑΤΟ για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα συνεδριάσει από κοινού με την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα συμμετέχει σε ανοιχτές συζητήσεις με ειδικούς για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετέχουν πάνω από 45 διακεκριμένοι κοινοβουλευτικοί από τα 28 κράτη - μέλη καθώς και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων χωρών.

Είναι μοναδική ευκαιρία εντός Ελληνικού περιβάλλοντος οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Δημοσίας Τάξης καθώς και οι Έλληνες κοινοβουλευτικοί να αναδείξουν τη στρατηγική υπεραξία της χώρας μας ενισχύοντας τη διεθνή της θέση.

Μόνο αν η Ελλάδα καταδειχθεί ως απαραίτητη στο συσχετισμό δυνάμεων της περιοχής θα μπορέσει δια της Συμμαχίας να κεφαλαιοποιήσει οφέλη και να κατοχυρώσει τα εθνικά της δίκαια.

    Αυτή η Υπεραξία της χώρας μας εστιάζεται σε 4 σημεία:
  1. Στο ότι είμαστε η χώρα της ΕΕ που δέχεται το κύριο ρεύμα παράνομων μεταναστών από τις διακεκαυμένες ζώνες του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν. Άρα σε μας πέφτει το βάρος να αναχαιτίσουμε ή να φιλτράρουμε τη ροή ώστε να μη κατακλυσθεί η Δύση από μαχητές του Isis ή τρομοκράτες.
  2. Στο ότι παρά την οικονομική κατάσταση μας είμαστε μια από τις 4 χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανά πάνω από το 3% του προϋπολογισμού της για αμυντικές δαπάνες ενισχύοντας έτσι την ανατρεπτική δύναμη της συμμαχίας στην περιοχή.
  3. Έχουμε αναπτύξει στη Θράκη ένα μοναδικό επιτυχημένο μοντέλο ελεύθερης, δημιουργικής και ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων που αν χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο μπορεί να αποτρέψει την εκτροπή της σύγκρουσης με τους τρομοκράτες και τους Τζιχαντιστές σε σύγκρουση Δύσης - Ισλάμ, δηλαδή σε σύγκρουση πολιτισμών.
  4. Τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο της γέφυρας και της συνεννόησης μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών διατηρώντας παράλληλα στη Δύση το κέντρο βάρος των Ορθόδοξων Πληθυσμών.

Είναι βέβαιο ότι αν επιτύχουμε το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε τον ειδικό ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην ευρύτερη περιοχή, δε θα κατοχυρώσουμε απλά ένα σημαντικό ρόλο στη συμμαχία , αλλά θα μπορέσουμε και αποτελεσματικότερα να προστατέψουμε τα εθνικά μας δίκαια και να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Τόλμη, ρεαλισμός, ταχύτητα και ευελιξία είναι αυτά που χρειάζονται οι καιροί.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου