Δίπλα στον πολίτη

Η διεθνής οικονομική κρίση αναμφισβήτητα αγγίζει την πραγματική οικονομία και επηρεάζει σταδιακά την καθημερινότητα των πολιτών. Η Κυβέρνησή μας αντέδρασε από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα, που βασίστηκαν σε τρεις άξονες πολιτικής: α. εξυγίανση, β. ανάπτυξη και γ. κοινωνική αλληλεγγύη κυρίως για τις πιο αδύναμες ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός από τους πρώτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγγυήθηκε το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, υπέβαλε ολοκληρωμένο σχέδιο άμυνας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέχισε ανυποχώρητα τις μεταρρυθμίσεις, πέτυχε την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του Λιμένος Πειραιώς. Προχώρησε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η Κυβέρνηση παρά την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία δε δίστασε να εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι διασφαλίστηκαν 500 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις των αγροτών, πάνω από 2 δις ευρώ για τη στήριξη 20.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δημιουργία 60.000 νέων θέσεων επιδοτούμενης εργασίας μέσω ΟΑΕΔ κα.

Σε αυτή τη συγκυρία το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων συμβάλλοντας με αίσθημα ευθύνης στην έξοδο από την κρίση και στον εξορθολογισμό του συστήματος.

 Συγκεκριμένα:
1.    Μειώνονται στο μισό τα εισιτήρια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του λεκανοπεδίου (ΕΘΕΛ, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ) για τους πολίτες άνω των 65 ετών, για τους σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς και για τους φοιτητές εξωτερικού με Ευρωπαϊκή εκπτωτική κάρτα και φυσικά για τους μαθητές.
2.    Εξορθολογίζεται το κόστος των ΤΑΞΙ με τρόπο, που να κινητροδοτείται η ταχύτερη, ασφαλέστερη, οικολογικότερη μεταφορά του επιβάτη. Το ΤΑΞΙ ως Μέσο Ειδικής Μεταφοράς θα αμοίβεται καλύτερα όταν εξυπηρετεί γρηγορότερα τον πελάτη του, δηλαδή όταν επιλέγει γρηγορότερες διαδρομές. Έτσι αποφορτίζονται οι νευραλγικές κεντρικές αρτηρίες προς όφελος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
3.    Αναστέλλονται για φέτος από 1 Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου τα τέλη στάθμευσης των περιφερειακών αεροδρομίων με στόχο την προσέλευση περισσότερων τουριστών. Το μέτρο αυτό φαίνεται ήδη να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα (πάνω από 10% αύξηση αφίξεων τον Απρίλιο στα σημαντικότερα περιφερειακά αεροδρόμια) συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω της στήριξης του τουρισμού σε μία χρονιά καθοριστικά κρίσιμη.
4.    Παγώνει το κόστος των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους σε όλη την Ελλάδα, ώστε το σημαντικό αυτό Μέσο Κοινωνικής Μεταφοράς να συνεχίσει να συμβάλει στην εξυπηρέτηση και του πιο απομακρυσμένου οικισμού της Ελληνικής Περιφέρειας.
5.    Παγώνουν τα κόμιστρα φορτηγών Δημόσιας Χρήσης σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες με θετικότατες συνέπειες για τους καταναλωτές μια και η καθήλωση των μεταφορικών θα σημαίνει φθηνότερα προϊόντα, φθηνότερα καύσιμα για τον τελικό καταναλωτή.

Με τα μέτρα αυτά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών συμβάλλει στη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων σε συνεργασία πάντα με τους ευσυνείδητους επαγγελματίες των κλάδων. Στεκόμαστε με την πολιτική μας στο πλευρό των πολιτών, διότι για αυτούς εργαζόμαστε, με αυτούς συνεργαζόμαστε, σε αυτούς απευθυνόμαστε με την πολιτική μας. Η πολιτική μας αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ στις  6/5/2009.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.