Δίπλα στον πολίτη

Η διεθνής οικονομική κρίση αναμφισβήτητα αγγίζει την πραγματική οικονομία και επηρεάζει σταδιακά την καθημερινότητα των πολιτών. Η Κυβέρνησή μας αντέδρασε από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα, που βασίστηκαν σε τρεις άξονες πολιτικής: α. εξυγίανση, β. ανάπτυξη και γ. κοινωνική αλληλεγγύη κυρίως για τις πιο αδύναμες ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός από τους πρώτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγγυήθηκε το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, υπέβαλε ολοκληρωμένο σχέδιο άμυνας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέχισε ανυποχώρητα τις μεταρρυθμίσεις, πέτυχε την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του Λιμένος Πειραιώς. Προχώρησε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η Κυβέρνηση παρά την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία δε δίστασε να εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι διασφαλίστηκαν 500 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις των αγροτών, πάνω από 2 δις ευρώ για τη στήριξη 20.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δημιουργία 60.000 νέων θέσεων επιδοτούμενης εργασίας μέσω ΟΑΕΔ κα.

Σε αυτή τη συγκυρία το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων συμβάλλοντας με αίσθημα ευθύνης στην έξοδο από την κρίση και στον εξορθολογισμό του συστήματος.

 Συγκεκριμένα:
1.    Μειώνονται στο μισό τα εισιτήρια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του λεκανοπεδίου (ΕΘΕΛ, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ) για τους πολίτες άνω των 65 ετών, για τους σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς και για τους φοιτητές εξωτερικού με Ευρωπαϊκή εκπτωτική κάρτα και φυσικά για τους μαθητές.
2.    Εξορθολογίζεται το κόστος των ΤΑΞΙ με τρόπο, που να κινητροδοτείται η ταχύτερη, ασφαλέστερη, οικολογικότερη μεταφορά του επιβάτη. Το ΤΑΞΙ ως Μέσο Ειδικής Μεταφοράς θα αμοίβεται καλύτερα όταν εξυπηρετεί γρηγορότερα τον πελάτη του, δηλαδή όταν επιλέγει γρηγορότερες διαδρομές. Έτσι αποφορτίζονται οι νευραλγικές κεντρικές αρτηρίες προς όφελος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
3.    Αναστέλλονται για φέτος από 1 Απριλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου τα τέλη στάθμευσης των περιφερειακών αεροδρομίων με στόχο την προσέλευση περισσότερων τουριστών. Το μέτρο αυτό φαίνεται ήδη να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα (πάνω από 10% αύξηση αφίξεων τον Απρίλιο στα σημαντικότερα περιφερειακά αεροδρόμια) συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω της στήριξης του τουρισμού σε μία χρονιά καθοριστικά κρίσιμη.
4.    Παγώνει το κόστος των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους σε όλη την Ελλάδα, ώστε το σημαντικό αυτό Μέσο Κοινωνικής Μεταφοράς να συνεχίσει να συμβάλει στην εξυπηρέτηση και του πιο απομακρυσμένου οικισμού της Ελληνικής Περιφέρειας.
5.    Παγώνουν τα κόμιστρα φορτηγών Δημόσιας Χρήσης σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες με θετικότατες συνέπειες για τους καταναλωτές μια και η καθήλωση των μεταφορικών θα σημαίνει φθηνότερα προϊόντα, φθηνότερα καύσιμα για τον τελικό καταναλωτή.

Με τα μέτρα αυτά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών συμβάλλει στη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων σε συνεργασία πάντα με τους ευσυνείδητους επαγγελματίες των κλάδων. Στεκόμαστε με την πολιτική μας στο πλευρό των πολιτών, διότι για αυτούς εργαζόμαστε, με αυτούς συνεργαζόμαστε, σε αυτούς απευθυνόμαστε με την πολιτική μας. Η πολιτική μας αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ στις  6/5/2009.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.